slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Υπό διάλυση και η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου: Στη Λαϊκή Ενότητα εννέα στελέχη

Προσθήκη λεζάντας
Εννέα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσαν την παραίτηση τους από τη Νομαρχιακή Επιτροπή Ηρακλείου του κόμματος με σημερινή ανακοίνωση τους και καλούν «τα μέλη και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, να συνεχίσουν τον αγώνα που ξεκίνησαν μέσα από τις γραμμές της «Λαϊκής Ενότητας»».
Μεταξύ των εννέα είναι και ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Ενεργοί Πολίτες Ηλίας Λυγερός που ήταν υποψήφιος δήμαρχος με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ανακοίνωση τους αναφέρουν ότι «διαπιστώνουν πως με ευθύνη της ηγετικής ομάδας του Μαξίμου, αθετώντας την εντολή που έλαβε από τον ελληνικό λαό στις 25 Ιανουαρίου και το ισχυρό ΟΧΙ του δημοψηφίσματος, επέλεξε έναν άλλο δρόμο, αποδεχόμενη και υπερασπιζόμενη μία συμφωνία -ένα νέο μνημόνιο- που συνεχίζει τις πολιτικές φτωχοποίησης του ελληνικού λαού, καταστροφής των μικροεπαγγελματιών, ξεκληρίσματος των αγροτών, ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας και των εθνικών εργαλείων παραγωγικής ανασυγκρότησης»

Αφού κάνουν λόγο για «ένταση της επιτροπείας της χώρας» υποστηρίζουν πως «το έλλειμμα, αν όχι η κατάργηση, της δημοκρατίας είναι γεγονός»

Ακόμη, εκτιμούν ότι «οι επιλογές της κυβέρνησης στις νεοφιλελεύθερες μνημονιακές πολιτικές δεν ήταν αποτέλεσμα μόνο εξαναγκασμού, αλλά πολιτικών επιλογών της ηγεσίας που είχαν γίνει φανερές και από την επιλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας».

Επίσης μιλούν για «μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε μνημονιακό κόμμα» και πως αδυνατούν να αποδεχθούν και να υπερασπιστούν αυτή τη μετάλλαξη.

«Αρνούμαστε το ρόλο του «μοιραίου και άβουλου» ακολούθου των πολιτικών επιλογών της ηγεσίας της κυβέρνησης και του κόμματος οι οποίοι μεταχειρίζονται συνολικά τους Έλληνες πολίτες και ειδικά τα μέλη του κόμματος «κατά το δοκούν» αναιρώντας αποφάσεις και επιλογές τις οποίες οι ίδιοι έχουν προτείνει σαν διαδικασίες και πολιτικές» υποστηρίζουν στην ίδια ανακοίνωση».

Τέλος, καλούν τα μέλη και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, «να συνεχίσουμε τον αγώνα που ξεκινήσαμε μέσα από τις γραμμές της «Λαϊκής Ενότητας». Καλούμε όλες τις αριστερές, ριζοσπαστικές, δημοκρατικές, πατριωτικές δυνάμεις να ενώσουμε τις φωνές μας και να παλέψουμε για ένα καλύτερο αύριο» αναφέρουν.

Την ανακοίνωση υπογράφουν οι Αντώνης Αντωνόπουλος, Μιχάλης Ασκορδαλάκης ,Γιάννης Λεβέντης, Ηλίας Λυγερός, Σωτήρης Ματσάνης, Γιώργος Ματθαιάκης, Βαγγελία Μουδάτσου, Γιάννης Νιράκης και Δήμος Ουρανός, ενώ τις τελευταίες ημέρες έχουν αποχωρήσει και άλλα 5 μέλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: