slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Νέος Διοικητής του ΙΚΑ ο ΦΙΛΩΤΙΤΗΣ Γιάννης Θεωνάς - ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ παραιτήθηκε ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος από το ΙΚΑ


Ο διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, υπέβαλλε στις 2 Ιουνίου 2015 την παραίτησή του στον αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημήτρη Στρατούλη, επικαλούμενος προσωπικούς λόγους. 
 Ο αναπληρωτής υπουργός, πρότεινε για νέο διοικητή του ΙΚΑ τον Ιωάννη Θεωνά, οικονομολόγο, ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς
 Ο αναπληρωτής υπουργός έκανε δεκτή την παραίτηση και ευχαρίστησε τον κ. Σπυρόπουλο για την
άψογη συνεργασία που είχε μαζί του κατά τη διάρκεια των τεσσάρων τελευταίων μηνών.
  Επίσης, ζήτησε από τον παραιτηθέντα Διοικητή του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ να συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντα του μέχρι να ολοκληρωθούν στο τέλος του μήνα οι εκ του νόμου προβλεπόμενες διαδικασίες για τον ορισμό του νέου Διοικητή του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (έγκριση από την επιτροπή του άρθρου 49Α της Βουλής, δημοσίευση σε ΦΕΚ).

Ο αναπληρωτής υπουργός, πρότεινε για νέο διοικητή του ΙΚΑ τον Ιωάννη Θεωνά, οικονομολόγο, ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, πρώην ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, πρώην μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Αθήνας και της ΓΣΕΕ, της οποίας διετέλεσε μάλιστα και γενικός γραμματέας από το 1992 ως το 1994.

  Την τελευταία δεκαετία ήταν μέλος της ΚΕ και της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Νέος υποδιοικητής, στη θέση του κ. Θεωνά, ορίζεται ο νομικός Διονύσιος Καλαματιανός, ο οποίος έχει ασχοληθεί εκτενώς με το δίκαιο κοινωνικής ασφάλισης και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών της ΑΣΟΕΕ και μέλος της ομάδας για την κοινωνική ασφάλιση της επιτροπής προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ.

Με τα νέα δεδομένα, η διοίκηση του ΙΚΑ διαμορφώνεται ως εξής:
Διοικητής: Γιάννης Θεωνάς

Υποδιοικητής: Γιάννης Δούκας

Υποδιοικητής: Διονύσης Καλαματιανός

Υποδιοικητής: Βασιλική Τριανταφυλλίδη, που παραμένει.


Το νέο διοικητικό σχήμα με βάση την εμπειρία των μελών του μέσα από τους αγώνες του λαϊκού κινήματος, αλλά και τη βαθιά επιστημονική γνώση της κοινωνικής ασφάλισης και της δημόσιας διοίκησης, θα προχωρήσει στις απαραίτητες τομές και θα χαράξει μια πολιτική ανθρωποκεντρική, που θα άρει τις αδικίες και θα προστατεύει τους ασφαλισμένους, αλλά και τους εργαζόμενους του μεγαλύτερου ασφαλιστικού φορέα της χώρας.

Με τη στήριξη του στελεχιακού δυναμικού του ΙΚΑ, η νέα διοίκηση θα προχωρήσει στον εκσυγχρονισμό του Ιδρύματος, στη βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών του, στην αναβάθμιση των πληροφοριακών συστημάτων του, με στόχο την αναβάθμιση του δημόσιου, καθολικού, αναδιανεμητικού και αλληλέγγυου χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης.  

http://kinisienergoipolites.blogspot.gr/2015/06/blog-post_421.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: