slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Το τρίποντο στο Φιλώτι στο προπονητήριο του Αγερσανίου

Γράφτηκε από τον Σπύρος Μάκαρης

Ένα γκολ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπονιάκου στο 37ο λεπτό του Ναξιώτικου ντέρμπι ΑΜΣ Φιλωτίου – Πανναξιακός ήταν αυτό που χάρισε το τρίποντο στο Φιλώτι, που κάτω από τις οδηγίες του Γιόβαν Μιχαήλοβιτς έδειξε ομάδα που μπορεί να κοιτάζει ψηλά.
Θέμα
Από πλευρά θεάματος το παιχνίδι σίγουρα απογοήτευσε τον κόσμο που κατέκλυσε τις εξέδρες και τους περιβάλλοντες χώρους του προπονητήριου στο Αγερσανί… και το αναφέρω ως προπονητήριο γιατί πολύ απλά μόνο γι αυτή τη χρήση είναι κατάλληλο. Οι μικρές διαστάσεις και ο κακός αγωνιστικός χώρος χαράμισαν σίγουρα τις προσπάθειες των 22 ποδοσφαιριστών, οι οποίοι έδειξαν σε όλους ότι αν αγωνιζόταν σε κάποιο νορμάλ γήπεδο, σίγουρα είχαν τις δυνατότητες να παίξουν καλό και ποιοτικό ποδόσφαιρο.

Καλύτεροι

Και πάμε στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, με τον ΑΜΣ Φιλωτίου στο πρώτο ημίχρονο να πατάει καλύτερα στο γήπεδο και τον Πανναξιακό να καταναλώνει ένα ολόκληρο 45λεπτο ψάχνοντας την ταυτότητα του μέσα στο γήπεδο.

Ο Μικρός Μακρυμανόλης που ήρθε στο Φιλώτι ως προσωπική επιλογή του Γιόβαν Μιχαήλοβιτς και άφησε άριστες εντυπώσεις στο ντεμπούτο του, κέρδισε ένα φάουλ στο 37΄σε πλεονεκτική θέση, με τον Μπονιάκο να αναλαμβάνει την εκτέλεση στου και με αριστοτεχνικό χτύπημα να στέλνει την μπάλα στη γωνία του Κούντσεφ, που έδειχνε αιφνιδιασμένος μετά και την παρεμβολή του Κοττάκη, ο οποίος απλά άφησε την μπάλα να καταλήξει στα δίχτυα της εστίας του Βούλγαρου, με το Φιλώτι να παίρνει κεφάλι στο σκορ με 1-0, που έστειλε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Προσπάθησε

Το δυνατό σημείο των δύο ομάδων σίγουρα η καλή αμυντική λειτουργία που είχαν, πράγμα που εμπόδισε να δημιουργηθούν οι μεγάλες φάσεις. Ο Παπανικολάου και ο Ρεγκινίδης από την πλευρά του Φιλωτίου ήταν σχεδόν αλάνθαστοι, ενώ είναι λίγο άδικο να αναφερόμαστε σε ονόματα, αφού γενικά και οι δύο άμυνες λειτούργησαν άψογα, χωρίς να υπάρχουν υστερούντες.

Παρόλα αυτά ποδόσφαιρο παίχτηκε στην επανάληψη και ο ΑΜΣ Φιλωτίου ήταν αυτός που συνέχισε στο τέμπο του πρώτου ημιχρόνου, ενώ ο Πανναξιακό ανέβασε στροφές κυνηγώντας την ισοφάριση, πράγμα που λίγο έλειψε να γίνει σε δύο περιπτώσεις με τον Δεγαϊτα, αρχικά να δοκιμάζει τα αντανακλαστικά του Ανυφαντάκη και λίγο αργότερα τον Καρελέμογλου να σουτάρει μέσα από τη περιοχή με την μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι του Πειραιώτη πορτιέρο.

Η προσπάθεια του Πανναξιακού να φέρει το παιχνίδι στα ίσα δημιούργησε αρκετά κενά στα μετ όπισθεν, με τους γηπεδούχους να εκμεταλλεύονται στη συνέχεια τους χώρους και να δημιουργούν προϋποθέσεις για ένα δεύτερο τέρμα, με την μεγαλύτερη ευκαιρία αν γίνεται από τον μικρό Μακρυμανόλη, ο οποίος σε μία φάση προς το τέλος του αγώνα, έδειξε τις δυνατότητες του, «χορεύοντας» τους αμυντικούς, αλλά το σουτ που εξαπέλυσε πέρασε μόλις άουτ και όλα αυτά με τον μικρό Καρπάθιο να κερδίζει το χειροκρότημα της εξέδρας.

Διαιτησία

Σε ένα ακόμη ντέρμπι που κρίθηκε στις λεπτομέρειες, ο ΑΜΣ Φιλωτίου αποδεικνύεται ο κακός δαίμονας του νταμπλούχου Πανναξιακού, καθώς μετά την επιστροφή του από τα σαλόνια της Γ΄και Δ΄ Εθνικής και σε τρία παιχνίδια πρωταθλήματος δεν έχει νικήσει ακόμα τους ορεινούς. Επίσης το σημερινό παιχνίδι ήταν σίγουρα μακράν το καλύτερο από πλευράς επιπέδου μεταξύ παικτών και παραγόντων, αφού δεν συνέβη το παραμικρό.

Όσο αφορά την διαιτησία Ο Πανναξιακός φωνάζει, όχι για κάποια φάση, αλλά όπως υποστηρίζουν ο κ. Ρούσσος σταματούσε συχνά την ροή του αγώνα με αποτέλεσμα να χάνετε ο ρυθμός. Μάλιστα αυτή η διαμαρτυρία στοίχησε προς το τέλος του αγώνα και την αποβολή του Μιχάλη Αγγελή από τον πάγκο των φιλοξενούμενων. Σίγουρα η σημερινή διαιτησία είναι από τις καλύτερες που έχουμε δει φέτος, αφού οι πλάγιοι Καλορογιάννης και κα. Μαργαρίτη ήταν σχεδόν αλάνθαστοι, όπως και ο κ. Ρούσσος Γ., ο οποίος αν του επισυνάπτεται κάτι το μεμπτό, αυτό είναι μία μικρή ανοχή στο σκληρό παιχνίδι.

Συνθέσεις

ΑΜΣ Φιλωτίου (Μιχαήλοβιτς): Ανυφαντάκης, Σαντέ, Ρεγκινίδης, Στρατούρης, Μπονιάκος (89΄Μουστάκης Α.), Ζούλης, Σταματίου, Νταής (46΄Λυμπερτάς 80΄λ.τ. Μουστάκης Δ.), Μακρυμανόλης, Κρητικός, Κοτάκης.

Πανναξιακός (Προμπονάς): Κούντσεφ, Μπόεφ, Λεγάκης, Παπανικολάου (58΄Δεγαϊτας), Καρελέμογλου, Χαμηλοθώρης, Ευριπιώτης, Ντάσιος, Λίκα (58΄Βιλαντώνης), Σκούπρας, Καρούσης (73΄Βαθρακοκοίλης).

Δεν υπάρχουν σχόλια: