slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ενιαίο εισιτήριο για τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία Νάξου και Σαντορίνης


Η Νάξος και η Σαντορίνη περιλαμβάνονται ανάμεσα στις 17 περιοχές της Ελλάδας με ιδιαίτερο αρχαιολογικό ενδιαφέρον, στις οποίες θα ισχύσει έκδοση ενιαίων εισιτηρίων σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και μνημεία.
Η απόφαση αυτή του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ) θα ισχύσει πιλοτικά από την 1η Απριλίου 2016, με τα ενιαία εισιτήρια να έχουν διάρκεια από δύο ως πέντε ημέρες και.... να ορίζονται έτσι ώστε να συνδυάζουν έναν τουλάχιστον αρχαιολογικό χώρο ή μουσείο με σημαντική επισκεψιμότητα (δηλαδή, τον περασμένο Αύγουστο να είχε κόψει πάνω από 1.000 εισιτήρια), με χώρους ή και μουσεία της περιοχής με μικρή αναγνωρισιμότητα.

Σημειώνεται ότι τα μέλη του ΚΑΣ έδωσαν ομόφωνα το «πράσινο φως» στις σχετικές προτάσεις που αφορούν 17 ενιαία εισιτήρια σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, της Αργολίδας, της Ημαθίας, της Μεσσηνίας, των Ιωαννίνων, της Πρέβεζας, των Δωδεκανήσων, των Κυκλάδων, της Κρήτης, της Κέρκυρας και της Σάμου, αφού πρώτα ελήφθησαν υπόψη η επισκεψιμότητά τους, τα ισχύοντα ενιαία εισιτήρια και η αγοραστική τους κίνηση, καθώς και οι προτάσεις των Εφορειών Αρχαιοτήτων και των Δημόσιων Μουσείων.



Οι νέες τιμές στους αρχαιολογικούς χώρους Νάξου και Σαντορίνης

Τα ενιαία εισιτήρια που θα ισχύσουν από 1/4/2016 πιλοτικά σε Νάξο και Σαντορίνη θα έχουν ως εξής:

*Αρχαιολογικοί Χώροι και Μουσεία Νάξου:

Ύρια (Χώρος και Συλλογή), Σαγκρί (Χώρος και Συλλογή), Αρχαιολογικό Μουσείο Νάξου, Επιτόπιο Μουσείο Μητρόπολης, Αρχαιολογική Συλλογή Απειράνθου, Αρχαιολογική Συλλογή Κουρουνοχωρίου, Πύργος Γλέζου

- 9 ευρώ το κύριο και 5 το μειωμένο (διάρκειας 5 ημερών).



*Αρχαιολογικοί Χώροι και Μουσεία Θήρας:

Αρχαία Θήρα, Ακρωτήρι, Αρχαιολογικό Μουσείο, Μουσείο Προϊστορικής Θήρας, Συλλογή Εικόνων και Κειμηλίων Πύργου

- 14 ευρώ το κύριο και 7 ευρώ το μειωμένο (διάρκειας 4 ημερών).
http://www.naxostimes.gr/politismos/4107-eniaio-eisitirio-gia-tous-arxaiologikoys-xorous-kai-ta-mouseia-naksou-kai-santorinis

Δεν υπάρχουν σχόλια: