slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Κοινή δράση Κεφαλογιάννη-Χαρακόπουλου για την προστασία των αγροτικών προϊόντων με Γεωγραφική Ένδειξη

Κεφαλογιάννης-Χαρακόπουλος
Η προστασία των αγροτικών προϊόντων με Γεωγραφική Ένδειξη βρέθηκε στο επίκεντρο της συνεργασίας που είχε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, Μάξιμος Χαρακόπουλος με τον επικεφαλής των ευρωβουλευτών του κόμματος, Μανώλη Κεφαλογιάννη στο περιθώριο της προσυνδιάσκεψης για τα αγροτικά στα Τρίκαλα.
Ο κ. Χαρακόπουλος ενημέρωσε τον κ. Κεφαλογιάννη για την επικείμενη εμπορική συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τις ΗΠΑ, στην οποία μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία προστασία των προϊόντων με Γεωγραφική Ένδειξη, όπως είναι η φέτα.

Μάλιστα, οι ΗΠΑ αξιώνουν να επιτρέπεται απρόσκοπτα η εισαγωγή λευκού τυριού με την ονομασία «φέτα» στην επικράτεια της ΕΕ.

Ο κ. Χάρακόπουλος ενημέρωσε τον κ. Κεφαλογιάννη για την παρέμβασή του στην Επίτροπο Εμπορίου κ. Μάλστρομ, κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων στη Ρίγα, όπου υπογράμμισε ότι «η Ευρώπη δεν πρέπει να ξεπουλήσει τις γεωγραφικές ενδείξεις που είναι κομμάτι της πολιτιστικής της κληρονομιάς». Επιπλέον, ζήτησε την ενεργοποίηση και των ευρωβουλευτών για την ανάδειξη του θέματος στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.

Ο κ. Κεφαλογιάννης διαβεβαίωσε τον κ. Χαρακόπουλο ότι θα φέρει το θέμα στην ευρωβουλή καταθέτοντας ερώτηση στην Επιτροπή

Δεν υπάρχουν σχόλια: