slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Κεντρική προεκλογική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Σύρο: «Ισχυρή εντολή για να μείνει ζωντανή η ελπίδα της κοινωνίας»


Με κεντρικό ομιλητή τον Κυκλαδίτη πρώην υπουργό Πολιτισμού Νίκο Ξυδάκη πραγματοποιήθηκε η κεντρική πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Σύρο.

Στην εκδήλωση παρέστησαν, επίσης, οι υποψήφιοι βουλευτές Κυκλάδων Αντώνης Συρίγος, Νίκος Συρμαλένιος και Χριστίνα Ευθυμιάτου (υποστηριζόμενη από τους Οικολόγους Πράσινους).

Κατά τη διάρκεια των τοποθετήσεων των ομιλητών, αλλά και στη συζήτηση που ακολούθησε, δόθηκαν απαντήσεις στο ερώτημα που τίθεται σε αυτές τις εκλογές «Γιατί 2η φορά αριστερά - Γιατί ισχυρή εντολή στον ΣΥΡΙΖΑ», οι οποίες αντικατοπτρίζουν και το σκεπτικό που έχει αναπτύξει το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα στην προεκλογική περίοδο.

«Για να συγκρουστούμε με τη διαπλοκή και να αποδοθεί δικαιοσύνη για την οποία διψούν οι πολίτες» απάντησε ο κ. Συρίγος, «για να συνεχίσουμε τον αγώνα, μαζί με τους πολίτες και τους κοινωνικούς φορείς, για τις πολιτικές της νησιωτικότητας» συμπλήρωσε ο κ. Συρμαλένιος, «για να εφαρμόσουμε το πραγματικό πλάνο Β, που είναι το πλάνοτης βιωσιμότητας, που στηρίζεται στις δικές μας δυνάμεις, τον φυσικό μας πλούτο και να βρούμε τις δικές μας λύσεις» υποστήριξε από την πλευρά της η κ. Ευθυμιάτου.



«Το ιστορικό στοίχημα της 20ης Σεπτεμβρίου»

Για «ιστορικό στοίχημα της 20ης Σεπτεμβρίου» έκανε λόγο ο κ. Ξυδάκης, ο οποίος τόνισε ότι η αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτές τις εκλογές θα του επιτρέψει να συνεχίσει ό,τι ξεκίνησε στις 25 Γενάρη και θα του δώσει τον πολιτικό χρόνο «για να ξεδιπλωθεί μια δημοκρατική, προοδευτική και ριζοσπαστική διακυβέρνηση, σε όλα τα επίπεδα: κράτος και δημόσια διοίκηση, κοινωνική δικαιοσύνη, θεσμούς, εργασία, πρόνοια, με αναδιανομή πλούτου και ισχύος υπέρ των αδυνάτων και των μικρομεσαίων που πλήττονται, άρση των ανισοτήτων, αναγέννηση της χώρας και της δημοκρατίας».

Τέλος, εκφράστηκε η άποψη ότι δανειστές και εγχώριοι εκπρόσωποι τους «εξυφαίνουν τώρα σενάρια συγκυβέρνησης και εθνικής συνεννόησης», προκειμένου να αφομοιώσουν μια κυβέρνηση της Αριστεράς «στο φθαρμένο, δικό τους παλαιοκομματικό σύστημα της διαπλοκής και της διαφθοράς».

Δεν υπάρχουν σχόλια: