slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

«Ξεμπερδεύοντας(;) με το παλιό»

Του Γιάννη Χατζή*

«Ξεμπερδεύοντας με το παλιό», ο κ. Τσίπρας εγκαταλείπει την παράδοση, την ιστορία και τις αξίες μιας χώρας, δηλαδή την ταυτότητά της. Αυτό σημαίνει ότι η χώρα πορεύεται στο μέλλον χωρίς παρελθόν, δηλαδή πορεύεται στο κενό. Εμείς σεβόμαστε την παράδοση και την συμφιλιώνουμε με την πρόοδο. Η Ελλάδα έχει αξία στον κόσμο και γίνεται σεβαστή μόνο και μόνο γιατί έχει ιστορία, που επηρέασε την εξέλιξη της Ευρώπης και της οικουμένης. Γιατί έχει παρελθόν. Και με βάση το παρελθόν χαράζουμε το μέλλον.
Ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ των ετερόκλητων συνιστωσών είναι μια...
κατάσταση, της οποίας το μοναδικό παρελθόν ταυτίζεται με την καταστροφή της χώρας, με τα capital controls και το κλείσιμο των τραπεζών, που ουσιαστικά εισήγαγε τη χώρα σε ένα μεγάλο κίνδυνο πλήρους κατάρρευσης και δημιουργίας χαοτικών συνθηκών, που θα απειλούσαν την ίδια την υπόσταση του ελληνικού κράτους.
Η επτάμηνη διακυβέρνηση δεν οδήγησε μόνο στην καταστροφή της ελληνικής οικονομίας, αλλά και στην απώλεια εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας της χώρας, τόσο στο εσωτερικό, στη σχέση της πολιτικής με την κοινωνία και την οικονομία, αλλά και διεθνώς, όπου η προβολή οποιουδήποτε αιτήματος ή προτάσεως για επενδυτικά προγράμματα στην Ελλάδα μετά την επτάμηνη καταστροφική, ανερμάτιστη πολιτική τους, ακούγεται σαν ανέκδοτο.
Εμείς, αντίθετα προτάσσουμε την αντίληψη του κοινωνικού κέντρου που σημαίνει το κοινωνικό κράτος ως απολύτως ρεαλιστικό πρόγραμμα πολιτικής, το οποίο απευθύνεται στη μεγάλη μερίδα των συμπολιτών μας που βρίσκονται σε θέση μερικής ή απόλυτης κοινωνικοικονομικής αδυναμίας. Εκείνους τους οποίους το κοινωνικό κράτος θα στηρίξει. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μέσα από τη δημιουργία πλούτου, που θα προέλθει από την αξιόπιστη οικονομική πολιτική, που θα βασίζεται στην ιδιωτική πρωτοβουλία και τη ρυθμιστική λειτουργία του κράτους, θα οδηγήσει στην ανάπτυξη, η οποία με τη σειρά της θα φέρει πλούτο και ο πλούτος θα μοιραστεί δίκαια στους πολλούς.
Το κοινωνικό κράτος δεν είναι μονοπώλιο ούτε προνόμιο των σοσιαλιστών και των σοσιαλδημοκρατών, αλλά έχει εφαρμοστεί πλειστάκις από κεντροδεξιές και φιλελεύθερες κυβερνήσεις όπως εκείνες των Αντενάουερ, Ζισκάρ Ντ’ Εστέν και Χέλμουτ Κολ, που το υλοποίησαν και το εδραίωσαν. Το κοινωνικό κράτος δεν είναι υπόθεση ιδεολογίας και ιδεοληψιών. Είναι προπάντων υπόθεση πολιτικής βούλησης.
Άλλωστε, εκεί που παρεμβαίνει το κράτος ως επιχειρηματίας ή ως κρατικός καπιταλισμός, που είναι η ιδεολογία του ΣΥΡΙΖΑ και των συνιστωσών του, όχι μόνο δεν δημιουργείται πλούτος για να στηρίξει την κοινωνική πολιτική για τους πολλούς, αλλά πολύ περισσότερο φέρνει φτώχεια, κατάρρευση της οικονομίας και περιθωριοποίηση της χώρας.
Το καινοτόμο, το ριζοσπαστικό, «το νέο» τελικά, είναι η Νέα Δημοκρατία. Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας πάλιωσαν πολύ νωρίς. Απίστευτα νωρίς. Είναι χαρακτηριστικό ότι συνομολόγησαν το χειρότερο και πλέον επώδυνο μνημόνιο στην ιστορία της χώρας. Το ομολογούν και το καταγγέλλουν πρώτα οι δικοί του. Αυτοί που έφυγαν αλλά και αυτοί που απέμειναν.
*Ο Γιάννης Χατζής είναι δημοσιογράφος - πολιτικός αναλυτής, σύμβουλος του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26533&subid=2&pubid=113725883

Δεν υπάρχουν σχόλια: