slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΝΕΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΝΟ Ο Πλακιωτάκης «καρφώνει» τον Δρίτσα: Ξέχασε το πλοίο ασφαλείας και αφήνει τα νησιά να βουλιάζουν


Μετά τις αντιδράσεις βουλευτών της ΝΔ για τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη, από το γαλάζιο στρατόπεδο ζητούν από τον Αλέξη Τσίπρα να εγκαλέσει τον υπουργό Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα.
Ο γραμματέας της Κ.Ο. της ΝΔ Γιάννης Πλακιωτάκης κατηγορεί τον κ.Δρίτσα και τονίζει πως οφείλει άμεσα να συγκαλέσει το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (Σ.Α.Σ) για τη δρομολόγηση του πλοίου ασφαλείας όπως ο νόμος ορίζει και να μην αφήνει τους κατοίκους τον νησιών στην τύχη τους και τα αγροτικά προϊόντα να σαπίζουν.
Συγκεκριμένα ο κ.Πλακιωτάκης έγραψε στο facebook:
«Μετά την ανακοίνωση της ΠΝΟ για την παράταση της απεργίας της που θα έχει ως αποτέλεσμα τα πλοία να παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια της χώρας έως τα ξημερώματα της Παρασκευής, με προφανείς συνέπειες για την οικονομία και την κοινωνία των νησιών μας, με λύπη διαπιστώνουμε ότι ο αρμόδιος Υπουργός κ. Δρίτσας δεν έχει εφαρμόσει τις διατάξεις του νόμου 4256/2014 περί έκτακτης ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας για την διασφάλιση της εδαφικής συνέχειας και διασύνδεσης των νησιών με την Ηπειρωτική χώρα. Οφείλει άμεσα να συγκαλέσει το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (Σ.Α.Σ) για τη δρομολόγηση του πλοίου ασφαλείας όπως ο νόμος ορίζει. Η αβελτηρία του για την εφαρμογή του νόμου έχει μεγάλο κόστος σε όλη την νησιωτική Ελλάδα, στα Νησιά του Ανατολικού Αιγαίου που υφίσταται την επιπλέον πίεση των προσφυγικών ροών και στους αγρότες των νησιών μας που βλέπουν την παραγωγή τους να σαπίζει στα λιμάνια. Η ανεπάρκεια της κυβέρνησης και των μελών της στην διασφάλιση της ομαλότητας στην καθημερινή ζωή των πολιτών αποδεικνύεται για άλλη μία φορά. Κύριε Τσίπρα , μήπως ήρθε η ώρα να εγκαλέσετε έναν ακόμη Υπουργό σας;»



Πηγή: Ο Πλακιωτάκης «καρφώνει» τον Δρίτσα: Ξέχασε το πλοίο ασφαλείας και αφήνει τα νησιά να βουλιάζουν | iefimerida.grhttp://www.iefimerida.gr/news/234159/o-plakiotakis-karfonei-ton-dritsa-xehase-ploio-asfaleias-kai-afinei-ta-nisia-na#ixzz3qWq4KBCx

Δεν υπάρχουν σχόλια: