slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Μεϊμαράκης: «Η ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ» Ο Τσίπρας θέλει τις εκλογές για να χάσει και να φύγει, να την κοπανήσει


Να δώσει εξηγήσεις γιατί οδηγεί τη χώρα σε εκλογές, κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος της ΝΔ. Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, τόνισε, παράλληλα, για μια ακόμη φορά τη μη αναγκαιότητα για τη διεξαγωγή τους.

«Πρέπει να εξηγηθεί γιατί πάμε σε εκλογές, γιατί μπαίνουμε σε αυτή την αστάθεια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μεϊμαράκης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

«Ο Τσίπρας κάνει τις εκλογές για να χάσει και για να φύγει... () να την κοπανήσει. Θέλει να φύγει τρέχοντας» τόνισε, χρεώνοντας την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες αποκλειστικά στα εσωκομματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πρωθυπουργός. «Αναρωτιέμαι... Θα γίνουν εκλογές για τους αντάρτες, τους δαίμονες που ο ίδιος δημιούργησε, και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου; γι’ αυτό θα πάμε σε εκλογές; Αν αισθάνεται ότι ο ελληνικός λαός δεν του έχει δώσει εντολή για μνημόνιο γιατί το υπέγραψε; Δεν μπορεί κάθε εβδομάδα να έχουμε εκλογική διαδικασία δεν βοηθά στην ανάκαμψη της οικονομίας», ανέφερε.

Παράλληλα, κάλεσε σε εθνική συνεννόηση, τονίζοντας ότι είναι εθνικό ζητούμενο, ενώ επανέλαβε ότι είναι ακόμα δυνατή η συγκρότηση κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή. «Η εθνική συνεννόηση είναι εθνικό ζητούμενο. Πρέπει να βρούμε ένα τρόπο επικοινωνίας όλες οι πολιτικές δυνάμεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μεϊμαράκης επανέλαβε ότι ο πρωθυπουργός δεν επικοινώνησε μαζί του για να τον ενημερώσει για τις εκλογές. «ο Τσίπρας κρύβεται, δεν έρχεται να κουβεντιάσει», συμπλήρωσε και έκανε λόγο για μεγάλη απρέπεια και αλαζονεία.

«Αξίζει να πληρώνουμε 90 δισ. και να πάμε στις κάλπες και να ψηφίζουμε με το θυμικό; - Αξίζει το "ωχ ρε γαμώτο";», ανέφερε και κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι εκπροσωπεί συμφέροντα.

Eπίσης ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε ότι το Grexit παραμένει στο τραπέζι και πρόσθεσε:«Και δεν ξέρω αν (σ.σ. ο Αλέξης Τσίπρας) μας πηγαίνει στο Grexit δια μέσου εκλογών» και επέμεινε: «Προκαλώ τον Τσίπρα να μας πει γιατί μας πηγαίνει σε εκλογές».

Τι θα γίνει με τις λίστες

Ερωτώμενος για το πώς θα διαμορφωθούν οι λίστες της ΝΔ ο κ. Μεϊμαράκης ανέφερε ότι δεν υπάρχουν εκπλήξεις. «Θεωρώ ότι είναι αντιδρημοκρατικό να πω ότι αλλάζω αυτές τις σειρές, όταν οι πολίτες επέλεξαν αυτούς τους βουλευτές πριν έξι μήνες». Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΝΔ διέψευσε τις φήμες περί επιστροφής του Δημήτρη Αβραμόπουλου στην Ελλάδα, λέγοντας «ο κ. Αβραμόπουλος είναι Επίτροπος».

«Αυτή τη στιγμή που σπαράζεται ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ εμφανίζεται ενωμένη. Εγώ απλώς προεδρεύω επειδή είμαι πρώτος μεταξύ των ίσων», συνέχισε ο κ. Μεϊμαράκης, ενώ όταν ρωτήθηκε αν θα αποχωρήσει από τη θέση του προέδρου αν η ΝΔ χάσει τις εκλογές απάντησε: «Τρέχετε». Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε και στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ το βράδυ της Κυριακής και μετά την άρνηση του Αλέξη Τσίπρα να συναντηθεί μαζί του στο πλαίσιο των διερευνητικών εντολών, λέγοντας: «Μου έκανε εντύπωση η ανακοίνωση του Μαξίμου για το μεταβατικό πρόεδρο. δεν με ενοχλεί που είμαι μεταβατικός. Αισθάνομαι πολύ απελευθερωμένος. Εχω άλλα άγχη, για το πώς θα πάει η χώρα».

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ακόμη ότι «άξιοι άνθρωποι θέλουν να προσφέρουν. Δεν θέλουν να μπουν στις λίστες αλλά θέλουν να προσφέρουν», ενώ αναφέρθηκε και στο πώς θα είναι η κυβέρνηση σε περίπτωση που κληθεί να σχηματίσει: «Θα κάνω κυβέρνηση με ικανούς και άξιους, ανεξαρτήτως ιδιεολογικής τοποθέτησης».

Πηγή: Μεϊμαράκης: Ο Τσίπρας θέλει τις εκλογές για να χάσει και να φύγει, να την κοπανήσει | iefimerida.grhttp://www.iefimerida.gr/news/222761/meimarakis-o-tsipras-thelei-tis-ekloges-gia-na-hasei-kai-na-fygei-na-tin-kopanisei#ixzz3jobaI1J4

Δεν υπάρχουν σχόλια: