slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ ΟΙ ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ. – Μία εβδομάδα έχουν οι «4» για την κρίσιμη ψηφοφορία



Μία εβδομάδα έμεινε για την 22α Νοεμβρίου, την κρίσιμη ημέρα της ψηφοφορίας για την ανάδειξη του νέου αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας. Οι επίδοξοι υποψήφιοι, με περιοδείες τους σε όλη την Ελλάδα, προσπαθούν να μεταφέρουν στον κόσμο τα σχέδιά τους για την επόμενη ημέρα, τόσο για το κόμμα όσο και για τη χώρα.

Μετά τα τραγικά γεγονότα στο Παρίσι, οι δηλώσεις εστιάζουν σε μηνύματα συλλυπητηρίων και αλληλεγγύης προς τους Γάλλους. Οι κ.κ. Απόστολος Τζιτζικώστας και Ευάγγελος Μειμαράκης μετάφεραν, σε επικοινωνία που είχαν με Γάλλους αξιωματούχους, τη συμπαράστασή τους, ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης καταλόγισε ευθύνες και στην κυβέρνηση Τσίπρα για τις επιθέσεις, ενώ ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε: «Σήμερα ως Έλληνες είμαστε όλοι Γάλλοι».

Τηλεφωνική επικοινωνία Μεϊμαράκη – Σαρκοζί

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον ηγέτη της κεντροδεξιάς και πρώην πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, κ. Νικολά Σαρκοζί, είχε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Εξέφρασε τη θλίψη και την οργή του για το αποτρόπαιο έγκλημα στη γαλλική πρωτεύουσα, καθώς και τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων. Διαβεβαίωσε, ταυτόχρονα, για την αλληλεγγύη όλων των Ελλήνων στο φίλο γαλλικό λαό και υπογράμμισε την ανάγκη κοινής ευρωπαϊκής στάσης απέναντι στα ζητήματα που εγείρονται.

Επίσης, ο κ. Μεϊμαράκης έστειλε μήνυμα στο εσωτερικό και στο εξωτερικό ότι η ΝΔ υπό την ηγεσία του δεν πρόκειται να ψηφίσει κανένα υφεσιακό μέτρο, μιλώντας από το δημοτικό θέατρο της Ρόδου.

Στη διάρκεια της ομιλίας του άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και προσωπικά στον πρωθυπουργό κ. Τσίπρα, επισημαίνοντας ότι ο πρωθυπουργός έχει μεταλλαχθεί και από εκεί που έλεγε όχι σε όλα τώρα λέει ναι σε όλα με αποτέλεσμα η χώρα να κινδυνεύει να μπει σε περιπέτειες.

«Το ζητούμενο δεν είναι τι θα γίνει με τη ΝΔ, αλλά τι θα γίνει με τη ΝΔ για να βρει η χώρα το δρόμο της» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μεϊμαράκης, σημειώνοντας ότι υπάρχει ανησυχία και ανασφάλεια στη χώρα και ότι πρέπει επιτέλους να ακούσουμε τις συνετές φωνές, για να βρούμε το δρόμο και να βγούμε από την κρίση.

Ούτε νέοι φόροι μπορούν να επιβληθούν ούτε άλλα υφεσιακά μέτρα, επισήμανε αρκετές φορές ο κ. Μεϊμαράκης, ασκώντας παράλληλα έντονη κριτική στην κυβέρνηση. Δεσμεύτηκε μάλιστα ότι από τις 23 Νοεμβρίου που, όπως πιστεύει, θα εκλεγεί πρόεδρος της ΝΔ, θα προχωρήσει στη συγκρότηση εθνικού σχεδίου για την ανασυγκρότηση της χώρας, το οποίο φιλοδοξεί να είναι έτοιμο μέχρι το Πάσχα, με σκοπό να το θέσει σε διαβούλευση με τους φορείς και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Οι πέντε άξονες του Τζιτζικώστα για την οικονομία

«Θέλω να εκφράσω τη βαθιά οδύνη και τον αποτροπιασμό που νιώθω, που νιώθουμε όλοι οι Έλληνες, από την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι» τονίζει ο υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

«Θέλω να διαβεβαιώσω ότι οι φιλελεύθερες δυνάμεις της Ελλάδας, θα αγωνιστούμε χωρίς δισταγμούς, με αποφασιστικότητα, μαζί με τους εταίρους και τους συμμάχους μας στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας που απειλεί τη δημοκρατία και τον πολιτισμό μας» δήλωσε ο κ. Τζιτζικώστας, ο οποίος το πρωί της Κυριακής επισκέφθηκε τον Γάλλο πρέσβη.

Παράλληλα, το Σάββατο, μιλώντας στο Αγρίνιο, τάχθηκε υπέρ της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από το λαό, ενώ παρουσίασε και τους πέντε άξονες για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Όπως εξήγησε, η Ελλάδα χρειάζεται διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, ευέλικτο και ανταγωνιστικό κράτος, το οποίο δεν θα θέτει εμπόδια σε επιχειρήσεις και πολίτες, αποτελεσματικές και εύκολες αδειοδοτήσεις, πρόγραμμα αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας και νέες θέσεις εργασίας.

Με τον Τσίπρα τα έβαλε ο Άδωνις για τις επιθέσεις

Ευθύνες στην κυβέρνηση γι” αυτό που ζει τώρα η Ευρώπη, καταλόγισε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ, Αδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας από το βήμα της προεκλογικής του συγκέντρωσης στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» της ΔΕΘ, αναφερόμενος στις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι.

Ο κ. Γεωργιάδης ζήτησε από τους συγκεντρωμένους να κρατήσουν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων στη Γαλλία και εξέφρασε την άποψη ότι η επίθεση «άλλαξε την Ευρώπη, που πρέπει να αναλάβει αποφασιστική δράση».

«Είναι πολύ λυπηρό το γεγονός ότι έχουμε αυτή την κυβέρνηση. Διότι, αργά ή γρήγορα η Ευρώπη θα καταλάβει ότι γι” αυτό που ζει τώρα, δυστυχώς, η δική μας κυβέρνηση έχει ευθύνη. Διότι η δική μας κυβέρνηση είναι αυτή που με την κυρία Τασία Χριστοδουλοπούλου και με τον κ. Αλέξη Τσίπρα, αλλάζοντας την πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά, άνοιξε τα σύνορα και στην κυριολεξία προσκάλεσε όλους αυτούς τους ανθρώπους στην Ευρώπη» δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης

Επιτέθηκε και στον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, υπογραμμίζοντας: «Πόση εμπιστοσύνη μπορούμε να έχουμε στο κράτος του ΣΥΡΙΖΑ, όταν ο άνθρωπος που χειρίζεται, ως υπουργός Εθνικής Άμυνας, τη φύλαξη των συνόρων, ο κ. Παναγιώτης Καμμένος, είχε δηλώσεις πριν από πέντε μήνες ότι αν η Ευρώπη συγκρουστεί μαζί μας θα γεμίσουμε την Ευρώπη τζιχαντιστές, στο Βερολίνο, στις Βρυξέλλες και στο Παρίσι; Θα έπρεπε η ΝΔ σήμερα ήδη να έχει ζητήσει την παραίτηση του κ. Καμμένου».

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στη δήλωση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ότι πρέπει να απομονωθούν οι τρομοκράτες και σχολίασε: «Εμείς του απαντάμε από εδώ: δεν σταματάς να τους μιλάς στο τηλέφωνο καλύτερα; Που τους έχεις στο κόμμα σου, που τους έχει βάλει στο υπουργείο Δικαιοσύνης; Κι έχεις το θράσος να λες να απομονώσουμε τους τρομοκράτες».

Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ εξέφρασε τη διαφωνία του με την αντιπολίτευση που κάνει σήμερα η ΝΔ, τονίζοντας ότι: «Αν θέλετε να συνεχιστεί η σημερινή αντιπολίτευση που κάνει η ΝΔ, τότε μην με ψηφίσετε».

Άφησε αιχμές και για τη στάση της ΝΔ στο θέμα των καταγγελιών του πρώην υπουργού Γιάννη Πανούση, λέγοντας πως, αν είχαν συμβεί αυτά σε κυβέρνηση της ΝΔ, οι αντιδράσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν τέτοιες που δεν θα είχε μείνει όρθια η Ακρόπολη και παρατήρησε: «Το θέμα κοντεύει να ξεχαστεί. Έγινε σύγκρουση ΣΥΡΙΖΑ-Mega-Πανούση. Που είναι η Νέα Δημοκρατία; Πουθενά!»

Ο κ. Γεωργιάδης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον του Απόστολου Τζιτζικώστα, λέγοντας ότι «η ΝΔ κινδυνεύει με πολιτική εξαφάνιση», ενώ για τη στήριξη που του παρέχει ο Μάκης Βορίδης, τον κατηγόρησε πως «δεν γίνεται ανανέωση με μαυρογιαλούρικες πρακτικές». Εξέφρασε και το παράπονο του για τη συμπεριφορά του Μάκη Βορίδη με τη φράση: «Ο φίλος τον φίλον εν κινδύνοις γιγνώσκει».

Κυρ. Μητσοτάκης: Ζητώ μια ευκαιρία για να κερδίσω τον Τσίπρα

Το δικό του μήνυμα για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι έστειλε μέσω Twitter ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Θλίψη, απορία & αγανάκτηση. Σήμερα ως Έλληνες είμαστε όλοι Γάλλοι» έγραψε χαρακτηριστικά στον προσωπικό του λογαριασμό.

«Με αυτήν την κυβέρνηση ανάπτυξη δεν πρόκειται να έρθει. Δυστυχώς, η κυβέρνηση αρχίζει ξανά το ίδιο παιχνίδι της καθυστέρησης με τους εταίρους μας» τόνισε

Ζήτησε, δε, μια ευκαιρία μόνο, για να κερδίσει τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Περιστέρι. «Δεν ζούμε σε φυσιολογικούς καιρούς και δεν έχουμε μια κανονική κυβέρνηση. Η κυβέρνηση που έχουμε οδηγεί με πολύ μεγάλη ταχύτητα τη χώρα σε πολύ λάθος κατεύθυνση» δήλωσε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ και χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα κατά συρροήν ψεύτη.

Αναφέρθηκε ακόμα στη σημασία των επενδύσεων για να αντιστραφεί το κλίμα της οικονομίας και τόνισε ότι, αν δεν έρθουν επενδύσεις στην παραγωγή και τις υπηρεσίες, δεν θα μειωθεί η ανεργία και δεν θα δει προκοπή ο τόπος.

«Με αυτήν την κυβέρνηση ανάπτυξη δεν πρόκειται να έρθει. Δυστυχώς, η κυβέρνηση αρχίζει ξανά το ίδιο παιχνίδι της καθυστέρησης με τους εταίρους μας» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στην πορεία των διαπραγματεύσεων.

Επίσης, έκανε λόγο για καθεστωτική λογική του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία θυμίζει το ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του ’80. «Έχω την εντύπωση ότι χτίζεται ένα άτυπο παρακράτος που έχει ως σκοπό να ελέγξει τις κρατικές δομές με υπόγειες διαδρομές έξω από τον έλεγχο οποιασδήποτε δημοκρατικής νομιμότητας» υποστήριξε.

Σχετικά με τις καταγγελίες του κ. Πανούση, ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι με τον πιο κραυγαλέο τρόπο επιβεβαιώνονται οι σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με αντιεξουσιαστές και με στελέχη του ακραίου χώρου που έχουν επαφή με την τρομοκρατία.

«Τον Απρίλιο του 2015 μίλησα στη Βουλή και ρώτησα τον υπ. Δικαιοσύνης γιατί στο πρώτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης, πρώτο του μέλημα ήταν να απελευθερώσει τον Σάββα Ξηρό, σπεύδοντας να ικανοποιήσει όλα τα αιτήματα των αντιεξουσιαστών και των τρομοκρατών;» είπε ο κ. ο Μητσοτάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: