slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑΝ Από τον Ιούνιο το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο είχε ενημερώσει βουλή και κόμματα για τα αντισημιτικά παραληρήματα του Καμμένου


Μετά από το σάλο που προκάλεσε η υπουργοποίησή του και η επαναφορά στη δημοσιότητα των αντισημιτικών και ρατσιστικών σχολίων που είχε κάνει παλιότερα στα social media, ο Αλέξης Τσίπρας εξετάζει την αποπομπή του Δημήτρη Καμμένου από την κυβέρνηση.
Ομως, το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο είχε ζητήσει από τον Ιούνιο κιόλας από την πρόεδρο της βουλής και τα κόμματα να αποδοκιμάσουν μία από τις συγκεκριμένες αναρτήσεις του βουλευτή των ΑΝΕΛ, η οποία είχε προκαλέσει τεράστιο σάλο αλλά και τη σύγκρουσή του με την Μαρίνα Χρυσοβελώνη, η οποία είχε εκδώσει ανακοίνωση των ΑΝΕΛ, στην οποία τονιζόταν ότι η ανάρτηση του κ. Καμμένου δεν απηχεί τις θέσεις του κόμματος.

Η επίμαχη δημοσίευση του Δημήτρη Καμμένου στο Facebook ήταν μία φωτογραφία από την είσοδο του Αουσβιτς, στην οποία αντικατέστησε την επιγραφή «Arbeit Macht Frei» με το σύνθημα «Μένουμε Ευρώπη».


Με ανακοίνωσή του τότε, στις 24 Ιουνίου, το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος είχε εκφράσει την αγανάκτηση και τον αποτροπιασμό του Ελληνικού Εβραϊσμού «από την επαίσχυντη ανάρτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Δημήτρη Καμμένου σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, που ευτελίζει με τον πλέον χυδαίο τρόπο τη γνωστή επιγραφή στην πύλη του στρατοπέδου συγκέντρωσης Άουσβιτς που 'υποδέχθηκε' 1.500.000 Εβραίους που βασανίσθηκαν και θανατώθηκαν από τους Ναζί στους θαλάμους αερίων».

Ακόμη το ΚΙΣ καλούσε «την πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων και τους εκπροσώπους όλων των δημοκρατικών κομμάτων να αποδοκιμάσουν τον κακόβουλο ευτελισμό του Ολοκαυτώματος 6.000.000 Εβραίων και των άλλων θυμάτων αυτής της βαρβαρότητας, που υποβαθμίζει ταυτόχρονα τον αγώνα κατά του φασισμού και του ναζισμού στη χώρα μας. Δεν πρέπει να μείνουμε απαθείς, διότι -εάν ως κοινωνία επιτρέψουμε την αλλοίωση της ιστορικής μνήμης του Ολοκαυτώματος- θα είναι σαν να ανοίγουμε ξανά την πύλη του Άουσβιτς για να τελεσθούν νέα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας».

Ο βουλευτής τότε είχε απαντήσει στο σάλο, μέσω Facebook γράφοντας «Σχετικά με παρεξήγηση του ΚΙΣ για ανάδημοσίευση μου: Ίσως ατυχής η σύγκριση, αλλά συμβαίνει οικονομικό ολοκαύτωμα στην πατρίδα μου!», ενώ στη συνέχεια σε ανακοίνωσή του επεσήμανε «Η χρήση της φωτογραφίας του Άουσβιτς με αντικατάσταση της επιγραφής 'arbeit macht frei' από τη φράση 'Μένουμε Ευρώπη' υποδηλώνει αποκλειστικά και μόνο το οικονομικό και κοινωνικό 'ολοκαύτωμα' που ζει ο ελληνικός λαός στο πλαίσιο υλοποίησης των μνημονίων από το 2010 μέχρι σήμερα. Ουδόλως η ανάρτηση αυτή σχετίζεται με οιαδήποτε απόπειρα ευτελισμού του Ολοκαυτώματος των Εβραίων, όπως πολύ εύκολα μπορεί να διαπιστώσει ο οποιοσδήποτε αναγνώστης».

Αν και αυτή η ανάρτηση- και όχι μόνο- του Δημήτρη Καμμένου είχε συζητηθεί έντονα, το στέλεχος των ΑΝΕΛ τελικά υπουργοποιήθηκε. Μετά από τον σάλο που προκάλεσε αυτή η απόφαση όμως, ο Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Πάνο Καμμένο, δηλώνοντάς του ότι αν αποδειχθούν αυθεντικές οι αναρτήσεις του μέλους του κόμματός του, τότε ο Δημήτρης Καμμένος θα απομακρυνθεί από την κυβέρνηση.

Οσο για τον πρωταγωνιστή της υπόθεσης, με ανακοίνωσή του σήμερα απέδωσε τις αναρτήσεις του σε συνεργάτες του που διαχειρίζονται τους λογαριασμούς του στα social media αλλά και σε παραβιάσεις των λογαριασμών, ενώ απολογήθηκε για αυτές.

Πηγή: Από τον Ιούνιο το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο είχε ενημερώσει βουλή και κόμματα για τα αντισημιτικά παραληρήματα του Καμμένου | iefimerida.grhttp://www.iefimerida.gr/news/227589/apo-ton-ioynio-kentriko-israilitiko-symvoylio-eihe-enimerosei-voyli-kai-kommata-gia-ta#ixzz3maexb5cv

Δεν υπάρχουν σχόλια: