slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Σκληρό ροκ Μεϊμαράκη με Τσίπρα με το «καλημέρα» Νωρίς νωρίς εξελίχθηκε η πρώτη κόντρα του Αλέξη Τσίπρα με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη στο πλαίσιο της συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων.


Νωρίς νωρίς εξελίχθηκε η πρώτη κόντρα του Αλέξη Τσίπρα με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη στο πλαίσιο της συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων.
Στην σφοδρή επίθεση που εξαπέλυσε ο Βαγγέλης Μεϊμαρακης απάντησε αμέσως ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας που χαρακτήρισε την ομιλία « προεκλογική» και αφού εννόησε πως η σκηρή ρητορική Μεϊμαράκη σχετίζεται με την κούρσα διαδοχής του υπέδειξε αιχμηρά πως έχασε τς εκλογές με 7,5 μονάδες.

Ο Μεϊμαράκης ξαναπήρε το λόγο και ενοχλημένος είπε «Δεν καταλαβαίνω το άγχος και τον εκνευρισμό σας για το ποιος θα είναι πρόεδρος της ΝΔ. Δεν είναι σωστό να παρεμβαίνετε τόσο σε αυτά. Μην έχετε τόση αγωνία, όποιος κι αν είναι πρόεδρος, η ΝΔ θα είναι συγκροτημένη και με την ίδια άποψη σε αυτά τα θέματα».

Κάρφωσε δε τον κ. Τσίπρα λέγοντας «Εγώ δεν έκανα εκλογές για να λύσω το πρόβλημα με τον Λαφαζάνη, εσείς το κάνατε. Εμείς φιλικά θα το λύσουμε, μια παρέα είμαστε» .

Και απευθυνόμενος σε απολύτως προσωπικό τόνο στον κ. Τσίπρα είπε «Καταλαβαίνω γιατί το κάνατε, αλλά δεν περίμενα να πέσετε σε τόσο χαμηλό επίπεδο. Λυπάμαι πραγματικά, άλλον Τσίπρα ήξερα»

Ο πρωθυπουργός όταν πήρε ξανά το λόγο εμφανίστηκε ελαφρά απολογητικός εξηγώντας ότι δεν είχε διάθεση ανάμειξης στα εσωκομματικά της ΝΔ και πρόσθεσε ότι η παρέμβασή του ήταν πολιτική.

«Κακώς το εκλάβατε ως ανάμειξη» είπε.



Καυγάς όμως υπήρξε και για το θέμα του χρέους με τον κ. Μεϊμαράκη να λέει στον κ.Τσίπρα πως είναι η συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση που αναιρεί τη δυνατότητα για αναδιάρθρωσή του, αντίθετα με όσα δημοσίως διακηρύσσει. Και παρατήρησε πως δεν είναι αποδεκτό στην Ε.Ε η συζήτηση για το χρέος να γίνεται στον ΟΗΕ.

Ο κ.Τσίπρας - επικαλούμενος τις αναφορές του Φρ. Ολάντ στο ευρωκοινοβούλιο- εγκάλεσε τον πρόεδρο της ΝΔ για μείζον ατόπημα.

O χαρακτηριστικός διάλογος

Τσίπρας: Αναφερθήκατε στο ζήτημα το χρέους και είπατε ότι τίποτα δεν άλλαξε. Για κακή σας τύχη κ. Μεϊμαράκη αυτή η τοποθέτηση έρχεται λίγες μόνο ώρες μετά την ομιλία του προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ στο ευρωκοινοβούλιο, ο οποίος στάθηκε στην ανάγκη απομείωσης του χρέους. Με ποιους είστε τελικά;Θα πετύχουμε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια είτε είστε μαζί μας είτε όχι.

Μεϊμαράκης: Για το χρέος δεν είναι μόνο ότι δεν ξέρετε είναι ότι δεν ακούτε. Σας είπα ότι χρειάζετε ρύθμιση μετά τα δικά σας φέσια. Το αμφισβητείς; Δεν χρειάζεται να φωνάζετε. Μιλάτε για τον Ολάντ ξεχνάτε το Ολανδρέου.

Δεν είδα να μας καλείτε στην εθνικη ομαδα διαπραγμάτευσης. Πρέπει να μας καλέσετε για να έρθουμε, αλλά δεν το κανετε.

Τα κύρια σημεία της ομιλίας Μεϊμαράκη

  •  Προχωρήστε και ψηφίστε μόνοι σας ό,τι υπογράψατε, εμείς λέμε όχι στον κρατισμό και στις πολιτικές που προσβάλουν την ιδιωτική πρωτοβουλία, όχι στους φόρους, όχι στην ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση».
  • Εμείς εκφράζουμε τον κοινωνικό φιλελευθερισμό με ανθρώπινο πρόσωπο και απορρίπτουμε τον ακραίο νεοφιλελευθερισμό. Εσεις κ. Τσίπρα, ποιον εκφράζετε τώρα; Ολα τα μέτρα αυτά τι ειναι, αριστερά; 
  • Ικανοποίηση γιατί ο Τσίπρας υιοθετηση την πρόταση μας για τολμηρή συνταγματική αναθεώρηση. Ριζική αναθεώρηση του άρθρου για την ποινικήν ευθύνη υπουργών.
  • Αυτά που πράττετε κε Τσιπρα μόνο Αριστερα δεν είναι. Απαιτούμε να μπουν σε πλήρη εφαρμογή τα προγράμματα του ΕΣΠΑ και το σχέδιο για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα. 
  • Να μην τολμήσετε να αλλάξετε βιβλια στα σχολεία, σύμφωνα με τις απόψεις του υπουργού Παιδείας για την γενοκτονία των Ποντίων.
  • Ο λογαριασμός 6,5 δισ. που πάει; Στους πλούσιους; Αυτή είναι η μνημονιακή αριστερά;
  • Εσείς προκαλέσατε capitals controls, φυγή καταθέσεων και ανάγκη για ανακεφαλαιοποίηση. Έρχεστε στις προγραμματικές και εξαπατάτε τους βουλευτές ότι θα αλλάξετε τις διοικήσεις στις τράπεζες. Έχετε υπογράψει το προσχέδιο που λέει ότι τα μέλη του δ.σ. των τραπεζών θα ορίζονται χωρίς κρατική παρέμβαση.
  • Σας καλώ κε Τσιπρα να δώσετε ονόματα όταν μιλάτε για ολιγάρχες. Και ο κ. Παππάς να φέρει επιτέλους το νόμο για τις άδειες.Φέρτε τον νόμο, περάστε τον. Φέρτε τον αν έχετε τα κότσια
  •  Ο βρώμικος πόλεμος δεν θα γίνει αναπάντητος. Η λάσπη δεν θα μείνει αναπάντητη. Θα βεβαιώσετε ότι κανείς από τη Ν.Δ. δεν μετέχει σε σκάνδαλα.
  • Να μην ξεχνά ο κ.Τσίπρας ότι με τη δική του συμφωνία το κούρεμα το χρέους δεν μπορει πλέον να συζητηθεί.
  • Στηρίζουμε τις διαρθρωτικές αλλαγές λέμε όμως ότι μας βρίσκετε απέναντί σας σε νέα μέτρα σε νέες περικοπές. Δεν θα τα ψηφίσουμε.
  • Πάτε να ζητήσετε επενδύσεις στις ΗΠΑ και λέτε ότι κάποιοι για να το πετύχουν αυτό πρέπει να πληρώσουν κάτω από το τραπέζι. Είναι έγκλημα. Εφτά μήνες μας κυβερνάτε γιατί δεν το φτιάχνετε;
  • Η ΝΔ θα σταθεί με ευθύνη μπροστά στις ανάγκες της χώρας. Να πάρετε πίσω ότι σας δώσαμε εξουσιοδότηση να υπογράψετε ό,τι νάναι. Αλλά εσείς κε Τσίπρα αντί να γίνετε εθνικός ηγέτης, γίνατε κομματάρχης και προκηρύξατε εκλογές.
  • Δεσμευθείτε κε Τσιπρα εδώ και τωρα ότι δεν θα εφαρμοστεί ο ΦΠΑ 23% στην εκπαίδευση.
  • Ο Συριζα και ο Τσιπρας έπαθε μετάλλαξη μετά την υπογραφή του Μνημονίου.Κε Τσίπρα επενδύετε μόνο στον πολιτικό καιροσκοπισμό. Aλλά, όπως μας έλεγε, δεν μπορείς να κοροϊδεύεις τους πάντες για πάντα. Έρχεται ίσως ο πιο βαρύς χειμώνας.
  •  Η πολιτική απάτη που στήσατε με τον κ. Καμμένο αποκαλύφθηκε. Την ίδια ώρα με σας ατυχώς κατέθεσε ο υπουργός σας το προσχέδιο του προϋπολογισμού. Αποκάλυπτε επιστροφή στην ύφεση.
  • Πριν οχτώ μήνες κ. Τσίπρα διαβάζατε άλλες προγραμματικές δηλώσεις. Ήταν εντελώς διαφορετικές και εγώ θα τις καταθέσω

Δεν υπάρχουν σχόλια: