slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

"Πρέπει να σηκώσουμε κεφάλι"


Την κεντρική της προεκλογική εκδήλωση στη Σύρο πραγματοποίησε το βράδυ της Δευτέρας, στο Πνευματικό Κέντρο Ερμούπολης, η Λαϊκή Ενότητα.
Κεντρική ομιλητής ήταν η υποψήφια βουλευτής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας Ελένη Πορτάλιου, ενώ παρόντες ήταν οι υποψήφιοι βουλευτές Κυκλάδων Γρηγόρης Μισκεδάκης και Γιώργος Λαυτσής.
Την εκδήλωση προλόγισε ο Γρηγόρης Μισκεδάκης: "Είμαστε ένα νέο κόμμα μόλις ενός μήνα που προέκυψε από τις αποχωρήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ λόγω της ψήφισης του μνημονίου. Δυστυχώς κατέρρευσε η θεωρία της συμμαχίας των χωρών του Νότου, δεν υπήρξε καμία μορφή ρήγματος στη Ευρωζώνη. Η Ελλάδα απομονώθηκε και αποδείχθηκε ότι δεν είχε σχέδιο διαπραγμάτευσης.

Η ψήφιση του 3ου μνημονίου αποτέλεσε την νομιμοποίηση των προηγούμενων. Οι Σόιμπλε και Γιούνκερ κατάφεραν σ' αυτές τις εκλογές να μην διακυβεύεται απολύτως τίποτα. Δικαιώνεται η θέση μας ότι εντός της Ευρωζώνης δεν μπορεί να υπάρξει λύση και η πολιτική που θέλουμε ως αριστερά.

Αυτό που μας δίνει θάρρος είναι το 62% του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα. Δεν πρέπει να τελειώσει η αριστερά, η έννοια της οποίας εκφυλίστηκε πρώτα από την ΔΗΜ.ΑΡ. και μετά από τον ΣΥΡΙΖΑ. Η Λαϊκή Ενότητα είναι ένα νέο εγχείρημα και έχοντας μάθε από τα λάθη του ΣΥΡΙΖΑ πιστεύω ότι θα είναι πιο ώριμο".

Ο Γιώργος Λαυτσής έκανε μία ανασκόπηση των όσων συνέβησαν το καλοκαίρι από το δημοψήφισμα και μετά και τόνισε: "Ο ΣΥΡΙΖΑ αντί να ξεμπερδεύει με το παλιό, το βάζει πάλι από το παράθυρο. Βγάζει λάδι τις μνημονιακές κυβερνήσεις.

Ακολούθησε η ομιλία της Ελένης Πορτάλιου, όπου μεταξύ άλλων ανέφερε: "Η Λαϊκή Ενότητα είναι ένα νέο συλλογικό μέτωπο, πιο πρωτότυπο και συμπαγές. Μας ενώνουν πολλά πράγματα, κυρίως όμως να παραμείνουμε αριστεροί.

Η μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ αποτέλεσε ένα συλλογικό και προσωπικό τραύμα για όλους μας. Ο κόσμος που πίστεψε στον ΣΥΡΙΖΑ βιώνει μία ήττα που τον οδηγεί στην εσωστρέφει και την απομόνωση από την πολιτική.

Το ΟΧΙ όμως διαρκεί πολύ. Δεν πρέπει να γίνουμε μια ρημαγμένη χώρα, πρέπει να σηκώσουμε κεφάλι. Το όπλο του αντιπάλου είναι η δική μας απελπισία. Μπήκαμε σ' αυτό τον αγώνα γιατί πιστεύουμε ότι πρέπει να σπάσουμε το μνημονιακό μέτωπο, ο μνημονιακός ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να ενσωματώσει τον κόσμο του ΟΧΙ.

Αν δεν υπήρχε το οχι μερίδας βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ μέσα στη Βουλή δεν θα ήμασταν σήμερα εδώ. Τίμησαν την λαϊκή εντολή, σε αντίθεση με τον Τσίπρα που την πρόδωσε. Η εξουσία δεν έχει νόημα αν δεν είναι λαϊκή.

Η κοινωνική σύγκρουση είναι αναπόφευκτη. Η ύπαρξη ισοδύνάμων μέτρων που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα ψέμα. Ποιο μπορεί να είναι το ισοδύναμο της εκποίησης κρατικής περιουσίας. Η εκχώρηση περιουσιακών στοιχείων είναι εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας, δεν είσαι πλέον ανεξάρτητο κράτος".
http://cyclades24.gr/2014-01-15-09-42-24/2014-01-15-10-12-07/2014-01-15-10-06-54/item/23310-prepei-na-sikwsoume-kefali.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: