slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Γ. Βρούτσης: «Εγγύηση ενότητας της ΝΔ είναι η βάση μας»


Της Άντζελας Πεϊτση
Ως μία από τις ψυχραιμότερες φωνές, που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στη Ν.Δ., ακούει στο όνομα του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, βουλευτή Κυκλάδων, Γιάννη Βρούτση.
Σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο zougla.gr, μίλησε για την επόμενη μέρα της εκλογικής αναμέτρησης για την ανάδειξη προέδρου που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ και υπογράμμισε: «Η εγγύηση ενότητας της ΝΔ, είναι η βάση της, ο απλός κόσμος. Συνεπώς, καμία δύναμη και συγκυρία δεν μπορεί να κλονίσει την ενότητα της και να μας αποκλίνει από το εθνικό μας χρέος». Είναι ιδιαίτερα επικριτικός στις κριτικές που δέχθηκε το κόμμα του, από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Υποδείξεις και πικρόχολους σχολιασμούς, η ΝΔ, δε δέχεται από κανέναν. Πόσο μάλλον από μία κυβέρνηση που παραπαίει». 

Τέλος, θεωρεί ως την καταλληλότερη ημερομηνία διεξαγωγής – ολοκλήρωσης των εσωκομματικών εκλογών την 13 Δεκεμβρίου 2015.

Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη:

Ερ.: Η πραγματικότητα πλέον για τα εσωκομματικά της ΝΔ, δεν μπορεί να αποκλείσει τίποτα. Ακόμα και το ενδεχόμενο διάσπασης του κόμματος. Πως κρίνετε ένα τέτοιο ενδεχόμενο;


ΑΠ.: Καταρχήν απαιτείται σύνεση. Η Ν.Δ. υπηρετεί ανεξίτηλες αρχές και αξίες πάνω από πρόσωπα! Η βάση της αποτελείται από γνήσια –σε ιδεολογικό υπόβαθρο- στελέχη και οπαδούς. Η εγγύηση ενότητας της ΝΔ, είναι η βάση της, ο απλός κόσμος. Συνεπώς, καμία δύναμη και συγκυρία δεν μπορεί να κλονίσει την ενότητα της και να μας αποκλίνει από το εθνικό μας χρέος!

Παρόλα αυτά, έχουμε χρέος να είμαστε δίπλα στη βάση μας, να υπερασπίσουμε την ιστορία και την ιδεολογία μας. Έχουμε ευθύνη απέναντι στους Έλληνες, να σταθούμε όρθιοι για ακόμα μία φορά. Για να κρατήσουμε όρθια και την Ελλάδα.

ΕΡ.: Η επόμενη μέρα πως βρήκε τη Νέα Δημοκρατία;

ΑΠ.: Σίγουρα υπάρχουν ευθύνες και θα πρέπει να αποδοθούν εκεί που πρέπει, αλλά και τη στιγμή που πρέπει. Πάντως όχι τώρα. Μη ξεχνάτε πως μιλάμε για τη μεγαλύτερη εσωκομματική διαδικασία, αυτή, της εκλογής προέδρου από τη βάση και τους φίλους της ΝΔ. Μία διαδικασία που ξεκίνησε με απόλυτη ομαλότητα από πλευράς υποψηφίων. 

Ωστόσο, η αστοχία και η ανευθυνότητα ελαχίστων κατάφερε να μετατρέψει ένα καθαρά τεχνικό πρόβλημα σε πολιτικό, προσβάλλοντας έτσι όλη την ΝΔ! Αξίες, όπως η αξιοπρέπεια, το κύρος και η τιμή της παράταξης θίχτηκαν. Ευτυχώς, όχι ανεπανόρθωτα. Γι’ αυτό πρέπει να πρυτανεύσει η λογική. Το πιο ασφαλές μονοπάτι, αυτή την ώρα, για τη ΝΔ, για την ανάκτηση του κύρους της αποτελεί η ταχεία και επιτυχή ολοκλήρωση των εκλογών και η τήρηση του καταστατικού!

ΕΡ.: Ποια κρίνετε ως την καταλληλότερη ημερομηνία ολοκλήρωσης των εσωκομματικών εκλογών;

ΑΠ.: Θεωρώ, ότι η ολοκλήρωση των διαδικασιών εκλογής του προέδρου πρέπει να γίνουν το ταχύτερο δυνατό. Το ανθρώπινο δυναμικό υπάρχει, η υποδομή και η εμπειρία υπάρχουν. Πρέπει, λοιπόν, να γίνει η επανάληψη της διαδικασίας μέχρι την 13η Δεκεμβρίου του 2015. Η Ν.Δ. πρέπει να βγει ενωμένη και πιο δυνατή μετά την εκλογή του Προέδρου.

ΕΡ.: Δεχθήκατε όμως κριτική σκληρή από τα κόμματα της συμπολίτευσης. Οι περισσότεροι χαρακτήρισαν ως «ειρωνικές» ακόμα και τις επίσημες κομματικές τους δηλώσεις για το θέμα της μη ολοκλήρωσης εκλογής προέδρου της ΝΔ. Πως το σχολιάζετε από τη μεριά σας;
ΑΠ.: Υποδείξεις και πικρόχολους σχολιασμούς, η ΝΔ, δε δέχεται από κανέναν. Πόσο μάλλον από μία κυβέρνηση που παραπαίει. Μια κυβέρνηση που έφτασε στο «ναι σε όλα» από το «σκίζουμε το μνημόνιο με ένα νόμο». Μια κυβέρνηση που από το «ούτε ένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», σήμερα προχωρά στους ομαδικούς πλειστηριασμούς ακόμα και τις πρώτες κατοικίες. Μια κυβέρνηση που οδηγεί τη χώρα στην καταστροφή, καθώς ούτε σχέδιο διαθέτει, ούτε εναλλακτικές προτάσεις έχει να παρουσιάσει.
Καλώ, λοιπόν, εκείνους που ασκούν σκληρή κριτική αντί να ασχολούνται με τα εσωκομματικά θέματα της Ν.Δ. να κάνουν πρώτα τη δική τους αυτοκριτική. Να δουν κατάματα τα τεράστια λάθη τους που έφεραν τη χώρα μας σε αυτή τη δυσμενή θέση. 

ΕΡ.: Μπορεί τελικά η ΝΔ να ξεπεράσει αυτό το πρόβλημα;


ΑΠ.: Είμαι απόλυτα σίγουρος και πολύ σύντομα μάλιστα. Η Ν.Δ. είναι δύναμη ευθύνης και κοινωνικής ευθύνης. Το αξιακό της σύστημα είναι αρραγές με πολύ μεγάλο ιδεολογικό υπόβαθρο. Τα όργανα του κόμματος, με πρώτες την Κοινοβουλευτική Ομάδα και την Πολιτική Επιτροπή, υπογράφουν την εγγύηση μιας ομαλής ολοκλήρωσης εσωκομματικών διαδικασιών που θα οδηγήσει στην ολοκλήρωση της διαδικασίας εκλογής του νέου Προέδρου της παράταξης μας. Η ΝΔ ως κυβέρνηση, κράτησε την Ελλάδα όρθια, στα δύσκολα. Έτσι και τώρα θα ξεπεράσει τις δυσκολίες. Με ψυχραιμία και λογική. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: