Blogger Gadgets

slider

Το gmail του naxios

Στείλτε μας Ειδήσεις-Σχόλια-Παρατηρήσεις-Αρθογραφία Στο email - naxios.blogspot.com@gmail.com Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων Η φωνή της ΝΑΞΟΥ.

Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2015

Η σιωπή υποδηλώνει ενοχή!


Πριν από λίγες μέρες εορτάστηκε η παγκόσμια ημέρα επισιτισμού που στη χώρα μας γιορτάζεται με κάθε επισημότητα αφού βρίσκει τον λαό να μην έχει να φάει, βρίσκει τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας να τρώγονται αναμεταξύ τους και την κυβέρνηση να περνάει σήμερα το πολυνομοσχέδιο που, όπως ακριβώς κι αυτή, δεν τρώγεται με τίποτα! Παρόλα αυτά όμως τροφή, τουλάχιστον στα ΜΜΕ, έδωσαν οι υπουργοί της κυβέρνησης και ιδίως αυτός που το όνομά του, δεν έχει αποκαλυφθεί ακόμα!...
Έχουμε σκάσει από την αγωνία να δούμε ποιος υπουργός ξέχναγε επί τρία χρόνια να δηλώσει ένα εκατομμύριο ευρώ! Όχι τίποτα άλλο, αλλά γιατί μας φαίνεται απίστευτο, μιας και αν το είχαμε εμείς δεν θα το ξεχνούσαμε ποτέ! Ο υπουργός όμως το ξέχναγε επί σειρά ετών! Έσπαγε το κεφάλι του να θυμηθεί τι ξεχνάει και μετά από προσπάθειες τριών χρόνων, το θυμήθηκε!!!

Φαίνεται πως οι αριστεροί ξεχνάνε εύκολα… Αυτό επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, ξέχασε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε δηλώσει ότι θα καταργήσει τον ΕΝταΦΙΑ και αντί να τον καταργήσει, κατήργησε τις απαλλαγές από αυτόν!!!

Τώρα πλέον όλοι ανεξαιρέτως θα τον πληρώνουν! Και να δείτε που σύντομα ο ΕΝταΦΙΑ θα επεκταθεί και στα σκυλόσπιτα και στα σπίτια όλων γενικά των οικόσιτων ζώων, αφού το να διαθέτεις ζώα θα θεωρείται τεκμήριο πως ο κάτοχός τους, έχει και τα ταΐζει! Έτσι δεν θα μείνει ζώο χωρίς να πληρώνει ΕΝταΦΙΑ και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα μπορεί να κάνει λόγο για δίκαιη κατανομή του ΕΝταΦΙΑ ανάμεσα στα ζώα, δηλαδή ανάμεσα στα οικόσιτα κι αυτά που του έδωσαν μια δεύτερη ευκαιρία!!!

Να αναλύσω όμως τώρα γιατί το πολυνομοσχέδιο που ψηφίζεται απόψε στη βουλή αποκαλείται πολυνομοσχέδιο. «Πολύ», γιατί είναι πολύ υφεσιακό και φορομπηχτικό, και «σχέδιο» γιατί είναι βέβαιο ότι πρόκειται για σχέδιο. Αναλύω το σχέδιο: Σύνταξη θα παίρνουμε στο μέλλον ανάλογα με τον προσδόκιμο μέσο όρο ζωής. Μειώνοντας όμως τις συντάξεις και παράλληλα αυξάνοντας το κόστος της ζωής με μέτρα όπως η αύξηση του ΦΠΑ και της τιμής των εισιτηρίων στα ΜΜΜ, καταφέρνει η κυβέρνηση να μειώνει τον προσδόκιμο χρόνο ζωής, άρα και το κόστος των συνάξεων!!!

Απέφυγα να ανακατέψω τη λέξη «νόμο» που εμπεριέχεται στη λέξη «πολυνομοσχέδιο», καθώς αν ανακατευόταν ο νόμος, δεν θα υπήρχε το πολυνομοσχέδιο!...

Το νομοσχέδιο υπάρχει γιατί δεν υπάρχει ούτε αντιπολίτευση να του αντισταθεί. Στη Νέα Δημοκρατία πάνε για διάσπαση άλλοι θα πάνε με το Νέα και τον Τζιτζικώστα και άλλοι θα μείνουν με τη Δημοκρατία και τον Μεϊμαράκη και έφτασαν μάλιστα στο σημείο να κρίνεται η ενότητα του κόμματος, από τις προσπάθειες του Άδωνις! Η χρυσή αυγή ετοιμάζει βαλίτσες για Κορυδαλλό, το Ποτάμι το πήρε το ποτάμι και ο Λεβέντης δεν έχει ακόμα συνέλθει από το σοκ της εκλογής του!!!

Έτσι όχι μόνο αυτό, αλλά και το επόμενο νομοσχέδιο θα περάσουν από τη βουλή. Ειδικά το επόμενο νομοσχέδιο θα είναι τέτοιο, που μπροστά του το σημερινό θα είναι παιδική χαρά, όπως παιδική χαρά ήταν το μέιλ Χαρδούβελη, μπροστά στο σημερινό!!!

Καμία χαρά λοιπόν, αλλά πολλές τρομάρες φέρνει μαζί του ο Οκτώβριος και επειδή είναι ο μήνας κατά του καρκίνου του μαστού, που για το λόγο αυτό φωτίστηκε μέχρι και ο Λευκός Οίκος ροζ, που είναι το ανάλογο χρώμα, η «Μάσκα» προτείνει στο σημερινό πρωτοσέλιδο της να φωτιστεί η Βουλή κόκκινη σαν το αίμα που θα χυθεί από την εφαρμογή των προαπαιτούμενων που φέρνει ο σχιζοφρενής σφαγέας που νομίζει ότι είναι αριστερός!...

Στα δικά μας όμως τώρα όπου οι καταγγελίες για κακοδιαχείριση του δημόσιου χρήματος από την δημοτική αρχή, διαδέχονται η μία την άλλη. Η πιο πρόσφατη ήρθε από την μεγάλη μειοψηφία του δήμου και τον επί κεφαλής της Νίκο Μαϊτό, ο οποίος έκανε λόγο για δαπάνες κακουργηματικού χαρακτήρα στην συντήρηση των τεσσάρων ΒΙΟ.ΚΑ. του νησιού.

Στην ανακοίνωσή του ο κ. Μαϊτός αναφέρεται καταρχήν στην έκθεση του γραφείου δημόσιας υγείας, την οποία εσκεμμένα απέκρυψε η δημοτική αρχή καθώς σύμφωνα με τα ευρήματά της αποδεικνύεται ότι η δημοτική αρχή μας είπε τη μισή αλήθεια όσον αφορά την καθαρότητα της θάλασσας του Απόλλωνα. Βέβαια αυτή την αποκάλυψη την έκανε η «Μάσκα» πριν από τρεις βδομάδες, αλλά έκτοτε καμία επίσημη αντίδραση δεν είχαμε από την πλευρά του δήμου…

Η ανακοίνωση όμως της Νησιωτικής Πολιτείας έκρυβε μία ακόμα αποκάλυψη. Οι τέσσερις ΒΙΟ.ΚΑ. του νησιού μας διαθέτουν προβληματικές εγκαταστάσεις και ως εκ τούτου καθίσταται πλημμελής ως και αδύνατη η συντήρησή τους. Την άποψη αυτή εξέφρασε μηχανικός εταιρίας η οποία κατέθεσε ένσταση για τους δύο διαγωνισμούς της συντήρησης των τεσσάρων ΒΙΟ.ΚΑ. του νησιού για την περίοδο 2015 – 2016! Συγκεκριμένα ο μηχανικός αναφέρει:

«…Διαπιστώθηκε η κακή κατάσταση τόσο του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού (αισθητήρια τα οποία δεν λειτουργούν, έλλειψη αναδευτήρων, αντλιών, ηλεκτροκινητήρων και λοιπού εξοπλισμού ο οποίος δεν υφίσταται πλέον), όσο και των βασικών υποδομών (δεξαμενές, κτιριακά κλπ).»

Ακόμη και εάν συντηρηθεί σωστά ο υπάρχον εξοπλισμός δεν μπορεί να εξασφαλιστεί η καλή λειτουργία του βιολογικού και η σωστή ρύθμισή του ή η ύπαρξη εφεδρείας για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.» και καταλήγει: «…ο Δήμος δεν προβαίνει στις κατάλληλες ενέργειες για την επισκευή αντικατάσταση του εξοπλισμού που έχει υποστεί βλάβες, παρά μάλιστα τις σχετικές εισηγήσεις των προηγούμενων αναδόχων!»

Αναρωτιέται μετά από αυτά ακόμα και ο πιο βλάκας, πώς είναι δυνατόν να δαπανούν δημόσιο χρήμα για την συντήρηση των ΒΙΟ.ΚΑ. οι οποίοι δεν λειτουργούν καν; Και αφού αυτό είναι εις γνώση της δημοτικής αρχής η οποία όχι μόνο ενημερώθηκε από το σχετικό έγγραφο, αλλά και από τις εισηγήσεις των προηγούμενων αναδόχων, γιατί συνεχίζει να κατασπαταλά, χωρίς κανένα όφελος, το δημόσιο χρήμα; Εννοείται πως, το «χωρίς κανένα όφελος» αναφέρεται σε όλους εμάς τους δημότες, εκτός από τον μηχανικό που παίρνει το χρήμα για να συντηρήσει τους παράνομους και δυσλειτουργικούς ΒΙΟ.ΚΑ!!!

Πάντως σε αυτήν τη σοβαρή καταγγελία είχαμε επίσημη απάντηση από πλευράς Δήμου. Την έδωσε ο αντιδήμαρχος Μανώλης Πολυκρέτης ο οποίος αποκάλυψε ότι μηχανικός που υπέγραψε την έκθεση και ο άνθρωπος που έχει κάνει τις καταγγελίες για τους παράνομους ΒΙΟ.ΚΑ. μένουν στην ίδια γειτονιά!!!

Μάλιστα! Αυτή ήταν η επίσημη απάντηση της δημοτικής αρχής στην καταγγελία για κακουργηματικές δαπάνες! Νομίζω ότι μετά από την εξήγηση που έδωσε ο κύριος Πολυκρέτης, ακόμα και ο πιο βλάκας(!) δεν έχει πια καμία αμφιβολία πως η δημοτική αρχή σκαρφίζεται ανύπαρκτες ραδιουργίες προσπαθώντας να αντικρούσει υπαρκτά γεγονότα!!!

Αν ο δήμαρχος Νάξου γνωρίζει και σέβεται τις δημοκρατικές διαδικασίες θα έπρεπε να είχε βγει δημόσια και να απαντήσει στα όσα του καταλογίζει η αντιπολίτευση για διασπάθιση του δημόσιου χρήματος από τα έξοδα του WC της Απειράνθου και την επέκταση του δικτύου ύδρευσης στο Αργοκοίλι, μέχρι και την συντήρηση των προβληματικών ΒΙΟ.ΚΑ.

Όσο αφήνει τον κάθε αντιδήμαρχο να μιλάει για «συνομωσίες της γειτονιάς» προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και να κάνει ρατσιστικές επιθέσεις εναντίον δημοτικών συμβούλων εκτίθεται και ο ίδιος ανεπανόρθωτα!!!

Δεν είναι δυνατόν ο δήμαρχος να αγνοεί τους δημότες στους οποίους έχει καθήκον να απολογείται, πόσο μάλλον όταν τον κατηγορεί, σύσσωμη η αντιπολίτευση, για κακοδιαχείριση!!!

Ως πότε κύριε Δήμαρχε η τακτική του δήμου θα είναι να ψάχνει για μάγισσες και σκοτεινές δυνάμεις για να τους αποδώσει την ευθύνη ή θα δαιμονοποιεί και θα διαπομπεύει τον κάθε δημότη που καταγγέλλει τα κακώς κείμενα του τόπου; Το ξέρετε ότι αυτές οι πολιτικές έχουν να εφαρμοστούν από το Μεσαίωνα; Τότε που κυβερνούσαν οι αμόρφωτοι και δεισιδαίμονες άρχοντες; Βρίσκετε ομοιότητες μεταξύ τους και του δημοτικού συνδυασμού σας; Και αν ναι, σας ενημερώνω κύριε Δήμαρχε ότι ο λαός δεν έχει απομείνει ο ίδιος, οπότε σταματήστε να του φέρεστε αναλόγως!!!

Περιμένω μετά από όλα αυτά την επίσημη τοποθέτηση του δημάρχου, ο οποίος θα πρέπει να λάβει υπόψη του ότι, ακόμα και ο πιο βλάκας Μανολάκι, γνωρίζει ή τουλάχιστον διαισθάνεται ότι η παρατεταμένη σιωπή δηλώνει ενοχή!!!

http://www.naxospress.gr 
Categories:
ΜΑΣΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια :