slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης: Πράξη αλληλεγγύης η πρόσθετη ρευστότητα που παρέχει η ΕΕ στην Ελληνική οικονομία


2 δις ευρώ για την Ελλάδα από την ΕΕ. Παρέμβαση Μ.Κεφαλογιάννη 5/10/2015

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης, επικεφαλής των Ευρωβουλευτών της ΝΔ, σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αναφορικά με την επιτάχυνση των διαδικασιών για ευρωπαϊκή χρηματοδότηση 2 δις Ευρώ στην Ελλάδα, τόνισε ότι τα ειδικά μέτρα τόνωσης της οικονομίας είναι πολύτιμα για χώρα.

H Ελλάδα έχει πληγεί όσο καμία άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την οικονομική κρίση και αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ρευστότητας. Είναι απαραίτητη η επίδειξη αλληλεγγύης από τους Ευρωπαίους εταίρους μας, ιδιαίτερα σήμερα που η Ελλάδα γίνεται και αποδέκτης τόσο έντονων μεταναστευτικών ροών, σημείωσε ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης.

Βάσει των ειδικών αυτών μέτρων, η ελληνική οικονομία θα τονωθεί κατ'αρχήν με 2 δις. Τα μέτρα, αφού εγκριθούν, προβλέπουν τον μηδενισμό της εθνικής συμμετοχής της Ελλάδας και την αύξηση του ποσοστού συγχρηματοδότησης της ΕΕ σε 100% για τα επιχειρησιακά προγράμματα της περιόδου 2007-2013. Επιπλέον, προβλέπεται η πρόσθετη προχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα επιχειρησιακά προγράμματα της πολιτικής συνοχής 2014-2020.

Η κατάργηση της ανάγκης για εθνική συγχρηματοδότηση, θα επιτρέψει τη συνέχιση έργων που σήμερα έχουν παγώσει λόγω έλλειψης εθνικών πόρων. Αυτά τα έργα θα βοηθήσουν στην αποκλιμάκωση της ανεργίας, της μεγάλης αυτής κοινωνικής μάστιγας, και θα επιταχύνουν την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας.











Δεν υπάρχουν σχόλια: