slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

"Όμηρος" η χώρα έως το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ



Στην Κουμουνδούρου ασχολούνται με τις εσωτερικές κόντρες την ώρα που είναι ανοιχτό το μέτωπο της διαπραγμάτευσης - Απόφαση της ΚΕ για συνέδριο το Σεπτέμβρη
Ομηροι της εμφύλιας σύγκρουσης στο εσωτερικό της Κουμουνδούρου είναι η χώρα και οι πολίτες. Την ώρα που το βάρος της κυβέρνησης θα έπρεπε να πέφτει στην ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων και τη σύναψη νέας συμφωνίας με τους πιστωτές, στον ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν να λύσουν τα υπαρξιακά τους προβλήματα, αφήνοντας το χρόνο να κυλάει σε βάρος των συμφερόντων ενός ολόκληρου λαού.

Η «αυτοψυχανάλυση» των στελεχών του κυβερνώντος κόμματος, σε μία Κεντρική Επιτροπή έντονων διαφοροποιήσεων, αιχμών και αλληλοκατηγοριών, έφερε ένα βήμα πιο κοντά τη διάσπαση, με την Αριστερή Πλατφόρμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη και τις μικρότερες συνιστώσες της Αριστεράς να κρατούν ψηλά τη σημαία της δραχμής και της… ιδεολογικής καθαρότητας, αφήνοντας διάχυτη την αίσθηση πως η ευθεία κίνηση αμφισβήτησης της πολιτικής του κ. Τσίπρα μπορεί να τους οδηγήσει ακόμα και στη δημιουργία νέου κόμματος.

Παραιτήθηκαν 17
Ηδη, 17 στελέχη γνωστοποίησαν, μέσω κοινής ανακοίνωσης, την παραίτησή τους από το ανώτατο όργανο, καταγγέλλοντας ότι αυτό καλείται, μέσα σε χρόνους-εξπρές, να αποδεχτεί την επιλογή του Μεγάρου Μαξίμου να κυβερνά εφαρμόζοντας μία ταπεινωτική συμφωνία.
Την κοινή δήλωση παραίτησης υπέγραψαν οι Γιώργος Θεοδωρόπουλος, Δημήτρης Κοδέλας, Βύρωνας Λάμπρου, Μαρία Λαντζανάκη, Μάκης Μαντάς, Μανώλη Μούστος, Σοφία Μπανιά, Αβα Μπουλούμπαση, Μαρίνα Μπρέστα, Ρούντι Ρινάλντι, Ελένη Σωτηρίου, Νίκος Ταυρής, Ειρήνη Τσέλου, Ερρίκος Φινάλης, Βασίλης Χατζηλάμπρου, Μαρία Χατζησταυράκη, Χρυσούλα Ψιμούλη. Η ομάδα των «17» έστειλε το πρώτο μήνυμα… απόσχισης από τις κεντρικές κυβερνητικές επιλογές, με τις πληροφορίες από το παρασκήνιο να αναφέρουν πως πολύ σύντομα και άλλα στελέχη θα επιλέξουν την οδό του… αναχωρητισμού από το νεομνημονιακό κάδρο του Μεγάρου Μαξίμου.
http://www.e-typos.com/gr/politiki/article/142026/omiros-i-hora-eos-to-sunedrio-tou-suriza/

Δεν υπάρχουν σχόλια: