slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Βουλγαράκης: Υπάρχει διαφορά ανάμεσα στα καλλιστεία και την εκλογή αρχηγού


Ο Γιώργος Βουλγαράκης μέσω της προσωπικής του σελίδας στο Facebook τοποθετείται σχετικά 



με τη διαδικασία εκλογής νέου προέδρου στη ΝΔ, που ήδη ξεκίνησε.

Ο πρώην υπουργός επισημαίνει τις ενστάσεις του για τις διαδικασίες που ακολουθούνται και υπογραμμίζει πως το σημαντικότερο είναι “να μην τραυματιστεί κι άλλο η παράταξη και να μην δημιουργήσουν ένα περιβάλλον πολιτικής τοξικότητας που την επομένη δε θα μπορεί ο ένας να συνυπάρχει με τον άλλο”.

Αναλυτικά όσα έγραψε:


“Για να είμαι ειλικρινής, περίμενα να εξελιχθούν τα πράγματα διαφορετικά στη ΝΔ. Το θέμα δεν είναι «ποιος» αλλά «πώς». Τι είναι σήμερα η ΝΔ ; Τι εκπροσωπεί; Με ποιες αρχές και αξίες πορεύεται; Ποιο είναι τα πολιτικό της στίγμα, πέρα και πάνω από το μνημόνιο; Τι όραμα έχει για την Ελλάδα και την Ευρώπη;

Όλα αυτά κατά τη γνώμη μου έπρεπε, κατ αρχήν, να ξεκαθαριστούν . Αν αυτά γίνουν σαφή, τότε θα είναι ξεκάθαρο το πολιτικό στίγμα συνεπώς και η στρατηγική και η τακτική.

Αυτό που χρειαζόταν σήμερα η ΝΔ , ήταν κατά τη γνώμη μου, ένα συνέδριο επανίδρυσης. Δηλαδή ένα καταστατικό συνέδριο. Από αυτό θα σχηματιζόταν η γνώμη και για το «ποιος».

Με λίγα λόγια υπάρχει διαφορά ανάμεσα στα καλλιστεία και την εκλογή αρχηγού. Εν πάση περιπτώσει οι διαδικασίες ξεκίνησαν. Όσοι πρωταγωνιστούν σε αυτές, ας φροντίσουν τουλάχιστον ένα πράγμα : να μην τραυματιστεί κι άλλο η παράταξη και να μην δημιουργήσουν ένα περιβάλλον πολιτικής τοξικότητας που την επομένη δε θα μπορεί ο ένας να συνυπάρχει με τον άλλο”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: