slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Νίκος Συρμαλένιος για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος: «Ηχηρό χαστούκι στο κατεστημένο της Ελλάδας και της Ευρώπης»

«Ηχηρό χαστούκι στο ελληνικό και ευρωπαϊκό κατεστημένο και τεράστια νίκη της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης» χαρακτήρισε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος.

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε, τόνισε ότι το ΟΧΙ έδειξε ότι ο ελληνικός λαός αντιστάθηκε στους εκβιασμούς και την τρομοκρατία, κάτι που φάνηκε και στις Κυκλάδες, οι οποίες αντιμετωπίζουν επιπλέον δυσκολίες και σοβαρά προβλήματα από το κλείσιμο των τραπεζών.

Ο κ. Συρμαλένιος εμφανίστηκε ενωτικός και δεσμεύθηκε ότι θα συνεχίσει «με ακόμα μεγαλύτερη πίστη, τον αγώνα για την ανάπτυξη της πατρίδας».

Ο χαιρετισμός του κ. Συρμαλένιου έχει ως εξής:

Χαιρετίζω το μεγάλο και περήφανο ΟΧΙ και στις Κυκλάδες. Η μεγάλη νίκη του ελληνικού λαού αποτέλεσε ένα ηχηρό χαστούκι στο κατεστημένο της Ελλάδας και της Ευρώπης, αποτέλεσε μια τεράστια νίκη της δημοκρατίας, της αλληλεγγύης και της παρέμβασης του λαϊκού παράγοντα.

Ο ελληνικός λαός για μια ακόμα φορά με το ιστορικό ΟΧΙ του δημοψηφίσματος, έδειξε ότι όρθωσε το ανάστημα τουενάντια στους εκβιασμούς, τον φόβο και το όργιο τρομοκρατίας που εξαπολύθηκε από ποικίλες πλευρές.

Στις Κυκλάδες το ποσοστό πάνω από 62% που συγκέντρωσε το ΟΧΙ, καταδεικνύει την ευρύτερη συναίνεση που συγκέντρωσε η αντίδραση στο τελεσίγραφο των δανειστών, παρά τις δυσκολίες και τα σοβαρά προβλήματα που προξένησε το κλείσιμο των τραπεζών στην αιχμή της τουριστικής περιόδου.

Με το τέλος του δημοψηφίσματος όλοι οφείλουμε να επιδείξουμε την ίδια ψυχραιμία που επικράτησε μέχρι σήμερα και να συμβάλλουμε στο ξεπέρασμα του όποιου διχασμού παρήχθηκε από το φόβο και την κινδυνολογία.

Χαιρετίζω από καρδιάς όλους τους Κυκλαδίτες και τις Κυκλαδίτισσες που με την ψήφο τους συνέβαλαν στη μεγάλη νίκη του ελληνικού λαού και δεσμεύομαι ότι θα συνεχίσω μαζί τους, με ακόμα μεγαλύτερη πίστη, τον αγώνα για την ανάπτυξη της πατρίδας με κοινωνική δικαιοσύνη και την προώθηση λύσεων με πολιτικές νησιωτικότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: