slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Προκαλεί η Χριστοδουλοπούλου: Πλούτισαν τα νησιά από τους πρόσφυγες

Προσθήκη λεζάντας
Στις οικονομικές διαστάσεις του μεταναστευτικού προβλήματος αλλά και το εκλογικό αποτέλεσμα που αναμένει για τον ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε η πρώην αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου.
Μιλώντας στο ιστότοπο ΤhePressProject η πρώην υπουργός αναφερόμενη στο μεταναστευτικό είπε, μεταξύ άλλων, προκαλώντας αίσθηση: «Πλούτισαν τα νησιά από τους πρόσφυγες. Οι Σύροι που έχουν χρήματα μένουν σε ξενοδοχεία, ψωνίζουν από τα μαγαζιά, κάνουν τζίρο απίστευτο, έχουν φτάσει στο σημείο μέχρι και να τους ζητούν λεφτά για να τους φορτίσουν τα κινητά τους».

Σχολίασε επίσης ότι η Ελλάδα ήταν προετοιμασμένη για «σεισμό» 4 βαθμών, αλλά έγινε «σεισμός» 8 βαθμών.

Σχετικά με τη «στοχοποίησή» της, μεταξύ άλλων, η πρώην υπουργός ανέφερε ότι δεν μπορεί μία ανδροκρατούμενη κοινωνία να αποδεχτεί ότι μία γυναίκα βρίσκεται σε τέτοιο πόστο.

Εξέφρασε την εκτίμηση ότι «ο μικρός Αϊλάν μπορεί να είναι ο καταλύτης, ενώ εμείς νομίζαμε ότι καταλύτης θα ήταν ο Γιούνκερ που θα πάρει απόφαση», ωστόσο τόνισε ότι «αν δεν παρέμβουμε στις αιτίες που παράγουν την προσφυγιά, το προσφυγικό δεν λύνεται».

Σε ό,τι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι δεν έγινε μνημονιακό κόμμα και πως αν η κοινωνία το αναγνωρίσει αυτό, ξαναψηφίζοντάς τον, θα είναι μεγάλη έκπληξη.
«Από το 2009, παρακολουθούμε ότι όλα τα πολιτικά κόμματα συρρικνώνονται, διότι περνούν κρίση εκπροσώπησης. Συρρικνώνονται, καταβαραθρώνονται. Το πολιτικό σύστημα έχει χάσει τη δυνατότητα διακυβέρνησής του μέσω του δικομματισμού.

»Τώρα έρχεται η σειρά του ΣΥΡΙΖΑ; Αυτή θα είναι η πρώτη έκπληξη. Ο ΣΥΡΙΖΑ υπέγραψε μία συμφωνία, δεν έγινε όμως αυτομάτως μνημονιακό κόμμα. Χρειάζεται πολλές μεταλλάξεις να συμβούν για να πει κάποιος κάτι τέτοιο.

»Αν η κοινωνία ξαναψηφίσει τον ΣΥΡΙΖΑ, αυτό σημαίνει ότι αναγνωρίζει κάτι άλλο και όχι το μνημονιακό στοιχείο στον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή θα είναι μεγάλη έκπληξη. Όλοι προβλέπουν Βατερλό, με δεδομένο και το ότι έχει υποστεί διάσπαση.

Παράλληλα, η πρώην υπουργός απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη ΝΔ, κάνοντας λόγο για ανύπαρκτα διλήμματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: