slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΤΟ ΘΡΙΛΕΡ ΤΩΝ… 155! Στα κάγκελα οι ΣΥΡΙΖΑίοι για ΕΝΦΙΑ, 100 δόσεις και ανείσπρακτα ενοίκια – Άρχισε ήδη το μασάζ από το Μαξίμου



Στα κάγκελα φαίνεται πως βρίσκονται οι βουλευτές με αφορμή το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα, όπου περιλαμβάνονται ρυθμίσεις για τον ΕΝΦΙΑ, τις 100 δόσεις αλλά και ταανείσπρατκα δάνεια.

Άπαντες στη συγκυβέρνηση είναι μουδιασμένοι αναγνωρίζοντας ότι τα νέα μέτρα κάθε άλλο παρά φιλολαϊκά και στο πλαίσιο αυτό το Μέγαρο Μαξίμου και ειδικά το οικονομικό επιτελείο έχουν αρχίσει ήδη το μασάζ στους αντιδρώντες. Σημειωτέον ότι όσον αφορά στους βουλευτές που στις προηγούμενες ψηφοφορίες ψήφισαν «παρών» έχουν δεσμευτεί ότι δεν θα αντιδράσουν στα νέα μέτρα γι” αυτό άλλωστε συμπεριλήφθησαν στις λίστες.



Τα άκουσε για τα καλά ο Αλεξιάδης
Πάντως, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ο αναπληρωτής υπουργός ΟικονομικώνΤρύφων Αλεξιάδης τα άκουσε για τα καλά από τους βουλευτές. Ειδικότερα, οι βουλευτές των αστικών κέντρων εξέφρασαν ενστάσεις για τη διατήρηση της επιβολής του ΕΝΦΙΑ ενώ οι βουλευτές της περιφέρειας αντέδρασαν για το ασφαλιστικό των αγροτών, τις συντάξεις του ΟΓΑ και… ομόφωνα υπήρξε ένταση για τις τροποποιήσεις τις 100 δόσεις.



Τι ζητούν οι αντιδρώντες
Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι βουλευτές ζητούν να επαναξεταστεί το θέμα της φορολόγησης των ανείσπρακτων ενοικίων (ο κ. Αλεξιάδης δεσμεύθηκε να ικανοποιήσει το αίτημα τους), ενώ ενστάσεις υπήρξαν και για τη σύνδεση των 100 δόσεων με την περιουσιακή κατάσταση.

Εξάλλου, καθολική ήταν η διαμαρτυρία για τον ΕΝΦΙΑ με τον κ. Αλεξιάδη να απαντά ότι «είναι στη συμφωνία του καλοκαιριού. Εχουμε υποσχεθεί ότι όταν γίνει περιουσιολόγιο και έχουν αυξηθεί τα έσοδα, θα τον αντικαταστήσουμε».

Επισημαίνεται ότι εξηγήσεις στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έδωσαν οι υπουργοί Τρύφων Αλεξιάδης, Πάνος Σκουρλέτης, Γιάννης Δραγασάκης, Γιώργος Χουλιαράκης, ο γ.γ. του υπουργικού συμβουλίου Μιχάλης Καλογήρου και ο γ.γ Κοινωνικών Ασφαλίσεων Πέτρος Πετρόπουλος.



Πήγε περίπατο η συνεννόηση
Σε κάθε περίπτωση, η εικόνα της συνεννόησης φαίνεται πως πήγε… περίπατο. ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι έχουν ήδη δείξει προς την κατεύθυνση της καταψήφισης νέων μέτρων υφεσιακών μέτρων,αυξάνει το πολιτικό… άγχος του ΣΥΡΙΖΑ όχι τόσο για αυτο το πολυνομοσχέδιο αλλά για το επόμενο πακέτο μέτρων, όπου μεταξύ άλλων θα πρέπει να προσδιοριστεί πόσο θα είναι η αύξηση στη φορολογία των αγροτών, η κατάργηση του ΕΚΑΣ για το 20% των δικαιούχων, τα ισοδύναμα για τον ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση κλπ.


http://www.crashonline.gr/%CF%84%CE%BF-%CE%B8%CF%81%CE%B9%CE%BB%CE%B5%CF%81-%CF%84%CF%89%CE%BD-155-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CE%BA%CE%AC%CE%B3%CE%BA%CE%B5%CE%BB%CE%B1-%CE%BF%CE%B9-%CF%83%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B6%CE%B1%CE%AF%CE%BF/
Συγκρατημένη αισιοδοξία στο Μαξίμου
Πάντως, μέχρι στιγμής στο Μέγαρο Μαξίμου υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία ότι δεν θα υπάρξουν «διαρροές» στην ψηφοφορία του νομοσχεδίου. Άπαντες όμως γνωρίζουν ότι τα δύσκολα θα είναι στο επόμενο πολυνομοσχέδιο (θα πρέπει να ψηφιστεί το Νοέμβριο), όπου ο κόσμος θα έχει αρχίσει να βιώνει τα νέα μέτρα και να βάζει το χέρι όλο και πιο βαθιά στην τσέπη…

Δεν υπάρχουν σχόλια: