slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΝΕΑ ΠΟΡΤΑ ΣΥΡΙΖΑ σε Νικολόπουλο


  ΕΚΤΟΣ ΟΤΙ ΟΙ ΑΝΕΛ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ . ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΦΟΒΟΣ  ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ
Νέος γύρος διαπραγματεύσεων φαίνεται πως βρίσκεται σε εξέλιξη στην Κουμουνδούρου γύρω από το όνομα του βουλευτή των ΑΝΕΛ Νίκου Νικολόπουλου.
Μετά το «όχι» του Αλέξη Τσίπρα στον Πάνο Καμμένο για την ένταξη του βουλευτή Αχαΐας στην κυβέρνηση, στον ΣΥΡΙΖΑ εξετάζουν το ενδεχόμενο να μην τον προτείνουν ούτε για β’ αντιπρόεδρο της Βουλής. Ο λόγος είναι ότι στην Κουμουνδούρου εκφράζονται φόβοι πως η υποψηφιότητα του κ.Νικολόπουλου μπορεί να μην στηριχθεί από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αφού η ψηφοφορία είναι μυστική.

Μάλιστα στον ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν πως βάσει του Κανονισμού της Βουλής δεν προβλέπεται ότι το πρώτο κόμμα μπορεί να προτείνει βουλευτή άλλου κόμματος για κάποια από τις τρεις θέσεις των αντιπροέδρων που δικαιούται. Μάλιστα υπενθυμίζεται πως ότι οι ΑΝΕΛ δεν δικαιούνται καμία από τις 7 θέσεις αντιπροέδρων, οι οποίες διανέμονται κατά σειρά μέχρι και το πέμπτο κόμμα: οι 3 πρώτες πάνε ανά μία στο πρώτο κόμμα και οι επόμενες επτά στα επόμενα, δηλαδή στη ΝΔ, στη Χρυσή Αυγή (μένει κενή η θέση αυτή), στο ΠΑΣΟΚ και στο ΚΚΕ.

Πηγή: Νέο «όχι» από ΣΥΡΙΖΑ σε Νικολόπουλο -Σκέφτονται να μην τον προτείνουν για αντιπρόεδρο της Βουλής | iefimerida.grhttp://www.iefimerida.gr/news/228735/neo-ohi-apo-syriza-se-nikolopoylo-skeftontai-na-min-ton-proteinoyn-gia-antiproedro-tis#ixzz3nJF4YFui

Δεν υπάρχουν σχόλια: