slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Κάλεσμα Α” ΕΛΜΕ Κυκλάδων για τις κινητοποιήσεις


Κάλεσμα για συμμετοχή στην αυριανή κινητοποίηση των μαθητών και στην πανελλαδική απεργία της 12ης Νοεμβρίου
Έχουν περάσει δυο μήνες από την έναρξη της σχολικής χρονιάς και ακόμη υπάρχουν πολλά κενά σε εκπαιδευτικών στα σχολεία. Στις Κυκλάδες υπάρχουν ακόμη περίπου 150 κενές θέσεις καθηγητών.
Επί 6 χρόνια συνταξιοδοτούνται συνεχώς καθηγητές και δεν προσλαμβάνεται κανείς μόνιμος εκπαιδευτικός. Ακόμη και αυτοί οι 12.000 διορισμοί που προέβλεπε ο προϋπολογισμός της κυβέρνησης Σαμαρά δεν έχουν γίνει. Αντ’ αυτών η κυβέρνηση βρήκε χρήματα μόνο για τις μισές περίπου από τι κενές θέσεις κι αυτές όχι με μόνιμους διορισμούς, αλλά μέσα από προγράμματα ΕΣΠΑ.

Είναι προφανές το σχέδιό της να αλλάξει το χάρτη της εργασίας στην εκπαίδευση. Οι αναπληρωτές θα γίνουν σιγά σιγά περισσότεροι από τους μόνιμους. Η μόνιμη και σταθερή εργασία με δικαιώματα είναι υπό διωγμό, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη ποιότητα της εκπαίδευσης.

Η υποχρηματοδότηση επίσης των σχολείων, με τα μηδενικά ποσά που πιστώνουν πλέον οι σχολικές επιτροπές στους λογαριασμούς τους, καθιστά την καθημερινότητα των σχολείων δύσκολα διαχειρίσιμη. Αυτό σε συνδυασμό με την εντατικοποίηση των σπουδών, τις ελλείψεις σε υποδομές, εργαστήρια, την έλλειψη ουσιαστικής μόρφωσης και το κυνήγι αποστήθισης της ύλης, καθιστούν τη φοίτηση στο σχολείο μια εξοντωτική και προσχηματική διαδικασία και όχι μια δημιουργική σχέση με το αγαθό της μόρφωσης.

Το πλαίσιο επίσης των Πανελλαδικών εξετάσεων, ενδοσχολικά και πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα, προκαλεί μεγάλο πονοκέφαλο σε εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές, καθώς υπάρχει μια σειρά από λεπτομέρειες, που δεν έχει ακόμη αποσαφηνιστεί από το Υπουργείο Παιδείας.

Για αυτούς τους λόγους μαθητές και μαθήτριες κινητοποιούνται σε πολλά σχολεία σε όλη τη χώρα. Θεωρούμε ότι ο αγώνας αυτός είναι κοινός και μας αφορά όλους. Είναι προκλητικό οι κυβερνήσεις και οι διάφοροι υποστηρικτές τους, κάθε φορά που ξεσπάνε μαθητικοί αγώνες, να θυμούνται τις χαμένες διατακτικές ώρες, όταν με δική τους ευθύνη, αφήνουν χιλιάδες τάξεις χωρίς εκπαιδευτικούς, με εκατοντάδες χιλιάδες χαμένες διδακτικές ώρες, όταν ακόμα και πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα δεν διδάσκονται.

Η ΕΛΜΕ Α Κυκλάδων εκφράζει τη συμπαράστασή της στους δίκαιους αγώνες των μαθητών και καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς να σταθούν στο πλάι των μαθητών και των παιδιών τους, που αγωνίζονται για το δικαίωμά τους στη μόρφωση, ενάντια στο «Νέο Σχολείο» της αμορφωσιάς, του ανελέητου ανταγωνισμού και της παραπαιδείας, που τους ετοιμάζει η κυβέρνηση. Χαιρετίζουμε τη πρώτη εκδήλωση διαμαρτυρίας των μαθητών που έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα 2 Νοέμβρη στις 11.30 π.μ. στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου (Λιμάνι). Για τη συμμετοχή των συναδέλφων στις κινητοποιήσεις των μαθητών έχει προκηρυχθεί στάση εργασίας για τις τρεις τελευταίες ώρες από την ΟΛΜΕ

Δίπλα στους μαθητές, στα παιδιά μας, δίπλα στις αγωνίες και τις διεκδικήσεις τους και όχι απέναντί τους! Αυτή πρέπει να είναι η θέση κάθε εκπαιδευτικού που θέλει να είναι λειτουργός – παιδαγωγός. Γιατί ο αγώνας μαθητών, εκπαιδευτικών, γονιών είναι δίκαιος!

Συμμετέχουμε όλες και όλοι:

· στην κινητοποίηση των μαθητών, που θα γίνει τη Δευτέρα στις 11.30 π.μ. στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου (Λιμάνι).

· στην Γενική Πανεργατική Πανδημοσιοϋπαλληλική Απεργία την Πέμπτη 12 Νοέμβρη και στο συλλαλητήριο που θα οργανώσουν τα Πρωτοβάθμια Σωματεία στη Σύρο.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος
Α. Κλείσαρης
Ο Γενικός Γραμματέας
Δ. Παπαδημητρίου
Φωτο: cyclades24.g

Δεν υπάρχουν σχόλια: