slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Τιμώμενη στην έκθεση ANUGA της Γερμανίας η Γραβιέρα Νάξου |


Στα 50 χρόνια που μετρά η έκθεση ANUGA μόλις 3 χώρες έχουν προσκληθεί ως τιμώμενες! Τιμώμενη χώρα φέτος είναι η Ελλάδα στην μεγαλύτερη παγκόσμια έκθεση τροφίμων και ποτών.

Τιμώμενη χώρα της μεγαλύτερης έκθεσής τροφίμων και ποτών που πραγματοποιείται για στην Κολωνία της Γερμανίαςείναι η Ελλάδα. Σε χώρο 230.000 τ.μ με 6500 εκθέτες που πραγματοποιείται από τις 10 έως 14 Οκτωβρίου η έκθεσηANUGA. 98 χώρες θα εκθέσουν τα διάσημα τους προϊόντα. Δεν θα μπορούσε να απουσιάζει η Γραβιέρα της Νάξου!

Στη φετινή έκθεση τροφίμων η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου και άλλοι Έλληνες παραγωγοί από ολόκληρη τη χώρα, θα παρουσιάσουν μια ιδιαιτέρως διευρυμένη γκάμα τροφίμων και ποτών, δηλώνοντας έτοιμοι να πρωτοστατήσουν στο διεθνές εμπόριο, αλλά και στον τομέα της παροχής υπηρεσιών εστίασης.

Η Ελλάδα θα βρίσκεται για άλλη μια φορά μεταξύ των πρώτων δέκα ισχυρότερων ξένων συμμετοχών στη μεγαλύτερη και σημαντικότερη έκθεση τροφίμων και ποτών στον κόσμο.

Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου έχει ήδη βάλει πλώρη για ενίσχυση των εξαγωγών της, σήμα κατατεθέν της οποίας είναι η Γραβιέρα Νάξου. Η ετήσια παραγωγή της Γραβιέρας φθάνει τους 900 τόνους. Σήμερα οι εξαγωγές σε Γραβιέρα Νάξου φθάνουν τους 60 τόνους, ενώ η πιο δυνατή παρουσία του προϊόντος είναι στη Γαλλία και την Γερμανία και οι προοπτικές που ανοίγονται …μεγάλες. Ήδη ενδιαφέρον υπάρχει τόσο από την Αυστραλία όσο και από τις Η.Π.Α .

Η ΕΑΣ Νάξου, πιστή στην ποιότητα, πολυβραβευμένη κι από τα πλέον φημισμένα σκληρά τυριά, διαφέρει από τις υπόλοιπες γραβιέρες, αφού, μεταξύ άλλων, παράγεται κυρίως από αγελαδινό γάλα (τουλάχιστον κατά 80%). Η ΕΑΣ Νάξου, εγγυάται τα καλά χαρακτηριστικά και την μέγιστη ποιότητα για τα προϊόντα της.

Η ΕΑΣ Νάξου αποτελεί αγγελιοφόρο καλών ειδήσεων αφού το 60% της τοπικής οικονομίας αλλά και των Μικρών Κυκλάδων (Κουφονήσια, Σχοινούσα, Δονούσα, Ηρακλειά) συντηρείται και αναπτύσσεται από αυτήν, καθώς είναι το σημείο αναφοράς για τους νέους των νησιών που παραμένουν στον τόπο τους. Η Νάξος άλλωστε, συγκαταλέγεται στους δημοφιλέστερους γαστρονομικούς προορισμούς παγκοσμίως.

Δεν υπάρχουν σχόλια: