slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Βουλευτές Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ Τάσσονται υπέρ της διατήρησης του δημόσιου χαρακτήρα του λιμανιού

ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
Η πρόθεση της κυβέρνησης για πώληση του 51% των μετοχών του ΟΛΠ βρίσκει αντίθετους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη Α΄και Β΄Πειραιά που δηλώνουν αντίθετοι στην ιδιωτικοποίηση και τάσσονται υπέρ της διατήρησης του δημόσιου χαρακτήρα του λιμανιού.
Αυτό προέκυψε μέσα από την τοποθέτηση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ελένης Σταματάκηκατά τη διάρκεια σύσκεψη αρμοδίων φορέων για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ και το θέμα της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στο δημαρχείο Περάματος. Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι
χαιρετισμοί από τις συναδέλφους της, επίσης βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Εύη Καρακώστα και Νίνα Κασιμάτη.


Από τη πλευρά του ο δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού» και τόνισε και αυτός ότι πρέπει να παραμείνει ο δημόσιος χαρακτήρας του λιμανιού και ο ΟΛΠ να είναι ο φορέας διαχείρισής του.


Παρόντες στη σύσκεψη μεταξύ άλλων ήταν ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης, ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και ΕνέργειαςΠαναγιώτης Λαφαζάνης, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ραχήλ Μακρή, ο βουλευτής του ίδιου κόμματος Γιάννης Μιχελογιαννάκης και εκπρόσωποι κομμάτων όπως Το Ποτάμι, ΑΝΕΛ, ΚΚΕ κ.α.

Παρόντες ήσαν επίσης δήμαρχοι άλλων περιοχών όπως της Νέας Ιωνίας και πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής Ηρακλής Γκότσης, της Σαλαμίνας Ισιδώρα Νάννου - Παπαθανασίου και του Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών ΕΝ Αντώνης Νταλακογεώργος, ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Αττικής, Σωτήρης Πουλικόγιαννηςκ.α.


Ο κ. Λαφαζάνης στον χαιρετισμό του επεσήμανε ότι «είμαστε σαφείς στην κατεύθυνση μας. Είμαστε συνεπείς στις προγραμματικές μας εξαγγελίες και στις λαϊκές δεσμεύσεις για το λιμάνι του Πειραιά. Θέλουμε να αναδείξουμε το λιμάνι ως δημόσιο, αναπτυξιακό και κοινωνικό. Ως ένα λιμάνι το οποίο θα υπηρετεί τον ελληνικό λαό, την ανάπτυξη και την προοπτική. Αυτή τη δέσμευση έχουμε. Αυτή τη δέσμευση εμείς ακολουθούμε και υπηρετούμε και για αυτό είμαστε εδώ» και συμπλήρωσε ότι «αυτή την ώρα στο κέντρο των προσπαθειών μας βρίσκεται μια μεγάλη προσπάθεια να αναζωογονήσουμε τη ναυπηγοεπισκευαστική δραστηριότητα» λέγοντας χαρακτηριστικά ότι στο τομέα των ναυπηγείων παρέλαβαν ένα έρημο τοπίο και επανέλαβε τη πρόθεση της κυβέρνησης για σύσταση δημόσιου και ενιαίου φορέα διαχείρισης της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης. Επιπλέον ανέφερε ότι το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στο υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης θα γίνει σύσκεψη για την ανάπτυξη της Ζώνης.


Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ακούστηκαν διάφορες απόψεις η πλειοψηφία των οποίων ήταν κατά της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ και προτάσεις για την ανάπτυξη της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: