slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Πολιτική παρέμβαση ενόψει των εκλογών της 20ης Σεπτέμβρη έκανε ο πρώην βουλευτής Κυκλάδων του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Ρήγας.

Ασκώντας σκληρή κριτική στην επτάμηνη διακυβέρνηση Τσίπρα, αλλά κάνοντας και
αυτοκριτική στις παρελθούσες ενέργειες του δικού του κόμματος, καλεί τους ψηφοφόρους να αναδείξουν το ΠΑΣΟΚ ως τρίτη κοινοβουλευτική δύναμη,προκειμένου να λειτουργήσει ως «ο εθνικά υπεύθυνος και προοδευτικός καταλύτης για τη δημιουργία ευρύτατης κυβερνητικής συνεργασίας» και να μην πέσουν στην «παγίδα» του νέου πολωτικού, διχαστικού «μικρού» δικομματισμού.
Επιπλέον, καλεί τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ να επιστρέψουν στον φυσικό, πολιτικό τους χώρο και αναλύει τι σημαίνει η ψήφος προς το ΠΑΣΟΚ.
Αναλυτικά, η παρέμβαση του κ. Ρήγα έχει ως εξής: 
Σαν ακυβέρνητο καράβι η Ελλάδα, θαλασσοδέρνεται επί 7 μήνες σ’ ένα πέλαγος γεμάτο ψέματα, αυταπάτες, ψευδαισθήσεις και ιδεοληψίες.
Με έναν άβουλο, ερασιτέχνη και τυχοδιώκτη καπετάνιο και με πλήρωμα ένα τσούρμο αλλοπρόσαλλων πρωτόμπαρκων, χωρίς ρότα και πυξίδα μας οδήγησαν από ξέρα σε ξέρα.
Και όταν οι μηχανές έσβησαν και ο πανικόβλητος καπετάνιος είδε μπροστά του τα βράχια κάλεσε επειγόντως ναυαγοσωστικό. Η ρυμούλκηση του σκάφους κόστισε 90 δισ., με τη διαφορά όμως ότι το κόστος ρυμούλκησης δεν πλήρωσε η εταιρεία του καπετάνιου αλλά ο ελληνικός λαός.
Αυτά ήταν τα έργα και οι ημέρες της επτάμηνης διακυβέρνησης της χώρας από τον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ένα νέο πιο σκληρό και αντιαναπτυξιακό μνημόνιο, τράπεζες κλειστές, η οικονομία πάλι σε ύφεση, η ανεργία σε άνοδο, τα ελλείματα στην ανηφόρα, το δημόσιο χρέος 50 δισ. επιπλέον και το κύρος και η αξιοπιστία της χώρας στα τάρταρα.
Και όλα αυτά, όταν τον Δεκέμβρη του 2014 η χώρα είχε αρχίσει να αναπνέει, η ύφεση να δίνει τη θέση της στην ανάπτυξη, τα πρωτογενή πλεονάσματα να αυξάνονται, η ανεργία σταθερά να μειώνεται, οι τράπεζες ανακεφαλαιοποιημένες και ασφαλείς και η έξοδος από το μνημόνιο και την κρίση, χρονικά προσδιορισμένη και σίγουρη.
Και μετά από αυτά ο κ. Τσίπρας ζητάει μια δεύτερη ευκαιρία. Γιατί άραγε;
Για να ξαναρχίσει τα κόλπα με τη «σκληρή» διαπραγμάτευση να μας ξαναπάει σε δημοψήφισμα, να ξαναδιασπαστεί και να μας οδηγήσει και πάλι σε εκλογές και εν τέλει να ολοκληρώσει την καταστροφή της χώρας;
Η χώρα δεν αντέχει ούτε μέρα παράτασης της πολιτικής αβεβαιότητας.
Η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί.
Η Ελλάδα χρειάζεται ευρύτατες πολιτικές και κοινωνικές συναινέσεις, ειλικρινή συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων που πραγματικά πιστεύουν στην Ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, στην έξοδο από την κρίση και στην προοπτική της βιώσιμης ανάπτυξης. Ουδείς περισσεύει και ουδείς έχει το δικαίωμα να δραπετεύσει στα δύσκολα.
Σ’ αυτή την εθνικά κρίσιμη συγκυρία η παρουσία και η συμμετοχή ενός ισχυρού ΠΑΣΟΚ είναι περισσότερο χρήσιμη και επιβεβλημένη από ποτέ.
Το ΠΑΣΟΚ που το 2010 ανέλαβε μόνο του να αποτρέψει την ολοκληρωτική καταστροφή της χώρας όταν όλοι οι υπόλοιποι - κάποιοι στην αρχή - ζούσαν τον «αντιμνημονιακό» τους μύθο, πλήρωσε το πολιτικό κόστος της θαρραλέας και υπεύθυνης στάσης του. Τα χρόνια της κρίσης το ΠΑΣΟΚ κάνοντας ειλικρινή αυτοκριτική, αυτοκαθάρθηκε από στελέχη και πρακτικές που αμαύρωσαν την πορεία του στο παρελθόν και ταυτόχρονα διατήρησε ως πολιτική παρακαταθήκη τις μεγάλες προοδευτικές αλλαγές που συνεισέφερε στη χώρα και τη δημοκρατία από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα.
Σήμερα που ζούμε το τέλος των ψευδαισθήσεων και που το διχαστικό σχίσμα μνημόνιο - αντιμνημόνιο αποδεικνύεται μια μεγάλη φενάκη το ΠΑΣΟΚ αναδεικνύεται ως η μόνη πολιτική δύναμη που είπε την αλήθεια στον ελληνικό λαό και πορεύτηκε με πάθος και χωρίς φόβο στην γραμμή της εθνικής ευθύνης.
Μια πολιτική δύναμη που φιλοδοξεί να συνενώσει και να συμπορευτεί με όλους εκείνους που εκφράζουν στην πατρίδα μας τις ιδέες και τις αξίες της κεντροαριστεράς, του δημοκρατικού κέντρου, της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας, των προοδευτικών αλλαγών και της κοινωνικής δικαιοσύνης.
Σήμερα το ΠΑΣΟΚ στα πλαίσια της Δημοκρατικής Συμπαράταξης καλεί τους Έλληνες πολίτες να αποτρέψουν με την ψήφο τους τον νέο πολωτικό, διχαστικό και ατελέσφορο, «μικρό» δικομματισμό.
Το ΠΑΣΟΚ καλεί τους Έλληνες πολίτες να αποτρέψουν ταυτόχρονα και την ενίσχυση της ψευδεπίγραφης δήθεν μεταρρυθμιστικής αλλά στην ουσία πάντα συντηρητικής Νέας Δημοκρατίας και του δήθεν «νέου» και «προοδευτικού» αλλά στην ουσία λαϊκίστικου ήδη φθαρμένου και πολιτικά αλλοπρόσαλλου ΣΥΡΙΖΑ.
Καλεί τους Έλληνες πολίτες να αναδείξουν το ΠΑΣΟΚ ως τρίτη κοινοβουλευτική δύναμη, εγγυητή της πολιτικής σταθερότητας και της κοινωνικής συνοχής.
Το ΠΑΣΟΚ τρίτη δύναμη θα λειτουργήσει ως ο εθνικά υπεύθυνος και προοδευτικός καταλύτης για τη δημιουργία ευρύτατης κυβερνητικής συνεργασίας, που στη βάση ενός συμφωνημένου σχεδίου εθνικής ανασυγκρότησης θα εγγυηθεί την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και θα την οδηγήσει με ασφάλεια στην έξοδο από την κρίση και στην ανάπτυξη.
Καλεί όλους τους Έλληνες πολίτες που οργισμένοι και απογοητευμένοι από τα πράγματι σκληρά αλλά όπως αποδείχτηκε αναπόφευκτα μέτρα που υιοθετήθηκαν και από το ΠΑΣΟΚ τα προηγούμενα χρόνια, επέλεξαν τις φρούδες ελπίδες και τις απατηλές υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, να επιστρέψουν στον πολιτικό τους χώρο, το ΠΑΣΟΚ.
Ψήφος στο ΠΑΣΟΚ σημαίνει:
*Ψήφος στην ευθύνη και την αλήθεια
*Ψήφος στην πολιτική ομαλότητα, την κυβερνητική σταθερότητα και την κοινωνική συνοχή
*Ψήφος στην ασφαλή πορεία της χώρας μέσα στην Ευρώπη
*Ψήφος στην ανασυγκρότηση της χώρας με εθνικό σχέδιο για την ανάπτυξη και προοδευτικές αλλαγές στο πολιτικό σύστημα, στην οικονομία, στην παιδεία, στην υγεία, στην κοινωνική αλληλεγγύη.
*Ψήφο στην προοπτική της νέας γενιάς να ζήσει και να εργαστεί σε μια Ελλάδα της προόδου και της ανάπτυξης ισότιμο μέλος της Ευρωπαϊκής οικογένειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: