slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Σκληρή αντίδραση για το ΦΠΑ αποφάσισε η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ν.Αιγαίου

Από τη συνεδρίαση
 της ΠΕΔ Ν.Αιγαίου
Σκληρή και αποφασιστική αντίδραση στην κατάργηση των μειωμένων συντελεστών του Φ.Π.Α. στα νησιά, αποφάσισε ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου, στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αθήνα, με το ζήτημα του Φ.Π.Α., ως μοναδικό θέμα συζήτησης.

Από τη συνεδρίαση της ΠΕΔ Ν.Αιγαίου





Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.), Γιώργος Πατούλης, ο οποίος τόνισε για μία ακόμη φορά τη συμπαράσταση και συμπαράταξη της Κ.Ε.Δ.Ε. στο δίκαιο αίτημα των νησιωτών, ο βουλευτής Κυκλάδων και πρώην υπουργό, Γιάννης Βρούτσης, και ο βουλευτής Δωδεκανήσου, Μάνος Κόνσολας εκ μέρους της Ν.Δ., ο βουλευτής Λέσβου κ.Τάσσος, ο πρώην βουλευτής, Στρατής Κόρακας εκ μέρους του Κ.Κ.Ε., ο αντιδήμαρχος του Δήμου Αχαρνών κ. Αφουξενίδης εκ μέρους του κόμματος ‘’ΠΟΤΑΜΙ’’, ο βουλευτής Δωδεκανήσου καθηγητής κ. Κρεμαστινός εκ μέρους του ΠΑ.ΣΟ.Κ., ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, και η πλειοψηφία των μελών του Δ.Σ. της Π.Ε.Δ. Νοτίου Αιγαίου. Στη συνεδρίαση δεν παρευρέθησαν αν και προσκλήθηκαν σε αυτήν, οι βουλευτές Νοτίου Αιγαίου του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ.



Ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Νοτίου Αιγαίου και Δήμαρχος Ρόδου, Φώτης Χατζηδιάκος, στην εισήγησή του, αναφέρθηκε στις τελευταίες εξελίξεις και κινητοποιήσεις που έχουν γίνει από την πλευρά της Αυτοδιοίκησης για το θέμα του Φ.Π.Α. στα νησιά, οι οποίες το ανέδειξαν για πρώτη φορά ως ένα από τα κυρίαρχα προς συζήτηση θέματα στην ολομέλεια της Βουλής, που πραγματοποιήθηκε χθες. Οι δυσκολίες στη διαπραγματευτική πορεία της Χώρας επιβάλλουν ακόμη περισσότερο την ενδυνάμωση του αγώνα των νησιωτών, γι΄ αυτό θα πρέπει να παραμείνουμε σε ετοιμότητα και εγρήγορση – παρά τις όποιες διαβεβαιώσεις – και αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο το τελευταίο μέτρο που έμεινε στα νησιά, για την κοινωνικό - οικονομική στήριξή τους.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, στην τοποθέτησή του μίλησε για την ανάγκη να παραμείνουν όλοι οι φορείς του αιγαίου σε ετοιμότητα, προκειμένου να ανατρέψουν τις δρομολογημένες εξελίξεις που παραδίδουν το αιγαίο και την κοινωνία του στην απαξίωση και το μαρασμό.
Όπως επισημάνθηκε, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων (Π.Ε.Δ.) Ν. Αιγαίου και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είναι σε συνεχή επαφή με τους αντίστοιχους φορείς του Βορείου Αιγαίου, καθώς και με τους δήμους όλων των νησιών, έτσι ώστε να προβούν σε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια είναι αναγκαία και η οποία θα εκφράζει τη βούληση του συνόλου των νησιωτών μας για την αποτροπή του αντικοινωνικού και αντιοικονομικού μέτρου κατάργησης της έκπτωσης του Φ.Π.Α. στα αιγαιοπελαγίτικα νησιά.

Η ΠΕΔ Ν. Αιγαίου καταδικάζει την επίθεση Ηλία Καματερού κατά του δημάρχου της Κω


Το διοικητικό συμβούλιο της Π.Ε.Δ. Νοτίου Αιγαίου με απόφασή του καταδικάζει απερίφραστα την αναίτια επίθεση του Βουλευτή κ. Ηλία Καματερού κατά του Δημάρχου της Κω και μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ε.Δ. Νοτίου Αιγαίου, συναδέλφου Γιώργου Κυρίτση, αλλά και του Έπαρχου Κω κ. Χαλκιδιού, με αφορμή το θέμα του μεταναστευτικού και το οξυμένο πρόβλημα που υπάρχει στα νησιά και ιδίως στην Κω, με ανυπόστατους και αναληθείς ισχυρισμούς που δεν αρμόζουν σε πολιτικούς άντρες, αλλά και στο επίπεδο του πολιτικού πολιτισμού των νησιωτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: