slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Αυγενάκης: Δύο υπουργοί κάνουν ρουσφέτια με το αζημίωτο – Μέχρι 50.000 ευρώ την ημέρα ο τζίρος


Ερώτηση-καταγγελία κάνει ο τομεάρχης Υποδομών της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης ζητώντας να πληροφορηθεί από τη Βουλή αν ισχύουν οι πληροφορίες ότι δύο κυβερνητικά στελέχη κάνουν σε κοινό γραφείο ρουσφέτια με το... αζημίωτο και τζίρο ως 50.000 ευρώ την ημέρα!
Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο βουλευτής της ΝΔ υπάρχουν πληροφορίες ότι «δύο υψηλόβαθμα πρόσωπα της κυβέρνησης έχουν νοικιάσει ένα γραφείο επί της λεωφόρου Συγγρού όπου συνεργάτες τους δέχονται πολίτες και αντιμετωπίζουν με το αζημίωτο τις διάφορες «εκκρεμότητές» τους».

Οπως τονίζει ο κ. Αυγενάκης πρόκειται «για ένα γραφείο διευθετήσεων και εξυπηρετήσεων, δηλαδή μια μηχανή παρα-διοίκησης η οποία λύνει, υποτίθεται, θέματα πολιτών... με το αζημίωτο». Όπως αναφέρεται, το εν λόγω γραφείο ασχολείται με «όσα έχουν να κάνουν με τις σχέσεις πολιτών και Πολιτείας, δηλαδή, για παράδειγμα, ταχύτερη επιστροφή του ΦΠΑ ή απόδοση των οφειλομένων του Δημοσίου σε κάποιον προμηθευτή. Και πώς λειτουργεί; Πάρα πολύ απλά θα έλεγα με το παλαιό, παραδοσιακό και δοκιμασμένο ελληνικό σύστημα, αυτό του «γρηγορόσημου». Προσφέρεις ένα «δωράκι» και το γραφείο «καθαρίζει»...». Μάλιστα, κατα τις καταγγελίες «το «κοπτήρι» κόβει, κατά τα θρυλούμενα, κοντά στις 50.000 ευρώ την ημέρα».

«Εάν ισχύουν τα όσα περιγράφονται με κρατική κάλυψη, προκύπτει μείζον πολιτικό και ηθικό ζήτημα για την Κυβέρνηση της Αριστεράς, αλλά και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό ο οποίος προεκλογικά διατυμπάνιζε τον «πόλεμο κατά της διαφθοράς» και εμφανιζόταν ως «Αρχάγγελος της κάθαρσης» καταλήγει ο κ. Αυγενάκης.

Αναλυτικά η ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ:
ΘΕΜΑ: Με κρατική κάλυψη γραφείο διευθέτησης ζητημάτων με «γρηγορόσημο» από υψηλόβαθμα πρόσωπα της Κυβέρνησης;
Σύμφωνα με αναφορές, οι οποίες τελευταία έχουν δει και το φως της δημοσιότητας, συζητείται πολύ έντονα ότι «δύο υψηλόβαθμα πρόσωπα της κυβέρνησης έχουν νοικιάσει ένα γραφείο επί της λεωφόρου Συγγρού όπου συνεργάτες τους δέχονται πολίτες και αντιμετωπίζουν με το αζημίωτο τις διάφορες «εκκρεμότητές» τους». Πρόκειται δηλαδή «για ένα γραφείο διευθετήσεων και εξυπηρετήσεων, δηλαδή μια μηχανή παρα-διοίκησης η οποία λύνει, υποτίθεται, θέματα πολιτών... με το αζημίωτο». Όπως αναφέρεται, το εν λόγω γραφείο ασχολείται με «όσα έχουν να κάνουν με τις σχέσεις πολιτών και Πολιτείας, δηλαδή, για παράδειγμα, ταχύτερη επιστροφή του ΦΠΑ ή απόδοση των οφειλομένων του Δημοσίου σε κάποιον προμηθευτή. Και πώς λειτουργεί; Πάρα πολύ απλά θα έλεγα με το παλαιό, παραδοσιακό και δοκιμασμένο ελληνικό σύστημα, αυτό του «γρηγορόσημου». Προσφέρεις ένα «δωράκι» και το γραφείο «καθαρίζει»...». Όπως δε αναφέρεται: «Το «κοπτήρι» κόβει, κατά τα θρυλούμενα, κοντά στις 50.000 ευρώ την ημέρα.»
Γίνεται αντιληπτό ότι εάν ισχύουν τα όσα περιγράφονται με κρατική κάλυψη, προκύπτει μείζον πολιτικό και ηθικό ζήτημα για την Κυβέρνηση της Αριστεράς, αλλά και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό ο οποίος προεκλογικά διατυμπάνιζε τον «πόλεμο κατά της διαφθοράς» και εμφανιζόταν ως «Αρχάγγελος της κάθαρσης».
Την ίδια στιγμή υποθέσεις διαφθοράς αγγίζουν ολοένα και περισσότερα στελέχη της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, αλλά και βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας, οι οποίοι έχουν εμπλακεί στο παρελθόν σε υποθέσεις διασπάθισης δημοσίου χρήματος, κατοχής offshore, συμβάσεις με απολυμένους για επαναπροσλήψεις, φοροδιαφυγής, συμμετοχής σε τεχνικές εταιρίες που αναλάμβαναν δημόσια έργα, υποθέσεις ελλειμματικών πόθεν έσχες, παράλειψης φορολογικών υποχρεώσεων προς το κράτος και πολλά άλλα για τα οποία δεν έχουν δώσει εξηγήσεις.
Η «κοινοπραξία» ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ εξελέγη για δεύτερη φορά, έχοντας όλο το προηγούμενο διάστημα μια πύρινη ρητορική απέναντι στη διαπλοκή και τη διαφθορά, ενώ προεκλογικά είχε υποσχεθεί ένα συνολικό στρατηγικό σχέδιο για την καταπολέμηση της διαφθοράς, το οποίο ακόμη δεν έχει παραδοθεί, και όπως φάνηκε συνοψίστηκε στη θεσμοθέτηση του Υπουργού για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς το οποίο πλέον μεταφέρθηκε ως Γ.Γ. στον Υπουργό Δικαιοσύνης(!). Αντίθετα όπως φαίνεται έχει η ίδια παραδοθεί ολοσχερώς στη διαπλοκή.
Ο πόλεμος κατά της διαφθοράς, από τη φύση του είναι μακρύς, δύσκολος και επίμονος με πολλά εμπόδια, όπως η κρατική κάλυψη. Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ οφείλει το συντομότερο να εξετάσει τα όσα έχουν αναφερθεί και να προχωρήσει σε όλες τις νόμιμες ενέργειες.
Κατόπιν των ανωτέρω,
ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ
  • Ισχύουν τα όσα περιγράφονται ανωτέρω και σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσει η Κυβέρνηση;
  • Έχει ενεργοποιηθεί ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης;
Ο ερωτών Βουλευτής
Λευτέρης Κ. Αυγενάκης
Βουλευτής ΝΔ Ηρακλείου


Πηγή: Αυγενάκης: Δύο υπουργοί κάνουν ρουσφέτια με το αζημίωτο – Μέχρι 50.000 ευρώ την ημέρα ο τζίρος | iefimerida.grhttp://www.iefimerida.gr/news/236012/aygenakis-dyo-ypoyrgoi-kanoyn-roysfetia-me-azimioto-mehri-50000-eyro-tin-imera-o-tziros#ixzz3rg1PXDT3

Δεν υπάρχουν σχόλια: