slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΣΑΛΟΣ ΓΙΑ ΤΑ 40 ΕΚ. ΣΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ : Με εντολή Μαξίμου η πρώτη δόση για τα αεροπλάνα – «σαπάκια»


Πολιτικός σάλος έχει ξεσπάσει μετά την απόφαση της κυβέρνησης να εκταμιεύσει προκαταβολή 40 εκατομμυρίων δολαρίων προς τους Αμερικανούς για τον εκσυγχρονισμό 4 υπέργηρων αεροσκαφών.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος» η κυβέρνηση εν κρυπτώ – όπως αποφάσισε και το deal των 500 εκατ. δολαρίων για τον εκσυγχρονισμό των παροπλισμένων αεροσκαφών P-3B του Πολεμικού Ναυτικού – κατέβαλε την εβδομάδα που μας πέρασε στους Αμερικανούς προκαταβολή ύψους 40 εκατ. δολαρίων για την ενεργοποίηση της σύμβασης ανακατασκευής των υπέργηρων αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας από τη Lockheed Martin.

Η κυβέρνηση του κ. Αλέξη Tσίπρα δεν ανακοίνωσε το παραμικρό για την απόφαση της να εκταμιεύσει 40 εκατ. δολάρια, ενεργοποιώντας μια σύμβαση που έμενε ανενεργή επί μήνες αφού η χώρα φλέρταρε με την ολοκληρωτική καταστροφή και τα δημόσια ταμεία ήταν άδεια.

Τα νέα δεδομένα για την υπόθεση του εξοπλιστικού προγράμματος των 500 εκατ. δολαρίων έχουν ήδη προκαλέσει πολιτική κατακραυγή, καθώς αρκετοί βουλευτές με δηλώσεις τους αμφισβητούν τις προθέσεις των κ.κ. Αλέξη Τσίπρα και Πάνου Καμμένου να προστατεύσουν τα αδύναμα κοινωνικά στρώματα από τη νέα μνημονιακή λαίλαπα που οι ίδιοι υπέγραψαν, δηλώνοντας ότι στην πράξη, αντί να βρουν μέτρα για την αντικατάσταση του ΦΠΑ 23% στην εκπαίδευση, δίνουν δεκάδες εκατομμύρια για το εξοπλιστικό πρόγραμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: