slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΔΕΝ ΞΑΝΑΓΙΝΕ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΠΕΙΛΟΥΣΕ ΟΤΙ ΘΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΗ ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ Ο ΑΚΗΡΥΧΤΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΜΑΞΙΜΟΥ! «Εάν δεν μπω στην κυβέρνηση, είμαι για να πάω να αυτοκτονήσω» – Ποιος το είπε…


Ένας… ακήρυχτος πόλεμος είναι σε εξέλιξη τον τελευταίο καιρό στο Μέγαρο Μαξίμου και συγκεκριμένα μεταξύ των ανθρώπων που πλαισιώνουν τον Αλέξη Τσίπρα.
Χαρακτηριστική είναι η κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ των κκ. Νίκου Παππά και Αλέκου Φλαμπουράρη για τις αρμοδιότητες ελέγχου και λειτουργίας της κυβέρνησης, με πρώτο θύμα τονΣπύρο Σαγιά, τον γγ της προηγούμενης κυβέρνησης.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, που επικαλείται το Βήμα, ο Αλέξης Τσίπρας αρχικά είχε αποφασίσει να μην συμπεριλάβει στην κυβέρνηση τον... κ. Φλαμπουράρη και να αναθέσει τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου στον κ. Παππά. Στη συνέχεια, ομως, πρόσωπα που επηρεάζουν τον πρωθυπουργό του άλλαξαν γνώμη. Επίσης, είχε προηγηθεί επικοινωνία του κ. Φλαμπουράρη με τον κ. Τσίπρα, κατά την οποία ο υπουργός είπε στον πρωθυπουργό: «Αν δεν μπω στην κυβέρνηση, είμαι για να πάω να αυτοκτονήσω».

Έτσι, ο κ. Τσίπρας αποφάσισε να δώσει στον κ. Φλαμπουράρη τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου που το είχε υποσχεθεί στον κ. Παππά. Μάλιστα για να μην δυσαρεστήσει τον κ. Παππά, τον έχρισε εποπτεύοντα της γενικής γραμματείας της κυβέρνησης, αλλά και του πρωθυπουργικού γραφείου, γνωρίζοντας ότι με αυτή την κατανομή ο κ. Παππάς δεν θα επιλέξει για γγ της κυβέρνησης τον κ. Σαγιά αλλά τον στενό συνεργάτη του Μιχάλη Καλογήρου, ο οποίος κατέλαβε το συγκεκριμένο αξίωμα όταν συγκροτήθηκε η υπηρεσιακή κυβέρνηση.

Στη συνέχεια προτάθηκε στον κ. Σαγιά να αναλάβει τη γγ Επενδύσεων, αλλά αρνήθηκε επειδή την εποπτεία των νέων επενδύσεων ανέλαβε επίσης ο κ. Παππάς. «Δεν είναι δυνατόν να δεχθώ να συνεργαστώ με κάποιον που δεν με ήθελε για συνεργάτη του» φέρεται να είπε ο κ. Σαγιάς στον κ. Δραγασάκη και στον κ. Τσακαλώτο, οι οποίοι προσπάθησαν να τον μεταπείσουν. Ωστόσο, όπως φαίνεται θα υπάρξει και νέος γύρος διαβουλεύσεων, αυτή τη φορά με τον ίδιο τον πρωθυπουργό, καθώς η εμπειρία του κ. Σαγιά θεωρείται μια προστιθέμενη αξία που δεν θέλει να χάσει ο πρωθυπουργός.
http://www.crashonline.gr/%CE%BF-%CE%B1%CE%BA%CE%B7%CF%81%CF%85%CF%87%CF%84%CE%BF%CF%83-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B5%CE%BC%CE%BF%CF%83-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CE%B1%CE%BE%CE%B9%CE%BC%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CE%AC%CE%BD-%CE%B4/

Δεν υπάρχουν σχόλια: