slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Παραμένουν τα ερωτήματα για το Φλαμπουράρης-gate

Αντεπίθεση επιχειρεί ο Αλ.Φλαμπουράρης για την υπόθεση "Διάτμηση ΑΤΕ". Ωστόσο, από την ανακοίνωσή του προκύπτουν περισσότερα ερωτήματα, τη στιγμή που το μετοχολόγιο της εταιρείας είναι διορθωμένο με μπλάνκο!ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ
Φλαμπουράρης - Ιδιωτικό Συμφωνητικό 1 (812 KB)
Φλαμπουράρης: Ιδιωτικό συμφωνητικό 2 (826 KB)
Φλαμπουράρης: Μετοχολόγιο 1 (889 KB)
Φλαμπουράρης: Μετοχολόγιο 2 (732 KB)
Φλαμπουράρης: Μετοχολόγιο 3 (693 KB)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 19:33

Περισσότερα ερωτήματα παρά απαντήσεις προκύπτουν από την ανακοίνωση-απάντηση που παρείχε, πριν από λίγο, ο πρώην υπουργός Αλέκος Φλαμπουράρης σε σχέση με το έργο που ανέλαβε η εταιρεία Διάτμηση ΑΤΕ, ενώ ο ίδιος ήταν υπουργός. Και αυτό για τους εξής λόγους τους οποίους παραθέτουν ειδικοί στο Capital.gr:

-Πράγματι υποχρέωση για κατάθεση ιδιωτικού συμφωνητικού στην Εφορία δεν υπάρχει δια νόμου. Ωστόσο, για λόγους ηθικής τάξης, ο κ. Φλαμπουράρης δεν θα έπρεπε να το καταθέσει στην εφορία; Εξάλλου, "οι μετοχές σε ανώνυμες εταιρείες μεταβιβάζονται με συμβολαιογραφικά έγγραφα και τα ιδιωτικά συμφωνητικά τα συνάπτουμε εκ των υστέρων για να καλύψουμε "τρύπες” με προγενέστερες ημερομηνίες” σημειώνουν ειδικοί στο Capital.gr.

-Επίσης, μία πιο προσεκτική ματιά στο μετοχολόγιο που προσκομίζει ο κ. Φλαμπουράρης περιπλέκει τα πράγματα. Η αιτία; Όπως φαίνεται στο έγγραφο "μετοχολόγιο 2", υπάρχει διόρθωση με μπλάνκο(!) στην αναφορά "βάση ιδιωτικού συμφωνητικού μεταβίβαση μετοχών στον κ. Κοτταρίδη Ιωάννη”.
http://www.capital.gr/epikairotita/3063628/paramenoun-ta-erotimata-gia-to-flampouraris-gate




-Από τη συναλλαγή, όπως παρουσιάζεται στο έγγραφο που δημοσιοποίησε ο κ. Φλαμπουράρης οι ημερομηνίες καταβολής των δόσεων εκτείνονται σε βάθος χρόνου, με την πρώτη δόση καταβολής να ορίζεται στις 30 Νοεμβρίου 2015, δηλαδή σε τρεις μήνες από σήμερα. Επίσης, με τι είδους εξασφαλίσεις πούλησε τον Ιανουάριο τις μετοχές του ο κ. Φλαμπουράρης, όπως έχει δηλώσει; Από την εξέταση του συμβολαίου δεν προκύπτει κανενός είδους εξασφάλιση για τον πωλητή, ήτοι τον κ. Φλαμπουράρη.

-Γιατί ο κ. Φλαμπουράρης δεν παρουσίασε τις συγκεκριμένες απαντήσεις, χθες, όταν για πρώτη φορά το ζήτημα είδε το φως της δημοσιότητας

-Ποια είναι η απάντηση για το "γερό” ταμείο που εμφανίζεται να διαθέτει η εταιρεία;

Τι έχει αναφέρει μέχρι σήμερα ο κ. Φλαμπουράρης

Μιλώντας, χθες, στο ραδιόφωνο Αθήνα 9,84 ο κ. Φλαμπουράρης δήλωσε ότι δεν απαγορεύεται να έχει μετοχές σε εταιρείες ούτε ο υπουργός. "Κάθε Έλληνας μπορεί να έχει μετοχές σε διάφορες εταιρείες. Δεν απαγορεύεται να έχει μετοχές σε εταιρείες ούτε ο υπουργός” σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ταυτόχρονα, σε ανακοίνωση της εταιρείας σημειώνεται μεταξύ άλλων ότι : "Η εταιρία μας ανακηρύχθηκε ανάδοχος του έργου και της κατακυρώθηκε η εκτέλεσή του στις 24-11-2014, όταν ο κύριος Φλαμπουράρης Αλέκος δεν είχε υπουργικό αξίωμα. Επισημαίνουμε ότι ο κος Φλαμπουράρης από 26-1-2015 έχει αποχωρήσει πλήρως από την εταιρία μας”.

Χθες ακόμη, δήλωσε ότι: "όταν τη Δευτέρα 26 του Γενάρη μού ανακοινώθηκε ότι υπουργοποιούμαι σήμερα ή αύριο, εγώ έτρεξα αμέσως και έκανα τις εξής ενέργειες: Έδωσα εντολή να φύγω από το ΔΣ της εταιρείας, να πάει να κατατεθεί το πτυχίο ΜΕΚ, είναι το πτυχίο του εργολάβου στο ΥΠΕΧΩΔΕ, τρίτον μεταβίβασα το μετοχολόγιο, έκλεισα το επάγγελμα του ιδιώτη μηχανικού, τακτοποίησα εκκρεμότητες με ΙΚΑ, ΤΣΜΕΔΕ και υπέβαλα τα χαρτιά μου για τη συνταξιοδότησή μου”

* Διαβάστε ακόμη:

- Ούτε νόμιμη ούτε ηθική η συμμετοχή Φλαμπουράρη στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: