slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Γιάννης Βρούτσης: Χάθηκαν 56.473 θέσεις μισθωτής απασχόλησης τον Οκτώβριο

«Εδώ και δέκα μήνες η κυβέρνηση, χωρίς σχέδιο, αυτοπαγιδευμένη στις ιδεοληψίες της, το μόνο που έχει καταφέρει είναι να εντείνει την αβεβαιότητα, να “φρενάρει” την αποκλιμάκωση της ανεργίας, που είχε επιτευχθεί και τελικά, να οδηγήσει την αγορά εργασίας σε μαρασμό. Νέο κύμα απολύσεων αποκαλύπτει η “ΕΡΓΑΝΗ” Οκτωβρίου. Χάθηκαν 56.473 θέσεις μισθωτής απασχόλησης!», υπογραμμίζει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Βρούτσης, σε δήλωσή του.


Όπως αναφέρει ο κ. Βρούτσης «οι αντιφατικές και ουτοπικές δηλώσεις και οι χωρίς προσανατολισμό πολιτικές της κυβέρνησης εντείνουν ακόμη περισσότερο τη σύγχυση και την αβεβαιότητα, με τραγικά αποτελέσματα στην ήδη παγωμένηαγορά εργασίας».

«Όπως επιβεβαιώνεται και από τα στοιχεία του συστήματος “ΕΡΓΑΝΗ” του Υπουργείου Εργασίας, τον μήνα Οκτώβριο 2015 έγιναν 183.923 προσλήψεις έναντι 240.396 απολύσεων, με το ισοζύγιο των ροών απασχόλησης να κλείνει για μια ακόμη φορά αρνητικά στις 56.473 χαμένες θέσεις απασχόλησης»

Σύμφωνα με τον ίδιο, «πρόκειται για μια από τις χειρότερες επιδόσεις των τελευταίων ετών».

«Εδώ και δέκα μήνες η κυβέρνηση, χωρίς σχέδιο, αυτοπαγιδευμένη στις ιδεοληψίες της, το μόνο που έχει καταφέρει είναι να εντείνει την αβεβαιότητα, να “φρενάρει” την αποκλιμάκωση της ανεργίας, που είχε επιτευχθεί και τελικά, να κατευθύνει τη μισθωτή απασχόληση σε έναν κατήφορο δίχως τέλος, με ολέθριες κοινωνικές επιπτώσεις».



Δεν υπάρχουν σχόλια: