slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Οι μετανάστες μεταφέρονται στο... γήπεδο του Παναθηναϊκού!


Για αυτό ο Σύριζα πολέμησε να μην γίνει το γήπεδο στο Βοτανικό είχε άλλα σχεδία ανάπτυξης Αυτά να τα βλέπουν οι Βαζελοι ψηφοφόροι του Σύριζα και να μην μιλάνε ..Στην ευρύτερη περιοχή του Ελαιώνα, εκεί που θα γινόταν το γήπεδο του Παναθηναϊκού θα μετεγκατασταθούν οι πρόσφυγες που ζουν σε άθλιες συνθήκες στο Πεδίον του Άρεως.


Στον Ελαιώνα και σε απόσταση από κατοικημένες περιοχές θα μεταφερθούν μέχρι το τέλος της εβδομάδας οι μετανάστες, καθώς το υπαίθριο πάρκο ανήκει στον Δήμο Αθηναίων και ήδη έχουν ξεκινήσει εργασίες από τα κλιμάκια των ΕΥΔΑΠ και ΔΕΗ, προκειμένου να εξασφαλιστεί η υδροδότηση και η ηλεκτροδότησή.

Στις εργασίες συμμετέχουν, επίσης, κλιμάκια των υπουργείων Εσωτερικών, Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Εθνικής Άμυνας, Υγείας και Τουρισμού, της Περιφέρειας Αττικής, καθώς και του Δήμου Αθηναίων.

Ο χώρος που θα μεταφερθούν οι μετανάστες είναι ο ίδιος που θα γινόταν το γήπεδο του Παναθηναϊκού, όμως, το ΣτΕ και οι κορμοράνοι είχαν σταματήσει τη Διπλή Ανάπλαση.

Στο συγκεκριμένο πάρκο θα βρίσκονται συνεχώς δύο κινητές μονάδες του Κέντρου Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) αποτελούμενες από γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό.

Όπως είπε ο ο υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Αλέκος Φλαμπουράρης έως το τέλος της εβδομάδας ο προσφυγικός πληθυσμός από το Πεδίον του Άρεως θα έχει μετεγκατασταθεί στη νέα προσωρινή δομή υποδοχής ,όπου θα υπάρχει και συνδρομή φορέων και εθελοντικών οργανώσεων.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Υ.Α. του ΟΗΕ μέχρι και τον Ιούνιο 75.752 μετανάστες έφτασαν στην Ελλάδα, στην πλειοψηφία τους πρόσφυγες πολέμου, εκ των οποίων 44.709 από τη Συρία.

Πηγή: sdna.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: