slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε 200.000 ευρώ λίγες ώρες πριν το κλείσιμο των τραπεζών;

Στα χέρια του Αλέξη Τσίπρα αποκάλυψη του notioanatolika.gr

Στη βουλή επανέρχεται το θέμα που είχε προκύψει με ανάληψη χρημάτων από κατάστημα του Ηρακλείου
Επανέρχεται με ερώτησή του στον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς ο βουλευτής κ. Αυγενάκης στο θέμα της ανάληψης 200.000 ευρώ από συγγενικό πρόσωπο υπουργού, από κατάστημα του Ηρακλείου .
Η ερώτηση έχει ως εξής:
Στα χέρια του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα βρίσκεται το αποκαλυπτικό δημοσίευμα τουnotioanatolika.gr με τίτλο «Υπουργός της κυβέρνησης “μάζεψε” όλες τις προθεσμιακές καταθέσεις του λίγες ώρες πριν το κλείσιμο των τραπεζών!».
Παράλληλα όμως βρίσκεται και στα χέρια των υπουργών Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλου και Οικονομικών Ευκλ. Τσακαλώτου μέσω ερώτησης που κατέθεσε ο βουλευτής Ηρακλείου και τομεάρχης Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης.
Ο βουλευτής διερωτάται αν «αποδεσμεύθηκαν τραπεζικές καταθέσεις Υπουργού της Κυβέρνησης σας, λίγο πριν το κλείσιμο των τραπεζών» επικαλούμενος το συγκεκριμένο δημοσίευμα του notioanatolika.gr και επισημαίνοντας ότι «η ύπαρξη τέτοιων δημοσιευμάτων ή, ακόμη περισσότερο, η ύπαρξη τέτοιων περιστατικών, προκαλεί το δημόσιο αίσθημα και κρίνεται αναγκαία η δημοσιοποίηση όλων των στοιχείων (εάν υπάρχουν) για την αποκατάσταση της αλήθειας»!
«Είμαι βέβαιος ότι θα πράξετε τα πάντα ώστε να διελευκανθεί το ζήτημα αυτό και να λάμψει η αλήθεια» επισημαίνει ο κ. Αυγενάκης στην ερώτησή του προς τον πρωθυπουργό και τους δύο υπουργούς.
Και καταλήγοντας ερωτά τους κ.κ. Τσίπρα, Παρασκευόπουλο και Τσακαλώτο:
«Υπάρχει Υπουργός της κυβέρνησής σας που έκανε ανάληψη των προθεσμιακών του καταθέσεων δύο μόλις μέρες πριν κλείσουν οι τράπεζες;
Προτίθεστε να ζητήσετε να δοθεί στη δημοσιότητα η κίνηση των τραπεζικών λογαριασμών των μελών του υπουργικού συμβουλίου αλλά και όλων των βουλευτών, Γενικών Γραμματέων και Διοικητών Οργανισμών του δημοσίου;
Υπάρχει για εσάς ζήτημα ηθικής τάξης αν μέλος/η της κυβέρνησής σας ή βουλευτές έχουν αποδεσμεύσει τις καταθέσεις τους από τις τράπεζες;».
Αυτό όμως που ουσιαστικά επιβεβαιώνει πανηγυρικά το δημοσίευμα του notioanatolika.gr είναι το αίτημα του κ. Αυγενάκη να προβούν οι ερωτώμενοι «στην άμεση διερεύνηση και έλεγχο των τραπεζικών κινήσεων, και λίγες μέρες πριν το κλείσιμο των τραπεζών (...), όλων των εν ενεργεία βουλευτών (και συγγενικών προσώπων Α και Β’ βαθμού που ζουν στο Ηράκλειο), όλων των πολιτικών κομμάτων, που εκλέγονται στο Ηράκλειο ή κατάγονται από το Ηράκλειο και εκλέγονται σε άλλη εκλογική περιφέρεια (άνδρες ή γυναίκες), ακόμη και μελών της Κυβέρνησης που αποτελούν μέλος του οικονομικού επιτελείου»!
Όπως είναι φυσικό οι απαντήσεις των κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον πλέον από την κοινή γνώμη αφού το θέμα έχει πάρει διαστάσεις - τίθεται μείζον ηθικό ζήτημα - και πολλά θρυλούνται για το συγκεκριμένο πολιτικό πρόσωπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: