Blogger Gadgets

slider

Το gmail του naxios

Στείλτε μας Ειδήσεις-Σχόλια-Παρατηρήσεις-Αρθογραφία Στο email - naxios.blogspot.com@gmail.com Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων Η φωνή της ΝΑΞΟΥ.

Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2015

Υπερκομματικό ψηφοδέλτιο με τους Γιάννη Μπουτάρη και Μιχάλη Χάλαρη για τις εκλογές των Χημικών


Εκλογές της Ένωσης Ελλήνων Χημικών(ΕΕΧ) την 1η Νοεμβρίου

Στη συγκρότηση ψηφοδελτίου ευρύτερης συμμετοχής, με τίτλο “Επιστημονικό Κοινωνικό Μέτωπο-Πανελλήνια Αγωνιστική Συνδικαλιστική Κίνηση-Ανεξάρτητων Χημικών (Ε.Κ.Μ.-ΠΑΣΧ-Α.Χ)” και μέλη που προέρχονται από την ριζοσπαστική, την ευρωπαϊκή, την μεταρρυθμιστική, την σοσιαλιστική και την ανανεωτική κεντροαριστερά, την οικολογία και από συλλογικότητες, που δραστηριοποιούνται κατά του νεοφιλελευθερισμού, κατά της ιδιωτικοποίησης των κοινωνικών αγαθών - των
φυσικών πόρων – των στρατηγικών τομέων της οικονομίας, κατά της πολιτικής της λιτότητας, κατά της αφαίρεσης δημοκρατικών - εργασιακών – ανθρώπινων δικαιωμάτων, υπέρ της κοινωνικής αλληλέγγυας οικονομίας και της άμεσης δημοκρατίας, που να μπορεί να εκπροσωπήσει αποτελεσματικά μια κοινωνική συμμαχία μισθωτών δημόσιου-ιδιωτικού τομέα, ανέργων, σπουδαστών, αυτοαπασχολούμενων, μικρών επιχειρηματιών, εμπόρων, ελευθέρων επαγγελματιών, οι οποίοι έχουν κοινά συμφέροντα σε αυτήν τη φάση της σημερινής οικονομικής κρίσης κατεβαίνουν στις εκλογές της Ένωσης Ελλήνων Χημικών(ΕΕΧ) την 1η Νοεμβρίου.
Μπροστάρηδες του ψηφοδελτίου είναι ο σημερινός Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης και ο π. Πρόεδρος της ΕΕΧ και μέλος της Επιτροπής Ανασυγκρότησης της Σοσιαλδημοκρατίας Μιχάλης Χάλαρης που όπως μας δήλωσαν πιστεύουν ακράδαντα ότι η ΕΕΧ έχει την ανάγκη όλων των χημικών στις επερχόμενες εκλογές γιατί μέσα από την ενεργό συμμετοχή τους, μπορούν να δώσουν στον κλάδο των χημικών τη θέση που του αρμόζει, να λύσουν τα προβλήματά τους, να καταξιώσουν την ΕΕΧ στην υπηρεσία της επιστήμης και του κοινωνικού συνόλου.

Όπως αναφέρουν εκπρόσωποι της κίνησης, η στήριξη της των ψηφοδελτίων της πολυσυλλεκτικής παράταξης Ε.Κ.Μ.-Π.Α.Σ.Κ.-Ανεξάρτητων Χημικών, σηματοδοτεί την διαφοροποίηση των συμμετεχόντων τόσο από τις κυβερνητικές επιλογές που έχουν πλήξει τον κλάδο των Χημικών και την ακραία στάση της κυβερνητικής παράταξης της ΣΥΡΙΖΑ(Συνεργασία) όσο και από την επιλογή των άλλων συνδυασμών να μετατρέψουν την Ένωση Χημικών σε συνδικάτο διαμαρτυρίας. Επίσης υπερψήφιση των ψηφοδελτίων της πολυσυλλεκτικής παράταξης Ε.Κ.Μ.-Π.Α.Σ.Κ.-Ανεξάρτητων Χημικών θα δώσει ώθηση στη δημιουργία της νέας συμμαχίας στην κοινότητα των Χημικών, στη διαμόρφωση της νέας φυσιογνωμίας της ΕΕΧ.

Σημειώνουν, ακόμη ότι συγκρότηση ψηφοδελτίου με σαφές προοδευτικό πρόσημο, από ανθρώπους της αγοράς και της επιστήμης σηματοδοτεί την κοινή πεποίθηση των συμμετεχόντων ότι η Ε.Ε.Χ. πρέπει να συνεχίσει ως ακηδεμόνευτος επιστημονικός κοινωνικός Φορέας που υπηρετεί τη χώρα, στην κατεύθυνση της βιώσιμης ευημερίας, το δημόσιο συμφέρον του πολίτη και τα Μέλη του. Μία Ε.Ε.Χ. που θα συμβάλει καθοριστικά στον επαναπροσδιορισμό του κώδικα αξιών και την επανάκτηση του κύρους και του Ρόλου των Θεσμών.

Στην συλλογική εκπροσώπηση της ΕΚΜ-ΠΑΣΚ-ΑΧ μετέχουν μεταξύ άλλων οι Αθανασόπουλος Κώστας, Αρβανίτης Γιώργος, Γεννάδιος Ιωάννης, Γιαννακόπουλος Διονύσης, Θεοδωράκης  Κώστας, Καραμανίδης Άρης, Κούργια Παρασκευή-Μαρία – Βιβίκα, Λαμπή Ευγενία, Λουκάτος Ανδρέας, Μούτσης Άκης, Παπαδάκης Νίκος, Σιταράς Ιωάννης, Σφλώμος Κωνσταντίνος, Σωτηρίου Πέτρος, Ταπεινός Σωκράτης, Τέλλης Κωνσταντίνος, Τσιλιλής Μάκης και Χρυσοχοΐδης Βασίλης

Δεν υπάρχουν σχόλια :