slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Η πρόταση ειναι αναμάσημα των 47 σελίδων-Ψυχρή η αντιμετώπιση του Ελληνικού σχεδίου



Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, η Αθήνα ζητά τη μεσολάβηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) ώστε να μπορέσει να πληρώσει τα δυο ομόλογα της ΕΚΤ, συνολικού ύψους 6,7 δισεκατομμυρίων ευρώ, που λήγουν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.
Επίσης, η Ελλάδα φέρεται να ζητά αύξηση του ορίου έκδοσης εντόκων γραμματίων από την ΕΚΤ, ώστε να λυθεί το οξύ πρόβλημα ρευστότητας στα δημόσια ταμεία.

Όπως μεταδίδουν το Reuters και το Γαλλικό Πρακτορείο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ήδη λάβει τις ελληνικές προτάσεις και τις εξετάζει.

Οι ελληνικές προτάσεις φαίνεται πάντως να έχουν βρει ψυχρή κατ’ αρχάς ανταπόκριση από τους δανειστές.

Μη κατονομασμένος αξιωματούχος δήλωσε στο πρακτορείο Bloomberg πως πως το ελληνικό σχέδιο είναι ένα «ασαφές αναμάσημα» προηγούμενων ιδεών.

Πηγές του γερμανικού οικονομικού πρακτορείου MNI αναφέρουν πως παρά το γεγονός ότι υπάρχουν «κάποιες αλλαγές», το ελληνικό σχέδιο παραμένει ουσιαστικά το ίδιο.

Αυτό επιβεβαιώνεται και από ελληνικές πηγές κοντά στην διαπραγμάτευση, οι οποίες επεσήμαναν η βάση του ελληνικού σχεδίου παραμένει το κείμενο των 47 σελίδων που είχε υποβάλει την προηγούμενη εβδομάδα.

Το ελληνικό κείμενο φέρεται να έχει έκταση 7 σελίδων, εκ των οποίων οι τρεις αφορούν δημοσιονομικά ζητήματα και οι υπόλοιπες τέσσερις εστιάζουν στις χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας μας.

http://lykavitos.gr/archives/199880

Δεν υπάρχουν σχόλια: