slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Τα στελέχη Σαμαρά στηρίζουν Τζιτζικώστα, οι οπαδοί όμως στρέφονται μαζικά στον Άδωνη

  Σαμαράς  - Γεωργιάδης
Με αφορμή τη σημερινή επέτειο εκλογής του Αντώνη Σαμαρά στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας το 2009, και τη μάχη εκλογής νέου προέδρου που βρίσκεται σε εξέλιξη, θα άξιζε να σταθεί κανείς στο… οξύμωρο που παρατηρείται στο στρατόπεδο του πρώην πρωθυπουργού.
Ενώ λοιπόν βουλευτές με ξεκάθαρο σαμαρικό αποτύπωμα όπως ο Νότης Μηταράκης, σημαίνοντα κομματικά στελέχη όπως ο Γραμματέας της ΝΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος (που βρέθηκε στο καναβάτσο λόγω του φιάσκου της προηγούμενης Κυριακής) και μια σειρά από μεσαίοι παράγοντες της κομματικής ιεραρχίας με προσωπικές αναφορές στον Μεσσήνιο πολιτικό, στηρίζουν από την πρώτη στιγμή τον Απόστολο Τζιτζικώστα, με τους περισσότερους από αυτούς μάλιστα να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο επιτελείο του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, οι οπαδοί… δεν ακολουθούν.

Αντιθέτως, όπως καταγράφεται στα social media, αλλά και όπως φάνηκε από τις συγκεντρώσεις των υποψηφίων αρχηγών, η λαϊκή βάση που πίστεψε και στήριξε τον Αντώνη Σαμαρά, στηρίζει μαζικά τον Άδωνη Γεωργιάδη.

Εκτιμώντας τον αυθεντικό χαρακτήρα του τελευταίου, και τις προσωπικές μάχες που έδωσε υπέρ του Αντώνη Σαμαρά, ακόμη και μεγάλο κόστος για τον ίδιο.

Την ίδια ώρα, η τοξικότητα που χαρακτηρίζει τον Ανδρέα Παπαμιμίκο και τους άλλους “προβεβλημένους” που στηρίζουν τον Απόστολο Τζιτζικώστα, έπαιξε καθοριστικό ρόλο για να μην προσλάβει η υποψηφιότητα του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κινηματικά χαρακτηριστικά, και τελικά να… βουλιάξει.

Τα δομικά χαρακτηριστικά της υποψηφιότητας Τζιτζικώστα άλλωστε, απολιτίκ και με φιλοβασιλικές αναφορές, αλλά και η στάση που είχε κρατήσει κατά της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας υπό τον Αντώνη Σαμαρά, την περίοδο 2012-2015, τον αποξένωσαν από το τμήμα της κοινωνικής βάσης της Κεντροδεξιάς που, μέχρι και σήμερα, εξυμνεί τον Μεσσήνιο πολιτικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: