slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ποιος στηρίζει ποιον στη ΝΔ – Όλα τα ονόματα Tον Ευάγγελο Μειμαράκη στηρίζει ο πρώην υπουργός Γιάννης Βρούτσης


Δωδεκάνησα και Κυκλάδες
Στα Δωδεκάνησα ο Μάνος Κόνσολας στηρίζει τον σημερινό πρόεδρο της ΝΔ, όπως και στις Κυκλάδες ο Γιάννης Βρούτσης.
Θέση μάχης παίρνουν νυν και πρώην βουλευτές, πολιτευτές και κομματικά στελέχη της ΝΔ ανα την Ελλάδα ενόψει της εσωκομματικής διαδικασίας. Το 15minutes.gr κάνει μια πρώτη καταγραφή της γαλάζιας ανθρωπογεωγραφίας όπως διαμορφώνεται μέχρι τώρα.
Λεκανοπέδιο
Στην Α΄ Αθήνας η Ολγα Κεφαλογιάννη με τον... Βασίλη Κικίλια δεν έχουν ανοίξει ακόμα τα χαρτιά τους αν και ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης έχει ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με τον Απόστολο Τζιτζικώστα μέσω της «σαμαρικής» πτέρυγας.

Στον αντίποδα η Ντόρα Μπακογιάννη με το Νικήτα Κακλαμάνη στηρίζουν τον Ευάγγελο Μειμαράκη.

Στη Β΄ Αθήνας ο Νίκος Δένδιας στηρίζει τον Ευάγγελο Μειμαράκη, ο Κωστής Χατζηδάκης δεν έχει εκδηλωθεί αν και δηλώνει πολιτικός φίλος του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιωτης κρατάει στάση αναμονής αν και ο πατέρας του Γιάννης Βαρβιτσιωτης έχει κάνει δήλωση υπερ Μειμαράκη. Ο Γιώργος Κουμουτσάκος αν και αρέσκεται να λέει ότι είναι » καραμανλικός » και σε αυτή την μάχη θα κρατήσει «διπλωματική» θέση.

Η Άννα Καραμανλή στηρίζει τον σημερινό πρόεδρο όπως και η Σοφία Βούλτεψη, ο Μάκης Γιακουμάτος και η Κατερίνα Παπακώστα ενώ η Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου έχει ταχθεί με τον Απόστολο Τζιτζικώστα.

Στην Περφέρεια Αττικής και στον Πειραιά

Στην περιφέρεια Αττικής ο Μάκης Βορίδης, φαίνεται να παίρνει θέση υπέρ του σημερινού προέδρου της ΝΔ, όπως και οι Γιώργος Βλάχος και Θανάσης Μπούρας.

Στην Α΄ Πειραιά ο Κώστας Κατσαφάδος, όπως και στη Β΄ Πειραιά, ο Γιάννης Τραγάκης με τον Φαήλο Κρανιδιώτη στηρίζουν επίσης την υποψηφιότητα Μεϊμαράκη.

Πελοπόννησος

Στην Κόρινθο ο Χρήστος Δήμας θα στηρίξει τον Απόστολο Τζιτζικώστα ενώ στην ίδια περιοχή ο Ευάγγελος Μειμαράκης ποντάρει πολλά στον φίλο του και αντιπεριφερειάρχη Πελοπίδα Καλλίρη.

Στην Αρκαδία ο Κώστας Βλάσσης επιλέγει τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας ενώ ο πρώην γραμματέας της ΝΔ, Ανδρέας Λυκουρέντζος τον σημερινό πρόεδρο.

Στην Καλαμάτα ο πρώην υφυπουργός Γιάννης Λαμπρόπουλος κινείται προς το πλευρό του Ευάγγελου Μειμαράκη με τον πρώην βουλευτή Δημήτρη Σαμπατζιώτη και τον πολιτευτή Μίλτο Χρυσομάλλη να «ψηφίζουν» Απόστολο Τζιτζικώστα.

Στην Αργολίδα ο Γιάννης Ανδριανός στηρίζει τον Ευάγγελο Μειμαράκη ενώ στη Λακωνία ο Θανάσης Δαβάκης » βλέπει » τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας.

Δυτική Ελλάδα

Στην Αχαΐα ο Ανδρέας Κατσανιώτης, με τους πρώην βουλευτές Θανάση Νταβλούρο και Νατάσα Ράγιου, και τον πολιτευτή Άγγελο Τσιγκρή στηρίζουν τον Απόστολο Τζιτζικώστα ενώ ο πρώην βουλευτής Νίκος Παπαδημάτος και οι πολιτευτές Γιώργος Καλαμαλίκης και Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος τον Ευάγγελο Μειμαράκη. Από την άλλη για τον Κυριάκο Μητσοτάκη τρέχει ο κουμπάρος του και πρώην υφυπουργός, Μιχάλης Μπεκίρης.

Στην Ηλεία ο Κώστας Τζαβάρας κλίνει προς τον Απόστολο Τζιτζικώστα ενώ στην Αιτωλοακαρνανία φαίνεται πως τόσο ο Μάριος Σαλμάς όσο και ο Κώστας Καραγκούνης θα ταχθούν στο πλευρό του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας.

Ήπειρος

Στην Άρτα ο Γιώργος Στύλιος «βλέπει» Απόστολο Τζιτζικώστα ενώ ο πρώην βουλευτής του νομού Κώστας Παπασιώζος, » ψηφίζει» Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

Στα Ιωάννινα ο Κώστας Τασούλας είναι με τον σημερινό πρόεδρο ενώ ο πρώην υπουργός Σταύρος Καλογιάννης και ο περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέκος Καχριμάνης με τον Απόστολο Τζιτζικώστα.

Στην Πρέβεζα τόσο ο Στέργιος Γιαννάκης όσο και ο Βασίλης Γιόγιακας στη Θεσπρωτία κινούνται προς την πλευρά Τζιτζικώστα με δίαυλο τον Ανδρέα Κατσανιώτη.

Στερεά Ελλάδα

Στην Εύβοια ο Σίμος Κεδίκογλου με τον Κώστα Μαρκόπουλο στηρίζουν τον Απόστολο Τζιτζικώστα ενώ στη Φθιώτιδα ο Χρήστος Σταικούρας έχει ταχθεί στο πλευρό του Ευάγγελου Μεϊμαράκη.

Στην Ευρυτανία ο Γιώργος Κοντογιώργος είναι μαζί με τον σημερινό πρόεδρο της ΝΔ.

Θεσσαλία

Στη Λάρισα ο Μάξιμος Χαρακόπουλος κινείται προς την πλευρά Μεϊμαράκη ενώ ο Χρήστος Κέλλας δεν έχει πάρει θέση.

Στη Μαγνησία ο Χρήστος Μπουκώρος «κλειδώνει» υπέρ Τζιτζικώστα ενώ η πρώην υφυπουργός Ζέτα Μακρή στηρίζει Μεϊμαράκη.

Στα Τρίκαλα ο Κώστας Σκρέκας στηρίζει ανοιχτά τον Απόστολο Τζιτζικώστα ενώ ο Ηλίας Βλαχογιάννης τρέχει για τον Ευάγγελο Μειμαράκη. Ο Μιχάλης Ταμήλος αν και » βλάχος «, όπως και ο Αποστολος Τζιτζικώστας δεν έχει εκφραστεί ακόμα ενώ ο πολιτευτής Θανάσης Λιούτας τάσσεται υπέρ του περιφερειάρχη.

Στην Καρδίτσα ο Κώστας Τσιάρας συνομιλεί με τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη όπως και η πρώην βουλευτής Ασημίνα Σκόνδρα.

Κεντρική Μακεδονία

Στην Α΄ Θεσσαλονίκης ο Κώστας Γκιουλέκας «βλέπει » Μεϊμαράκη ενώ ο Σταύρος Καλαφάτης, η Έλενα Ράπτη και οι πρώην υφυπουργοί Γιώργος Ορφανός και Κώστας Κιλτίδης στηρίζουν τον περιφερειάρχη.

Στη Β΄ Θεσσαλονίκης ο Θόδωρος Καράογλου τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη ενώ ο Σάββας Αναστασιάδης τον Απόστολο Τζιτζικώστα.

Στην Πέλλα ο Γιώργος Καρασμάνης κινείται υπέρ Τζιτζικώστα όπως και ο πρώην βουλευτής Διονύσης Σταμενίτης ενώ ο κουμπάρος του σημερινού πρόεδρου της ΝΔ, Δάνης Τζαμτζής δίνει σκληρό αγώνα για τον Ευάγγελο Μειμαράκη.

Στην Ημαθία ο Απόστολος Βεσυρόπουλος στηρίζει τον Απόστολο Τζιτζικώστα ενώ ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης όπως και η Γεωργία Μπατσαρά » βλέπουν» τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

Στην Πιερία ο Κώστας Κουκοδήμος με μια αμφίσημη δήλωση, στηρίζει μεν τον Ευάγγελο Μειμαράκη, αλλά «όταν έρθει η ώρα ο ίδιος ο σημερινός πρόεδρος του κόμματος θα αποχωρήσει…» τονίζει ο γαλάζιος βουλευτής προκαλώντας ποικίλα ερωτήματα.

Η Άννα Μάνη δεν έχει ανοίξει ακόμα τα χαρτιά της ενώ ο πρώην υφυπουργός και «καραμανλικός » Γιώργος Κωνσταντόπουλος τον Απόστολο Τζιτζικώστα ενώ και στο Κιλκίς ο Γιώργος Γεωργαντάς στηρίζει τον περιφερειάρχη.

Στις Σέρρες ο γαλάζιος βουλευτής Κώστας Καραμανλής κρατάει ίσες αποστάσεις προς όλους τους υποψηφίους, μετά την ηχηρή του παρέμβαση πριν από δέκα μέρες ενώ η Φωτεινή Αραμαπτζή «ψηφίζει » τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

Στην Χαλκιδική και ο Γιώργος Βαγιωνάς κινείται υπέρ της υποψηφιότητας του σημερινού πρόεδρου.

Δυτική Μακεδονία

Στην Κοζάνη ο Γιώργος Κασαπίδης κινείται προς τον Ευάγγελο Μειμαράκη ενώ ο πρώην υφυπουργός Μιχάλης Παπαδόπουλος-χθες βρέθηκε κοντά στον Μεϊμαράκη – περιμένει τον πολιτικό του φίλο Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Στην Καστοριά η Μαρία Αντώνιου βλέπει θετικά τον Ευάγγελο Μειμαράκη, αν και στην πλειοψηφία τους στελέχη του κόμματος στο νομό όπως ο πρώην διευθυντής της ΝΔ, Κώστας Σημαιοφορίδης στηρίζουν Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στα Γρεβενά ο πρώην βουλευτής Τιμολεων Κοψαχείλης, επίσης στηρίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη ενώ στη Φλώρινα ο Γιάννης Αντωνιάδης κινείται υπέρ του Απόστολου Τζιτζικώστα.

Θράκη

Στον Έβρο ο Τάσος Δημοσχάκης «περιμένει», ενώ ο Αλέκος Δερμεντζόπουλος στηρίζει τον Απόστολο Τζιτζικώστα. Στη Ροδόπη ο πρώην υπουργός Ευρίπιδης Στυλιανίδης στηρίζει τον Ευάγγελο Μειμαράκη όπως και ο πρώην βουλευτής της Ξάνθης, Αλέκος Κοντός.

Ο Δημήτρης Κυριαζίδης επίσης δεν έχει πάρει θέση αλλά είναι σε ανοιχτή επικοινωνία με τον Μάκη Βορίδη και γέρνει προς την πλευρά Μειμαράκη ενώ και στην Καβάλα ο Νίκος Παναγιωτόπουλος στηρίζει τον σημερινό πρόεδρο.

Στην Κρήτη

Στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Ηράκλειο ο Λευτέρης Αυγενάκης έχει συναντηθεί με τον Απόστολο Τζιτζικώστα, ενώ ο Μάξιμος Σενετάκης κινείται ξεκάθαρα υπέρ της υποψηφιότητας του περιφερειάρχη.

Στο Λασίθι ο Γιάννης Πλακιωτάκης στηρίζει τον Ευάγγελο Μειμαράκη ενώ στο Ρέθυμνο ο Γιάννης Κεφαλογιάννης τηρεί στάσης αναμονής.

Δωδεκάνησα και Κυκλάδες

Στα Δωδεκάνησα ο Μάνος Κόνσολας στηρίζει τον σημερινό πρόεδρο της ΝΔ, όπως και στις Κυκλάδες ο Γιάννης Βρούτσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: