slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Εξεταστική: Έρευνα και για την παρούσα περίοδο (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) προτείνει ο Λαπαβίτσας!

Προσθήκη λεζάντας
Νέο πονοκέφαλο προκαλεί στην Κουμουνδούρου η στάση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και στελέχους της Αριστερής Πλατφόρμας, οικονομολόγου Κώστα Λαπαβίτσα, ο οποίος διαφοροποιείται για μία ακόμη φορά από την κεντρική κομματική γραμμή.
Το «κτύπημά» του σήμερα έγινε στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της πρώτης συνεδρίασης της εξεταστικής επιτροπής για το μνημόνιο, όπου ούτε λίγο ούτε πολύ πρότεινε να εξεταστούν τυχόν ευθύνες και της σημερινής περιόδου, της συγκυβέρνησης δηλαδή ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ!

Συγκεκριμένα, με την έναρξη της διαδικασίας, όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης πρότειναν να εξεταστεί και η παρούσα κυβερνητική περίοδος. Πρόταση με την οποία διαφώνησαν οι υπόλοιποι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, όχι όμως και ο κ. Λαπαβίτσας, που υπογράμμισε ότι «δεν πρόκειται να πέσει και… γκιλοτίνα στον χρονικό ορίζοντα εξέτασης τυχόν ευθυνών»! Ζήτησε δε «να μη διαχωρίσουμε τις έρευνες κατά περιόδους». Αυτό, πρόσθεσε, μοιάζει με καταμερισμό ευθυνών, ώστε να βγει κάποιος και να πει ότι «στη δική μου περίοδο όλα έγιναν καλά και στην περίοδο του άλλου υπήρξε καταστροφή».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Λαπαβίτσας είχε προκαλέσει αίσθηση και με πρωινή τοποθέτησή του στο Mega, όπου έκανε λόγο για πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζουν τον τρέχοντα μήνα τα κρατικά ταμεία. «Με τα στοιχεία που έχω δει εγώ τα πράγματα για το Μάιο είναι δύσκολα. Το ΔΝΤ πληρώθηκε από έναν λογαριασμό που ήταν περίεργης μορφής. Έχουμε λοιπόν μια δυσκολία και είναι λογικό να την έχουμε γιατί δεν υπάρχει ρευστότητα που να έρχεται απ έξω και χρηματοδότηση», τόνισε.


Δεν υπάρχουν σχόλια: