slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Έκαναν την ..."Υπέρβαση" στη Νάξο




Μια μοναδική πολύπλευρη εκδήλωση με τίτλο "Υπέρβαση: η σύγχρονη Ελλάδα κατακτά", πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στη Νάξο την Πέμπτη 29 Ιουλίου στο μουσείο "Ιάκωβος Καμπανέλλης", δίπλα στη θάλασσα και με θέα την Πορτάρα...
Η εκδήλωση που διοργάνωσε το Greek Economic Forum σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, έγινε παρουσία προσωπικοτήτων που μίλησαν για τη δική τους "υπέρβαση"...
Το παρών μεταξύ άλλων έδωσαν: η πρέσβειρα της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης για τον Αθλητισμό, την Ανοχή και το Ευ Αγωνίζεσθαι Κατερίνα Παναγοπούλου, η ΕυρωβουλευτήςΕύα Καϊλή,η Πρόεδρος Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων & Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δήμου Πειραιά Ειρήνη Νταϊφά, ηPenelope Karageorge, διευθύντρια της ένωσης Συγγραφέων της Νέας Υόρκης, ο Κωνσταντίνος Πιστιόλας Πρόεδρος και Διευθύνοντας Σύμβουλος της Agrino A.E., ο δικηγόρος Αθηνών και Φρανκφούρτης Αλέξανδρος Κασσανδρινός και άλλες εξέχουσες προσωπικότητες που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Διευθύνοντα συμβούλου του Greek Economic Forum και ψυχή της διοργάνωσης, Αντώνη Πιτταρά και παρέστησαν στην εκδήλωση.
Από την τοπική κοινωνία την εκδήλωση τίμησαν: εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Παροναξίας, ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλης Μαργαρίτης, ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Μαργαρίτης, ο πρόεδρος του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ Γιάννης Τσολάκης και άλλοι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης των αρχών και φορέων του τόπου, αλλά και πολύς κόσμος.
Η εκδήλωση άνοιξε με μια προσέγγιση στον πολιτισμό της Νάξου με θεατρικά και μουσικά δρώμενα και συνεχίστηκε με τις πολύ ενδιαφέρουσες ομιλίες των προσκεκλημένων που μίλησαν για τη δική τους "υπέρβαση". 
Ακολούθησε μπουφές με εξαιρετικά φαγητά από τη Ναξιώτικη παραδοσιακή κουζίνα που είχε ετοιμάσει και επιμεληθεί ο chef Στέλιος Κορρές με το επιτελείο του.
Οι προσκεκλημένοι καθώς και το πλήθος κόσμου που παρακολούθησε την εκδήλωση γεύτηκε τις Ναξιώτικες νοστιμιές θαυμάζοντας, λίγο πριν την πανσέληνο, το υπέροχο τοπίο στην αυλή του Μουσείου Ιάκωβος Καμπανέλης, φωτογραφήθηκαν και συζήτησαν για την όμορφη βραδιά στη Νάξο. 
Στη συνέχεια, έγινε η παρουσίαση των ποιητικών συλλογών της Βασιλικής Ράπτη, καθηγήτριας στο Πανεπιστήμιο του Harvard της Transitorium (Somerset Hall Press, Μάιος 2015) και IA SONGS (Musica Ferrum, Ιούλιος 2015). Η τελευταία είναι μία ποιητική συλλογή-παρτιτούρα σε συνεργασία με τον συνθέτη Κώστα Ρεκλείτη, ο οποίος ήταν επίσης παρών στην εκδήλωση.
 
Λίγο αργότερα στον εσωτερικό χώρο του "Μουσείου Ιάκωβος Καμπανέλλης" απαγγέλθηκαν κομμάτια από τις ποιητικές συλλογές, με την συνοδεία της διάσημης Ελληνοαμερικανίδας σοπράνο Στέλλας Μάρκου και του τενόρου Γιάννη Φίλια.
Να σημειωθεί ότι η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του επιτυχημένου Greek Economic Forum στο Harvard, ένα από τα μεγαλύτερα συνέδρια που έχουν γίνει στις ΗΠΑ και διοργανώνεται προς τιμήν της νέας γενιάς που αγωνίζεται και μάχεται για τις ιδέες και τα ιδανικά της, σε καιρούς γεμάτους προκλήσεις, όπως εξάλλου σημαίνει και ο τίτλος της συλλογής. "Transitorium" είναι το μέρος όπου γίνονται πάσης φύσεως μεταβάσεις, υπερβάσεις και υπερπηδήσεις παντός εμποδίου, ίδιον των νέων...
Ο δικηγόρος Αθηνών και Φρανκφούρτης Αλέξανδρος Κασσανδρινός  
Η Πρόεδρος Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων & Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δήμου Πειραιά Ειρήνη Νταϊφά
Η Ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή
Παρών στην εκδήλωση και ο ηθοποιός Γιάννης Φραγκίσκος
 ΟΚωνσταντίνος Πιστιόλας Πρόεδρος και Διευθύνοντας Σύμβουλος της Agrino A.E.
Η Θεοδώρα Τσίντζου Διδάκτωρ Μουσικολογίας Υπότροφος Greek Economic Forum, που παρουσίασε άψογα τη βραδιά
Η πρέσβειρα της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης για τον Αθλητισμό, την Ανοχή και το Ευ Αγωνίζεσθαι Κατερίνα Παναγοπούλου
 
naxostimes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: