slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Αριστερή Πλατφόρμα: Το 53% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ θέλει «ρήξη»



Αλλά το 50,2% του συνόλου των ερωτηθέντων επιθυμεί συμφωνία
Δημοσκόπηση που δείχνει ότι το 53% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ επιζητά ρήξη με τους δανειστές και μόνο το 34% επιθυμεί συμφωνία, παρουσιάζεται στην ιστοσελίδα Iskra.gr.

Η ίδια δημοσκόπηση, η οποία έγινε για λογαριασμό του Alpha (10/6/2015), αναφέρει, όμως, ότι το 50,2% του συνόλου των ερωτηθέντων επιθυμεί να υπάρξει συμφωνία με τους θεσμούς και το 37,4 πως προτιμά η χώρα να έρθει σε ρήξη με τους δανειστές.

«Στις κρίσιμες ώρες απαιτούνται ριζοσπαστικές επιλογές» σχολιάζει το άρθρο, και συνεχίζει: «Παρότι το ερώτημα της δημοσκόπησης δεν είναι ορθά διατυπωμένο, μιας και δεν προσδιορίζει το είδος της συμφωνίας στην οποία αναφέρεται, το εύρημα είναι εντυπωσιακό και ίσως θα ήταν εντυπωσιακότερο, με δεδομένη την επιφύλαξη για την αξιοπιστία της δημοσκόπησης, αν το ερώτημα έθετε ξεχωριστά το ενδεχόμενο μιας «κακής» συμφωνίας. Τέλος να σημειώσουμε ότι στο ερώτημα «ευρώ ή δραχμή» το οποίο τίθεται κάπως.... «ξεκούδουνα», χωρίς να τίθεται η δραχμή ως δυνατή εναλλακτική λύση σε μια ενδεχόμενη «κακή συμφωνία», το 77% (!) τάσσεται υπέρ του ευρώ, παροτι το 40% περίπου των πολιτών θέλει σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση , τη ρήξη απέναντι σε μια συμφωνία, ανεξάρτητα από τα χαρακτηριστικά της τελευταίας».

Τέλος, σημειώνεται ότι η κακή διατύπωση των ερωτημάτων προκαλεί απαντήσεις σε «σύγχυση» και πως «οι πολίτες δεν φαίνεται να κινούνται με βάση τις υποδείξεις της μιντιοκρατίας»
.http://www.e-typos.com/gr/politiki/article/134204/-aristeri-platforma-to-53-ton-psifoforon-tou-suriza-thelei-rixi-/

Δεν υπάρχουν σχόλια: