slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Μεϊμαράκης: Το προσχέδιο του προϋπολογισμού διαψεύδει τον Τσίπρα ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ,ΕΛΛΕΙΜΜΑ, ΑΝΕΡΓΙΑ



Με αιχμηρό τρόπο σχολίασε ο πρόεδρος της ΝΔ Ευ. Μεϊμαράκη την ομιλία του Πρωθυπουργού επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.
Οπως είπε, το προσχέδιο του προϋπολογισμού διαψεύδει την ωραιοποιημένη εικόνα που προσπάθησε να δώσει από του βήματος της Βουλής.
«Οπως όλοι παρακολουθήσαμε ο Τσίπρας προσπάθησε επί μιάμιση ώρα να μας... εξοντώσει λέγοντάς μας πόσο ωραία είναι η κατάσταση που παραλαμβάνει που θα συνεχίσει την πολιτική που εξήγγειλε. Δυστυχώς γι' αυτόν, το προσχέδιο του προϋπολογισμού που κατετέθη, μας προσγειώνει στην πραγματικότητα».

Οπως είπε ο κ. Μεϊμαράκης η πραγματικότητα είναι ότι έρχονται περικοπές σε συντάξεις, προβλέπεται έλλειμμα - και όχι πλεόνασμα – τόσο για το 2015 όσο και για το 2016 αλλά και αύξηση της ανεργίας και το 2015 και το 2016.

Επεσήμανε δε πως η ΝΔ «ως υπεύθυνο κόμμα που εκπροσωπεί την μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη με το ανθρώπινο πρόσωπο και κοινωνικό φιλελευθερισμό χωρίς να έχει σχέση με ακραίες νεοφιλελεύθερες πρακτικές, παραμένει εδώ, ανεξαρτήτως των εσωκομματικών διαδικασιών, για να υπερασπίσει την ανάπτυξη και την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας».

Οταν ρωτήθηκε τι θα πράξει η ΝΔ και αν θα δώσει ψήφο ανοχής στην κυβέρνηση, απάντησε:

«Δεν είναι δικό μας το θέμα ανοχής. Η ΝΔ έχει τονίσει πως ό,τι αναπτυξιακό, ευρωπαϊκό φέρνει θα το στηρίζουμε και ό,τι υφεσιακό αντιευρωπαϊκό οπισθοδρομικό θα φέρνει εμείς θα το καταδικάζουμε».


Πηγή: Μεϊμαράκης: Το προσχέδιο του προϋπολογισμού διαψεύδει τον Τσίπρα | iefimerida.grhttp://www.iefimerida.gr/news/229410/meimarakis-proshedio-toy-proypologismoy-diapseydei-ton-tsipra#ixzz3njcuEocF

Δεν υπάρχουν σχόλια: