slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Την εποπτεία του Καμμένου ανάθεσε στον Κουίκ ο Τσίπρας

Την ίδια μέρα που ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, προέβη στη σημειολογική κίνηση της ανάθεσης της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών στον υπό αμφισβήτηση από στελέχη της Κουμουνδούρου, Γιάννη Πανούση, αναβάθμισε και τον υφυπουργό στον Πρωθυπουργό και στέλεχος της ΑΝΕΛ, Τέρενς Κουίκ.
Όχι μόνο ο Πρωθυπουργός αναβάθμισε τον κ. Κουίκ, αλλά τον έβαλε να εποπτεύει και τον κομματικό του πρόεδρο και υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο.

Ο κ. Κουίκ μέχρι τώρα είχε την αρμοδιότητα του συντονισμού του κυβερνητικού έργου στο πλαίσιο των οδηγιών του υπουργού Επικρατείας Αλέξανδρου Φλαμπουράρη και του Πρωθυπουργού, ενώ παράλληλα, επικουρούσε το έργο του κ. Φλαμπουράρη.

Όμως, ο Πρωθυπουργός με την υπ΄ αριθμ. Υ187/2015 απόφασή του ανέθεσε στον κ. Κουίκ και την εποπτεία των εξής οργανικών μονάδων της Γενικής Γραμματείας Συντονισμού:

1) της υπηρεσίας προγραμματισμού,

2) τον τομέα εξωτερικών και εθνικής άμυνας και

3) τον τομέα αγροτικής ανάπτυξης, τροφίμων και περιβάλλοντος.

Παράλληλα, ανατέθηκαν στον κ. Κουίκ ακόμη τέσσερεις αρμοδιότητες που είναι:

α) οι κοινοβουλευτικές αρμοδιότητες,

β) η πρόταση για την έκδοση ατομικών και κανονιστικών διαταγμάτων,

γ) η έκδοση πράξεων ατομικού και κανονιστικού χαρακτήρα και

δ) η πρόταση για την έκδοση διαταγμάτων και η έκδοση πράξεων από κοινού με συναρμόδιους υπουργούς, αναπληρωτές υπουργούς και υφυπουργούς.

Με άλλη τρίτη απόφαση του Πρωθυπουργού (Υ186/2015) ανατίθεται η άσκηση όλων των αρμοδιοτήτων που αφορούν την Γενική Γραμματεία Συντονισμού στον υπουργό Επικρατείας κ. Φλαμπουριάρη.

Ο δε γενικός γραμματέας συντονισμού υπάγεται απευθείας στον κ. Φλαμπουράρη. Ο τελευταίος, σύμφωνα με την πρωθυπουργική απόφαση «υποστηρίζει τις ενέργειες και τις δραστηριότητες του Πρωθυπουργού που αποβλέπουν στην διασφάλιση της ενότητας της Κυβέρνησης και της συνοχής του κυβερνητικού έργου».

Η απόφαση για την αναβάθμιση του κ Κουίκ, προηγήθηκε της απόφασης του Πρωθυπουργού (Υ188/2015) με την οποία μεταφέρθηκαν οι αρμοδιότητες της ΕΥΠ από τον υπουργό Εσωτερικών Νίκο Βούτση στον κ. Πανούση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: