slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

"Το κόστος της τσάμπα μαγκιάς"


"Το κόστος της τσάμπα μαγκιάς" Άρθρο του Ανδρέα Λοβερδου, Βουλευτή ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατικής Παράταξης,  στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα

Η έκθεση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής αναφέρει ότι το πρώτο τρίμηνο του 2015 η ελληνική οικονομία σημείωσε ύφεση 0,2%. Παράλληλα εκτιμά ότι η ανάπτυξη το 2015 θα είναι 0,3%, αντί για 2.5-3% που προέβλεπαν πριν λίγους μήνες η ΕΚΤ, το Δ.Ν.Τ,η Κομισιόν και οι αγορές για την Ελλάδα το 2015.

>Αυτό για το οποίο τόσο καιρό προειδοποιούσαμε δυστυχώς επιβεβαιώνεται. Μετά από πολλές θυσίες και σκληρές προσπάθειες να ανακόψουμε τη βαθειά ύφεση, να περιορίσουμε τα ελλείμματα και να επιστρέψουμε  σε μια υγιή οικονομική κατάσταση,η δημαγωγία, τα ψεύδη,οι πειραματισμοί και ο ερασιτεχνισμός του ΣΥΡΙΖΑ, οδηγούν τη χώρα σε νέες περιπέτειες.
> Η δήθεν διαπραγμάτευση, που ακόμη συνεχίζεται πέρα από κάθε οικονομική λογική, εξελίσσεται σε κολοσσιαίο φιάσκο, σε βάρος των πολιτών.Οι εταίροι δεν έχουν υποχωρήσει σχεδόν σε τίποτα, ενώ η χώρα μας έχει αναλάβει πολλαπλάσιες δεσμεύσεις από αυτές που περιελάμβανε το "e-mail Χαρδούβελη». Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι παραφυάδες του έριξαν την Κυβέρνηση για να μην πάρουμε μέτρα 980 εκατ. ευρώ, όπως προέβλεπε εκείνη η απόπειρα συμφωνίας, και τελικά οδηγούμαστε στη λήψη μέτρων πάνω από 4,5 δις μόνο για φέτος, λόγω της οικονομικής ζημιάς που προκλήθηκε από την ημέρα που άρχισε να φαίνεται πως οδηγούμαστε σε εκλογές έως και σήμερα.
Έχοντας πλέον καταλάβει ότι οδηγούμαστε σε μια συμφωνία-κόλαφο, η Κυβέρνηση οργανώνει την άμυνά της στο εσωτερικό.Τι λένε λοιπόν; Ότι φταίνε οι άλλοι! Οι κακοί ξένοι που από τους προηγούμενους ζητούσαν μόνο το e mail Χαρδούβελη, ενώ τώρα ζητάνε πολλά περισσότερα τάχα "για να ξευτιλίσουν μια εκλεγμένη κυβέρνηση».Για την Κυβέρνηση δεν ήταν λάθος η έλλειψη σχεδίου και οι άγνοιές της, δεν ήταν λάθος το παιχνίδι με το χρόνο, δεν ήταν ευσεβείς δημαγωγικοί πόθοι τα περί συμμαχιών του Νότου, δεν ήταν λάθος το ότι υπερεκτίμηςαν το στυλ και τις θεωρίες διάφορων ναρκισσευόμενων μάγων, δεν ήταν λάθος ότι διέρρηξαν σχέσεις ακόμη και με δυνάμεις που αρχικά μας στήριζαν.Τίποτε από όλα αυτά δεν ήταν λάθος.Λάθος ήταν και είναι για αυτούς ο πλανήτης όλος.
Όταν ακόμη και ο ίδιος ο κ. Τσακαλώτος και ο πρωθυπουργός λένε ότι κακώς δεν πήραμε χρήματα με τη συμφωνία της 20ηςΦεβρουαρίου και ότι κακώς έχουμε καθυστερήσει τόσο, η Κυβέρνηση οφείλει να κάνει επιτέλους την αυτοκριτική της και να σταματήσει να πετάει το μπαλάκι των ευθυνών σε άλλους. Κι ακόμη,να σταματήσει να  κατηγορεί την αντιπολίτευση για δήθεν συμπόρευση με τους δανειστές, σε μια επίδειξη αντιδημοκρατικής και διχαστικής νοοτροπίας. Τα μικροπολιτικά συμφέροντα της κυβέρνησης ευτυχώς δεν ταυτίζονται με τα συμφέροντα της χώρας. Ας το καταλάβουν.
Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε μάθει στα εύκολα. Έγινε κυβέρνηση μέσα από εξαλλοσύνες, καταγγελτικό λόγο και φτηνό λαϊκισμό. Τώρα όμως είναι κυβέρνηση. Και όταν κυβερνάς οφείλεις να παίρνεις αποφάσεις. Μια τέτοια δύσκολη απόφαση θα πρέπει να πάρουν και τώρα. Μόνοι τους. Αν περιμένουν ότι θα βρουν σανίδα σωτηρίας σε εμάς, το ΠΑΣΟΚ, κάνουν λάθος. Και όσοι από τον ευρύτερο αλλά και το στενότερο χώρο της Κεντροαριστεράς εισηγούνται συνεργασίες με αυτόν τον ΣΥΡΙΖΑ, ας αλλάξουν πλευρό. Το ΠΑΣΟΚ όταν χρειάστηκε ανέλαβε τις ευθύνες του και μάλιστα ανέλαβε περισσότερες από όσες του αναλογούσαν. Θα είμαστε  εδώ και θα αποτελούμε εγγύηση του ευρωπαϊκού μέλλοντος της χώρας και της επιστροφής των πολιτών στην ευημερία, βαςιζομενοι στις αρχές του Ανδρέα Παπανδρέου πριν και μετά από το 1981. Αλλά δεν θα είμαστε ο «χρήσιμος ηλίθιος» που θα βάζει πλάτη στα δύσκολα για να παριστάνουν άλλοι τους τσάμπα μάγκες.Τώρα θα αναμετρηθούν όλοι με την πραγματικότητα και θα φανούν τα πραγματικά τους κυβικά. Οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχουν 162 Βουλευτές. Και όλες τις ευθύνες από τότε που έριξαν την κυβέρνηση και έως σήμερα. Πώς το είχε πει ο Πρωθυπουργός; Ιδού η Ρόδος!

Δεν υπάρχουν σχόλια: