slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Οι Ναξιώτες τίμησαν τη μνήμη του συμπατριώτη τους καρδιολόγου-ερευνητή Νίκου Πρωτονοτάριου


Ο πρόεδρος της ΕΚΕ, Στέφανος
Φούσας, απένειμε τιμητική
πλακέτα στη σύζυγο του
 Ν. Πρωτονοτάριου,
Αντιγόνη-Ελένη Τσατσοπούλου
Χρήσιμη για τους Ναξιώτες αποδείχτηκε η Καρδιολογική Ημερίδα που διοργάνωσαν η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία και ο Δήμος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων στη μνήμη του Νίκου Πρωτονοτάριου, Καρδιολόγου ερευνητή, σχετική με την πρόληψη από τις καρδιαγγειακές παθήσεις και με βασικό στόχο τη μείωση της θνητότητας και της νοσηρότητας στον ελληνικό πληθυσμό...Την Παρασκευή 8 Μαΐου, στο αμφιθέατρο του Δημαρχείου «Ιάκωβος Καμπανέλλης»,πραγματοποιήθηκε εκδήλωση κοινού με ομιλίες για τους Παράγοντες Καρδιαγγειακού Κινδύνου (κάπνισμα, αιφνίδιο θάνατο, υπέρταση, μεταβολικό σύνδρομο) καθώς και ομιλία για το «Πώς να αποφύγουμε το Οξύ Έμφραγμα του Μυοκαρδίου».



Στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΕΚΕ κ. Στέφανος Φούσας πραγματοποίησε διάλεξη με τίτλο «Έργο-Διεθνής Αναγνώριση του Ν. Πρωτονοτάριου», αναλύοντας τη σημαντική του προσφορά στην ιατρική επιστήμη (ειδικότερα στον τομέα της Καρδιολογίας) και τη μεγάλη του αγάπη και προσφορά προς τους συμπατριώτες του και το νησί του, ενώ απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα στη σύζυγο του Ν. Πρωτονοτάριου, Αντιγόνη-Ελένη Τσατσοπούλου, MD Παιδίατρο.



Οι κάτοικοι της Νάξου το μεσημέρι της ίδιας μέρας στην αίθουσα της εκκλησίας του Αγίου Νικοδήμου, παρακολούθησαν πλήρη εκπαίδευση στη Βασική Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση και στη χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδιστή, ενώ έκαναν πρακτική εξάσκηση με χρήση προπλάσματος και απινιδιστή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: