slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΔΗΛΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ Μ. ΧΑΛΑΡΗ ΓΙΑ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ


Ο υπ. Βουλευτής του νομού μας ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΛΑΡΗΣ ενόψει της εκλογής Προέδρου στο ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Παράταξη εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: 

"Είναι ώρα ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ σ' αυτή την κρίσιμη περίοδο για τη Χώρα, το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Παράταξη. Τα μέλη και οι φίλοι του χώρου οφείλουμε να ανταποκριθούμε σ’ αυτή την ευθύνη συμμετέχοντας στις διαδικασίες εκλογής Προέδρου δίνοντας καθαρή εντολή ως το πρώτο βήμα στην πορεία για την μετεξέλιξη του ΠΑΣΟΚ και αναγέννησης της μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης".

Ακολουθεί η Εγκύκλιος Εκλογής Προέδρου
Συντρόφισσες, σύντροφοι

Την Κυριακή 14 Ιουνίου ολοκληρώνονται οι διαδικασίες του 10ου Συνεδρίου μας με τη διαδικασία εκλογής Προέδρου απ’ τη βάση των μελών και φίλων μας. Για την κορυφαία αυτή διαδικασία, οι προσπάθειές μας πρέπει να στοχεύουν στην διευκόλυνση της μεγαλύτερης δυνατής συμμετοχής και στη διασφάλιση των όρων άψογης διεξαγωγής των εκλογών.

Σύμφωνα με το καταστατικό μας και τις αποφάσεις του Συνεδρίου:

  1. Συγκροτείται Επιτροπή Εκλογών με χρέη Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής, που θα έχει την ευθύνη της όλης διαδικασίας, με τον συντονισμό του Νίκου Σαλαγιάννη, αποτελούμενη από τους συντρόφους: Βογανάτση Δημήτρη, Δρούλια Ηρακλή, Κωνσταντόπουλο Δημήτρη, Λαμπρίδη Διονύση, Λεβέντη Θανάση, Πανταζή Κώστα.

  1. Σε κάθε Ν.Ε., συγκροτείται Επιτροπή Συντονισμού που αποτελείται από τον Γραμματέα της Ν.Ε., και τους εκπροσώπους των υποψηφίων Προέδρων (ένας από κάθε υποψήφιο) που θα έχει την εποπτεία της όλης διαδικασίας στο νομό και θα επικοινωνεί με την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή. Συντονιστής επιτροπής είναι ο Γραμματέας της Ν.Ε. Οι Επιτροπές Συντονισμού συνεδριάζουν μέχρι την Παρασκευή 12 Ιουνίου για να οργανώσουν τις πιο κάτω απαραίτητες ενέργειες και τις κοινοποιούν άμεσα στην ΚΕΕ για να γίνει η πιστοποίηση.

  1. Σε κάθε εκλογικό κέντρο θα συγκροτηθεί 5μελής Εφορευτική Επιτροπή, στην οποία συμμετέχουν και αντιπρόσωποι των υποψηφίων (ένας από κάθε υποψήφιο). Όπου υπάρχουν δυσλειτουργίες, την ευθύνη συγκρότησης έχει η ΚΕΕ σε συνεννόηση με τις νομαρχιακές Επιτροπές Συντονισμού, πάντα με την αρχή της ομοφωνίας

  1. Κάλπες θα στηθούν όπου και στις εκλογές για την ανάδειξη των συνέδρων. Αν η Επιτροπή Συντονισμού θεωρήσει απαραίτητο να στηθούν κάλπες και σε άλλα σημεία προς διευκόλυνση των εκλογέων, θα πρέπει το συντομότερο να στείλει τις προτάσεις της στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, η οποία και θα έχει την τελική απόφαση.

  1. Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί με βάση το νέο μητρώο των μελών και φίλων μας και με βάση τους εκλογικούς καταλόγους. Το Μητρώο ανοίγει και πάλι την Κυριακή 14 Ιουνίου κατά τις ώρες της ψηφοφορίας προκειμένου να εγγραφούν και να ψηφίσουν νέα μέλη και φίλοι. Οι εγγραφές συσχετίζονται με τον εκλογικό κατάλογο του ΥΠΕΣ.

  1. Το έντυπο υλικό (μητρώο, ψηφοδέλτια, αιτήσεις, ενστάσεις, απογραφικά κλπ) θα αποσταλεί από την ΚΕΕ στις Επιτροπές Συντονισμού και θα διανεμηθεί με ευθύνη τους στις Εφορευτικές Επιτροπές. Γίνεται επίσης μέριμνα για Η/Υ και χειριστή.

  1. Τα ψηφοδέλτια θα είναι 3 ξεχωριστά, ένα για κάθε υποψήφιο, συν 1 λευκό και θα σας αποσταλούν με courier

  1. Ενστάσεις την ημέρα της ψηφοφορίας υποβάλλονται πρωτοβάθμια στην τοπική Εφορευτική Επιτροπή το αργότερο μια ώρα μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος. Ενστάσεις δευτεροβάθμια υποβάλλονται στην KEE το αργότερο εντός 24 ωρών.

  1. Λόγω της ιδιαίτερα δύσκολης οικονομικής κατάστασης του Κινήματος κάθε μέλος και φίλος στην ψηφοφορία θα καταβάλλει υποχρεωτικά το ποσό του 1 ευρώ για την συμμετοχή του.

  1. Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί από τις 9:00 έως 19:00. Η συμμετοχή προϋποθέτει υποχρεωτικά την επίδειξη σχετικών επίσημων εγγράφων ταυτοπροσωπίας. (ταυτότητα, διαβατήριο, δίπλωμα, βιβλιάριο υγείας)

  1. Είναι σημαντικό τέλος η πολύπλευρη δημοσιοποίηση των Εκλογών σε επίπεδο νομού και δήμου για την καλύτερη δυνατή ενημέρωση των τοπικών κοινωνιών, των μελών, των φίλων και των ψηφοφόρων μας.



Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Όποιες κι αν είναι οι δυσκολίες, οφείλουμε να προστατεύσουμε με ευθύνη και δημοκρατική συμπεριφορά τις διαδικασίες εκλογής Προέδρου, τιμώντας τη δημοκρατική παράταξη και την ιστορία της. Η συμβολή όλων μας στην διεξαγωγή της εκλογής Προέδρου αποτελεί προϋπόθεση για την ομαλή πορεία του Κινήματος. Βρισκόμαστε σε κρίσιμη περίοδο για τη Χώρα, το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Παράταξη. Είναι ώρα ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, σ’ αυτή την ευθύνη θα ανταποκριθούμε συμμετέχοντας και εξασφαλίζοντας τη διαφάνεια και τη γνησιότητα των διαδικασιών.

Με συντροφικούς χαιρετισμούς
Ο Συντονιστής
Νίκος Σαλαγιάννης


ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΟΔΗΓΙΕΣ:
  1. Μετά την καταμέτρηση των ψήφων και την εκδίκαση των ενστάσεων α΄ βαθμού η Εφορευτική επιτροπή αποστέλλει στην ΚΕΕ: Το πρακτικό εκλογής, τους καταλόγους Μητρώου ψηφισάντων και τις τυχόν διορθώσεις επ΄αυτών, τις ειδικές καταστάσεις ψηφισάντων, τις αιτήσεις εγγραφής των νέων μελών. Το παραπάνω εκλογικό υλικό θα αποσταλεί στην ΚΕΕ με courier το αργότερο μέχρι την επομένη στις 12:00μ.μ Οι οργανώσεις του Νομού Αττικής θα παραδώσουν το ίδιο βράδυ αυτοπροσώπως τα πρακτικά των οργανώσεων. Σε απομακρυσμένα νησιά και ορεινά μέρη που θα είναι δύσκολη η αποστολή των πρακτικών, θα υπάρξει προσυνεννόηση για να σταλούν με fax. Το υπόλοιπο εκλογικό υλικό θα παραδοθεί στη Νομαρχιακή Επιτροπή.
  2. Στο σύνολό της η εκλογική διαδικασία από τον αρχικό έλεγχο της κάλπης μέχρι την ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων γίνεται στον ίδιο και μόνο χώρο. Η Εφορευτική επιτροπή φροντίζει για την τήρηση όλων των κανόνων της εκλογικής διαδικασίας.(μυστικότητα κ.λ.π) σύμφωνα με τα πρότυπα των εθνικών εκλογών.
  3. Όποιες εγγραφές γίνουν πέρα του μητρώου-εκλογικού καταλόγου, δηλαδή την ημέρα της ψηφοφορίας, θα γράφονται ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ σε ειδική κατάσταση ψηφισάντων όπου θα αναγράφονται ΟΛΑ τα στοιχεία: Επώνυμο, Όνομα, Πατρώνυμο, Ημερ. γέννησης, ΑΔΤ , κινητό τηλέφωνο, σταθερό τηλέφωνο, επάγγελμα, email και υπογραφή του νέου μέλους. Σας γνωρίζουμε ότι τα στοιχεία των ψηφισάντων ταυτοποιούνται με τον εκλογικό αριθμό του Υπουργείου Εσωτερικών προς αποφυγή διπλοψηφιών.
  4. Μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας το ποσό που θα συγκεντρωθεί θα παραδοθεί από τον πρόεδρο της επιτροπής στον γραμματέα της Ν.Ε και θα αποσταλεί μαζί με τα πρακτικά ψηφοφορίας στην ΚΕΕ

Θα αποσταλούν ηλεκτρονικά στη συνέχεια τα σχετικά έντυπα καθώς και συνεχής ροή πληροφόρησης
Τηλέφωνα επικοινωνίας για τις νομαρχιακές Επιτροπές Συντονισμού:

Οργανωτικό: 2103665466 & 67  –  ΚΕΕ: 2103665365 & 67  –   ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΚΕΕ:  2103665310 & 5348

Δεν υπάρχουν σχόλια: