slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ο Μεϊμαράκης ψηφίζει "καθαρές λύσεις" σε σχέση με τη κυβέρνηση και τη Νέα Δημοκρατία


Ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκαθαρίζει ότι η Αξιωματική Αντιπολίτευση θα ψηφίσει τη συμφωνία, δεν συμφωνεί όμως σε κυβέρνηση συνεργασίας
Ο σχεδιασμός για τα εσωκομματικά
Του Γιώργου Σιαδήμα
" Η ΝΔ, δεν συμμετέχει σε κυβέρνηση ευρύτερης συνεργασίας " υποστηρίζει στενός συνεργάτης του Ευάγγελου Μειμαράκη στο ερώτημα τι θα κάνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε περίπτωση που ο Αλέξης Τσίπρας χάσει τη δεδηλωμένη το βραδυ της Τετάρτης κατά την ψηφοφορία στη Βουλή για τα προαπαιτούμενα.

Η ίδια πηγή βέβαια τονίζει πως τα δεδομένα μπορεί να αλλάξουν ανα πάσα στιγμή άλλα σημειώνει πως " η ΝΔ δεν πρόκειται να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης " και μάλιστα

πηγαίνει ενα βημα παραπέρα. " Εαν εμείς ανοίγαμε ενα τέτοιο ζήτημα ήταν σαν να " αδυνατίζαμε " την διαπραγματευτική ισχύ του πρωθυπουργού στην πιο κρίσιμη στιγμή της όλης διαδικασίας ".

Πάντως νωρίς το απόγευμα ο Ευάγγελος Μειμαράκης προγραμματίζει Κ.Ο. όπου θα ενημερώσει αφενός τους βουλευτες του για τις τελευταίες εξελίξεις και αφετέρου θα ζητήσει να ψηφίσουν τα μέτρα.

Την ίδια ωρα όμως η Συγγρού κοιτάζει και την επόμενη μέρα οσον αφορά τα εσωκομματικά. Ο Ευάγγελος Μειμαράκης θα ήθελε να ξεκινήσει άμεσα τη διαδικασία αφού επιθυμεί καθαρές λύσεις αλλά όπως λένε και οι συνεργάτες του αυτό μπορεί να συμβεί " οταν ομαλοποιηθεί η κατάσταση στην χώρα ".

Αυτό σημαίνει πως οσα διαρρέονται περι εσωκομματικών εκλογών τις επόμενες δυο εβδομάδες δεν ισχύουν αφού οχι μόνο δεν φτάνει ο χρόνος αλλά πανω από ολα προέχει η σωτηρία της χώρας, όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές.

Το σίγουρο είναι οτι ο Ευάγγελος Μειμαράκης επιθυμεί οσο παραμείνει στο τιμόνι της ΝΔ, να εχει ευχέρια κινήσεων όπως είναι φυσικό και νομιμοποίηση ως προς το πρόσωπο του αλλιώς σε διαφορετική περίπτωση θα ζητήσει την επίσπευση των διαδικασιών αλλά στον κατάλληλο χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: