slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ένας μύθος πέθανε. Ένας καινούργιος γεννιέται.

Η πρόσφατα ολοκληρωτική μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ ,με την υπογραφή της τελευταίας συμφωνίας, η ψήφιση των προαπαιτούμενων που επέβαλαν η δανειστές, και η επικείμενη υπογραφή του τρίτου πιο σκληρού μνημονίου, κατέρριψαν το μύθο που από το 2010 έπλαθε η εκάστοτε αντιπολίτευση, με στόχο την με κάθε τρόπο πτώση της εκάστοτε κυβέρνησης. Ότι δηλαδή, υπάρχει τάχα τρόπος εξόδου της χώρας από την κρίση και κατάργηση των μνημονίων χωρίς η Ελλάδα να φύγει από την ζώνη του €.

Ο μύθος αυτός που χωρίς κανένα ενδοιασμό, όριο και υπευθυνότητα είχε καλλιεργηθεί κυρίως από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ, και εφαρμόστηκε χωρίς φραγμούς από τα δήθεν ανεξάρτητα κινήματα του…. δεν πληρώνω, κατέληξε στο…. σκίσιμο των μνημονίων, διαχώρισε τους Έλληνες σε…….. μνημονικούς και μη, και οδήγησε το λαό στα όρια του διχασμού με ένα Δημοψήφισμα που κανείς δεν κατάλαβε γιατί έγινε, αφού μετά το αποτέλεσμα εφαρμόστηκε και μάλιστα με πολύ σκληρότερο για το λαό τρόπο η άποψη που μειοψήφησε, πέθανε, αφού πρώτα μαζί με το 6μηνο επαναστατικό προφίλ της Κυβέρνησης τον πλήρωσε η χώρα με 60 δισεκατομμύρια!!

Και τώρα??. Μετά την διαλυτική για την Κυβέρνηση προσγείωση στην πραγματικότητα, πως μπορεί να αποφευχθεί η επιστροφή του ΣΥΡΙΖΑ στο προ του μνημονίου ποσοστό του 4%?? . Η απάντηση είναι απλή. Η δημιουργία νέου μύθου! Ένας νέος μύθος που θα αποτελεί συγχρόνως ένα πιασάρικο σύνθημα όπως το, ο λαός καταδίκασε για πάντα το παλιό, ζήτω το καινούργιο.

Τώρα κατά πόσο είναι καινούργιο ένα κόμμα, που με διάφορα ονόματα των ομάδων που το αποτελούν υπήρχε ακόμη και πριν τη Δικτατορία, κατά πόσο ασκεί νέες πολιτικές , ένα κόμμα που μπορεί βεβαίως μέχρι το 2015 να μην είχε κυβερνήσει, αλλά στήριζε χωρίς καμιά εξαίρεση κάθε λαϊκό αίτημα, χωρίς ποτέ να προβληματιστεί εάν υπήρχαν τα οικονομικά μέσα για να ικανοποιηθεί, εάν είναι κάτι νέο ένα κόμμα που έθεσε την κομματική του ύπαρξη πάνω από την ύπαρξη της πατρίδας, όταν άλλα κόμματα εξαφανίστηκαν επιλέγοντας το αντίθετο, και κατά πόσο μπορεί αυτό το κόμμα να επικαλείται το νέο για να επιβιώσει και να παραμείνει στην εξουσία, την οποία κατέλαβε με συνθήματα που αποδείχτηκαν μύθος ,κατασκευάζοντας έναν καινούργιο, αυτό είναι κάτι που θα το κρίνουν οι πολίτες που βίωσαν τον πρώτο μύθο.

Το βέβαιο είναι ότι, ο νέος μύθος συντηρεί την γάγγραινα της διχόνοιας που κατατρώει την πατρίδα, αρνούμενο για άλλη μια φορά την συνεργασία και την συλλογική προσπάθεια ώστε να επιβιώσει η χώρα. Αρνείται και πάλι να αποδεχθεί ότι, η χώρα , εφ΄ όσον έχει επιλέξει να μένει στο €, δεν έχει ανάγκη για να σωθεί ούτε αριστερές ,ούτε δεξιές Κυβερνήσεις, ούτε νέους, ούτε γέρους πολιτικούς. Έχει ανάγκη από έντιμους, καθαρούς πολίτικους που δεν θα υποκύπτουν ούτε στο πλούτο, ούτε στα οργανωμένα συμφέροντα, θα ενημερώνουν με ειλικρίνεια τους πολίτες και θα θέτουν το συμφέρον της χώρας πάνω από το κομματικό συμφέρον και την καρέκλα της εξουσίας.

Σύρος 03/08/2015

Δημήτρης Μπάιλας

π. Νομάρχης Κυκλάδων

Δεν υπάρχουν σχόλια: