slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Η τουριστική σαιζόν για την Ελλάδα έφθασε και φέτος.

Άρθρο του Γιάννη Λογαρά, φιλολόγου, προέδρου της ΝΙΚΑΝΔΡΗΣ Νάξου.
Ο πολιτισμός και ο τουρισμός (δυο όψεις του ίδιου νομίσματος) είναι η πλουτοπαραγωγική μας πηγή (κάτι πολύ περισσότερο από βαρειά βιομηχανία), ο πραγματικός θησαυρός της χώρας μας. Η ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά μας, σε συνδυασμό με τον τουρισμό, είναι ικανή να κάνει την Ελλάδα να μην εξαρτάται από πουθενά αλλού και να γίνει πλούσια. Αυτό επαφίεται σε μας. Αν κατανοήσουμε την αξία του πολιτισμού και του τουρισμού και κάνουμε όλες τις ενέργειες που απαιτούνται και μέσα σε ήρεμο πολιτικό κλίμα, το αποτέλεσμα θα είναι σπουδαίο για τη χώρα μας.
Μέσα στην οικονομική κρίση που ζούμε αυτό τον καιρό, ο τουρισμός είναι ο μόνος κλάδος της οικονομίας μας που στάθηκε όρθιος. Την κάθε τουριστική περίοδο πρέπει να αποφεύγουμε πράξεις που δεν ευνοούν την ανάπτυξη του τουρισμού. Ας αφήνουμε τις έντονες αντιπαραθέσεις μας για το τέλος του φθινοπώρου και τον χειμώνα. Αυτό τον καιρό ας αφιερωθούμε να υποδεχτούμε και να εξυπηρετήσουμε κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους επισκέπτες της χώρας. Κι ας αναπτύξουμε όλες τις μορφές τουρισμού (πέραν από τη συνήθη μορφή τουρισμού), ιδίως τον εναλλακτικό τουρισμό: πολιτιστικό τουρισμό, ξεναγήσεις, αθλητικό τουρισμό, θρησκευτικό, συνεδριακό, περιπατητικό τουρισμό, αγροτουρισμό, προβολή τοπικών προϊόντων, γαστρονομία κλπ. Αυτό θα μας ωφελήσει όλους και δώσει δουλειά και στους νέους μας και θα συμβάλει καθοριστικά και στην ανάπτυξη της Ελλάδας. Οι δυνατότητες της Ελλάδας στον εναλλακτικό τουρισμό είναι τεράστιες.
Αυτό το πνεύμα της οικονομικής ανάπτυξης της Ελλάδας μέσω του κλάδου του πολιτισμού και του τουρισμού εμείς, από τα νησιωτικά ή τουριστικά εν γένει μέρη, οφείλουμε να το μεταδώσουμε και στους υπόλοιπους Έλληνες, ώστε να γίνει συνείδηση ότι ο κλάδος αυτός της οικονομίας θα συμβάλει περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο στην ανάπτυξη της χώρας μας και να κάνουμε κάθε ενέργεια που τον ευνοεί και να αποφεύγουμε κάθε ενέργεια που τον βλάπτει.


Καλή επιτυχία στην Ελλάδα και στη Νάξο αυτό το καλοκαίρι!

Δεν υπάρχουν σχόλια: