slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Άλλη μια «εγκληματική» ολιγωρία Βούτση . Κινδυνεύουν με λουκέτο δεκάδες κοινωνικές δομές


Με αναστολή της λειτουργίας του κινδυνεύουν οι 256 Κοινωνικές Δομές (Κοινωνικά Παντοπωλεία, Κοινωνικά Φαρμακεία, Δημοτικοί Λαχανόκηποι, Κοινωνικά Συσσίτια, Τράπεζες χρόνου κ.ά.) του Εθνικού Δικτύου Άμεσης Αντιμετώπισης της φτώχειας , που λειτουργούν στους Δήμους .

Στις 30 του μηνός , λήγει το πρόγραμμα και η παραιτηθείσα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ , παρά τις εκκλήσεις και προειδοποιήσεις της ΚΕΔΕ , δεν προέβη σε καμία ενέργεια για την παράτασή του .

Εάν συμβεί αυτό 1.112 εργαζομένοι που απασχολούνται σ΄αυτές , θα βρεθούν στο « δρόμο» ενώ πάνω από 100.000 ωφελούμενοι ( άποροι , κάτω από τα όρια της φτώχειας , ανήμπορα άτομα κ.α) θα στερηθούν τις σημαντικές υπηρεσίες αυτών των δομών , σε μια ακόμη πιο δύσκολη περίοδο .

Με νέα ομόφωνη απόφασή της η ΚΕΔΕ ζητεί , έως την προκήρυξη του προγράμματος από τα Π.Ε.Π. να δοθεί εκ νέου παράταση της λειτουργίας των υφισταμένων δομών και του υφισταμένου προσωπικού τους, για τη διασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας τους.

Παράλληλα σύμφωνα με τις προηγούμενες ομόφωνες αποφάσεις της, διοεκδικεί εκ νέου:
Την έγκαιρη έναρξη λειτουργίας των Δομών αυτών μέσα από τα Π.Ε.Π.
Στην πρώτη Επιτροπή Παρακολούθησης των Π.Ε.Π. να εγκριθούν οι Δομές αντιμετώπισης της φτώχειας.
Την προοπτική ένταξης των Δομών αυτών στους Ο.Τ.Α. και τις Δημοτικές Κοινωφελείς Επιχειρήσεις. Το πρόγραμμα μέχρι σήμερα υλοποιείται με δικαιούχους φορείς, Φορείς Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα (Μ.Κ.Ο., Σωματεία, Ιδρύματα κλπ.), οι οποίοι συμπράττουν με Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου ή Ιδιωτικού Δικαίου που νομίμως υλοποιούν δράσεις κοινωφελούς/κοινωνικού χαρακτήρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: